• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. oktober 2009 - JYllands-Posten

Tesla kørte 503 km

Den elektriske sportsbil Tesla Roadster i ny rekord: over 500 km pr. opladning

Elbilen Tesla sætter ny milepæl på rækkevidden Elbilen Tesla sætter ny milepæl på rækkevidden

Jyllland.-Posten
503 km i en Tesla
Den amerikanske eldrevne 2-personers sportsvogn Tesla Roadster har i et løb i Australien netop præsteret at køre 313 miles (503 kilometer) på en enkelt opladning, skriver jp.dk.
Det er rekord for en elbil i produktion. Den hidtidige længste distance på en enkelt opladning var på 241 miles (388 kilometer). Den afstand kørte en Tesla Roadster i april i år, da den som eneste deltagende bil gennemførte det 241 miles lange Rally Monte Carlo-løb for alternativ energi.

Tesla gav Lotus baghjul
Så langt kan en Tesla Roadster kun køre, hvis man har en meget rolig højrefod og begrænser hastigheden. Hvilket formentlig er svært i en Tesla, der slår de flleste andre sportsvogne ved at kunne accelerere fra 0-100 kilometer i time på 3,8 sekunder. Det engelske bilprogram Top Gear har testet den mod en benzindrevet Lotus Elise, som Tesla'en overbevisende gav baghjul.

Masser af hestekræfter
Tesla Roadsters elmotor yder op til 288 hestekræfter, og den har et drejningsmoment på imponerende 400 Nm. Tophastigheden er elektronisk berænset til 201 kilometer i timen.
De voldsomme specifikationer skyldes især, at Tesla anvender litium-batterier i Tesla'en. Det er samme effektive, men dyre, batterier, som kendes fra bl.a. bærbare computere og mobiltelefoner.

Lang rækkevidde
En opladning tager mindst fire timer, og rækkevidden pr. opladning opgives af fabrikken til "op til 244 miles" (292 kilometer). En tung speederfod reducerer rækkevidden.
I bilprogrammet Top Gear, hvor Tesla konstant blev presset til det yderste, og speederen næsten konstant var i bund, kørte bilen "kun" 80 kilometer, inden batterierne var tomme. Hvilket dog stadig er mere, end mange andre elbiler kan klare ved normal kørsel.

Tesla Roadster er foreløbig produceret og solgt i ca. 900 eksemplarer.


Relaterede artikler:
En raket på strøm
Renault Fluence på el
Elbilen Lynx klar til salg

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.