• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. maj 2010 - Land Rover

Grøn Range Rover på vej

Land Rover kommer med forhjulstræk og hybridteknologi.

range-e skulle gerne komme ned på en CO2-udledning på under 100 g/km. range-e skulle gerne komme ned på en CO2-udledning på under 100 g/km.

Land Rover
Land Rover går nye veje
Når Land Rover lancerer sin ny og kompakte udgave af Range Rover i 2011, bliver det ikke kun design og størrelse, der bliver banebrydende i forhold til tidligere modeller fra Land Rover. Under motorhjelmen sker der også spændende nye ting. Den kommende Range Rover vil nemlig også blive produceret med forhjulstræk, hvilket giver et CO2-udslip på under 130 g/km. Dette gør den til den mest energieffektive Range Rover nogensinde, og det er på niveau med mange langt mindre biler.
”Det er givetvis en overraskelse for mange, at vi nu også vil lancere en kompakt Range Rover med forhjulstræk som supplement til modellen med firehjulstræk. For mig er det en helt naturlig udvikling, hvor vi viser, at vi imødekommer ønsket hos de kunder, der gerne vil nyde godt af Range Rovers store rummelighed, høje komfort og innovative teknologi, men som ikke nødvendigvis har behov for firehjulstræk,” siger direktør Per H. Temmesen fra den danske importør, British Car Import A/S, som også står for importen af Land Rover til Sverige og Norge.

'range_e' med diesel hybrid-motor
Som led i introduktionen af forhjulstræk, vil Land Rover fokusere på at mindske vægten af køretøjet, undgå unødvendige effekttab og øge effektiviteten på drivlinjen. Brugen af hybrid-teknologi er også en vigtig del af udviklingen hos de større Range Rover modeller. Den første dieselhybrid bliver præsenteret i 2012 og kommer på vejen i 2013.
I slutningen af 2010 påbegynder Land Rover tests af sin første dieselhybrid-prototype, som kommer til at hedde 'range_e'  Bilen er bygget på platformen til Range Rover Sport. Målet er at klare over 30 km udelukkende med el-drift,  en CO2-udledning på under 100g/km og en tophastighed på 190 km/t. Hos Land Rover i Danmark glæder man sig over de spændende meldinger fra Land Rover i England:

Investerer over 7 mia. kr. i klimavenlige teknologier

”Med lanceringen af en diesel hybrid-motor høster vi for alvor frugten af de 800 millioner pund, som Land Rover og Jaguar i samarbejde har investeret i udviklingen af nye klimavenlige teknologier. Vi tager del i ansvaret for forbedringen af klimaet og viser, at der på ingen måde er en modsætning imellem at køre en rummelig, sikker og velkørende bil og samtidig tage hensyn til klimaet,” siger Per H. Temmesen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.