• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. maj 2010 - Volvo

Biltur mildner allergi

En tur i en Volvo med pollenfilter kan mildne høfebersymptomerne.

Volvo har et pollenfilter. Volvo har et pollenfilter.

Volvo
Effektivt filter
Foråret er en dejlig årstid for de fleste, men ikke hvis man lider af astma eller allergi, så kan pollensæsonen være en plage. Nu viser det sig imidlertid, at en køretur i en Volvo kan mildne symptomerne.
"Takket være de filtre, som renser luften i kabinen, forsvinder også de partikler, som er årsag til allergi. En biltur kan rent faktisk lindre akutte problemer hos mange allergikere," siger Andreas Andersson, ansvarlig for allergitilpasset bilinteriør hos Volvo Cars.
Det filter, som renser luften, har to funktioner: Det bortfiltrerer partikler, og det er imprægneret med aktivt kul, som neutraliserer gasarter. Kabineluften overvåges af et luftkvalitetssystem, som måler gasmængden i den luft, der trænger ind i bilen. Længe inden indholdet bliver for højt, lukkes luftindtaget til kabinen automatisk, uden at føreren behøver gøre noget. Kabineluften i bilen er derfor i princippet altid renere end luften udenfor.

Automatisk ventilation - ekstraudstyr til en række topmodeller
En medvirkende faktor til den rene kabineluft er det automatiske ventilationsystem, som lufter bilen ud, når føreren låser op. Teknikken kan i dag leveres som ekstraudstyr til Volvo S80, XC60, V70, XC70 og S60 og bliver løbende introduceret ligeledes som ekstraudstyr til alle nye Volvo-biler.  
Volvo er i teten inden for udviklingen af såkaldt allergivenlige biler. Unikt inden for bilbranchen er, at tekstilerne i alle modeller opfylder de skrappe krav, der indgår i Öko-Tex*, og at læderindtrækket er fri for krom.
Endvidere er nikkeludslippet fra alle interiørdele med metalfinish minimeret. Resultatet er, at 5 Volvo-modeller med ni forskellige indretningsalternativer har en interiørluft, der anbefales af det svenske Astma- og Allergiforbund.
Flere Volvo-modeller har også blevet anbefalet af Healthy Car i USA, en uafhængig organisation, som baserer sin resultater på forskning og undersøgelser af skadelige emner i køretøjer.

Filter mod små partikler er under udvikling

Volvo's forskere arbejder nu med at udvikle filtre, som kan stoppe endog meget små partikler.
"De små partikler er de farligste. De giver måske ikke umiddelbare symptomer som de større partikler, der kan give allergiudbrud, men de kan påvirke helbreddet negativt på længere sigt," slutter Andreas Andersson.
I Danmark skønner man, at op imod en femtedel af befolkningen har problemer med en eller flere overfølsomhedssygdomme såsom f.eks. astma eller allergi. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.