• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. oktober 2009 - Applus+ Bilsyn

Gratis lygtekontrol

Børneulykkesfonden og Applus+ Bilsyn sammen om at reducere trafikulykker

I Applus+ Bilsyns synshaller tilbydes gratis lygtekontrol i perioden 26.–30. oktober 2009. I Applus+ Bilsyns synshaller tilbydes gratis lygtekontrol i perioden 26.–30. oktober 2009.

Applus+ Bilsyn
Forebyggelse af trafikulykker
Overgangen til vintertid indvarsler mørke i de fleste af døgnets timer. For at forebygge trafikulykker i den mørke tid tilbyder Applus+ Bilsyn i samarbejde med Børneulykkesfonden alle bilister et gratis lygtetjek fra den 26. – 30. oktober.

Overgang til vintertid
Natten mellem den 24. og 25. oktober overgår hele landet til vintertid. Når det bliver vinter, stiger risikoen for trafikulykker dels på grund af glat føre, men også på grund af det begrænsede udsyn, mørket medfører. Mange farlige situationer i vintertrafikken kan forebygges, hvis billygterne er korrekt indstillet. Fejlindstillede lygter kan nemlig begrænse førerens udsyn, genere modkørende bilister og føre til bl.a. børneulykker.

Falck donerer 10 kroner for hver udført lygtekontrol
I uge 44 tilbyder Børneulykkesfonden og Applus+ Bilsyn derfor alle bilejere en gratis kontrol af, om billygterne virker og er korrekt indstillet. For hver udført lygtekontrol donerer Falck 10 kroner til Børneulykkesfondens kamp for at reducere antallet af børneulykker i Danmark.

I en rapport udarbejdet af den europæiske trafiksikkerhedsorganisation ETSC er Danmark fra 2006 til 2008 dumpet fra en 6. plads ned til 13. pladsen på en liste over 30 landes trafiksikkerhed . Ifølge undersøgelsen er trafikdrab i 2007 og 2008 den primære årsag til Danmarks dårlige placering. Vores naboland Sverige ligger helt i top på listen, kun overgået af Malta, og har blot 43 trafikdræbte pr. én million indbyggere, mens Danmark har 72 omkomne, hvilket svarer til 67 % flere trafikdrab. Den kedelige statistik ønsker Børneulykkesfonden og Applus+ Bilsyn sammen at bidrage til at ændre på ved både at sikre bilerne og børnene bedre.

Mere end 20.000 lygtefejl
Mange ved ikke, at fejl på lygter kan have alvorlige konsekvenser og samtidig er den hyppigste årsag til, at en bil ikke bliver godkendt ved periodisk syn:

”I fjerde kvartal af 2008 konstaterede vi mere end 20.000 fejl på lygter og pærer ved vores syn af personbiler. Det er vores håb, at rigtigt mange bilister derfor vil tage imod tilbuddet om gratis lygtekontrol i uge 44, så vi kan få nedbragt antallet af fejlindstillede lygter markant og dermed hindre trafikulykker. Vi tilbyder lygtekontrollen i samarbejde med Børneulykkesfonden, da vi har et fælles ønske om at skabe større sikkerhed for børn, som desværre er meget udsatte, når de færdes i trafikken”, siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Gratis refleksveste til børnene
Børneulykkesfonden vil i forbindelse med lygtekontrollen gerne sætte fokus på vigtigheden af, at børnene bliver ekstra synlige i trafikken. Derfor vil de første 500 bilister, der får foretaget gratis lygtekontrol, også få udleveret refleksveste til deres børn.

”Vi ved, at en refleksvest nedsætter risikoen for påkørsel i trafikken med 70 %. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi vænner vores børn til at have refleksvest på i trafikken. Den skal være en naturlig del af overtøjet, især i den mørke tid. Når bilisterne vælger at få foretaget en gratis lygtekontrol, er de interesserede i at køre mere sikkert, og så tror vi også, at de vil være interesserede i at sikre deres børn. Derfor belønner vi de første 500 bilister med gratis refleksveste til deres børn”, siger Henriette Madsen, relations manager i Børneulykkesfonden.
 
Fakta
· Den gratis lygtekontrol tilbydes i alle Applus+ Bilsyns synshaller landet over fra den 26. – 30. oktober 2009.

· Ved lygtekontrollen efterses bilens forlygter ved, at lysstyrken og indstillingen måles med et lygteapparat, ligesom der ses efter defekter på pærer og andre dele af lygterne.

· I alle synshaller vil der være mulighed for at støtte Børneulykkesfondens arbejde for at nedbringe børneulykker i Danmark.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.