• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. september 2009 - Mazda

Ny Mazda går 32,3 km/l

Mazda vil på Tokyo Motor Show vise nye motorer - og sparegrisen Kiyora.

Mazdas ny SKY-G-motor er 15 pct. mere økonomisk end den nuværende. Mazdas ny SKY-G-motor er 15 pct. mere økonomisk end den nuværende.

Mazda / Bilpriser.dk
Sparsommelige motorer
Mazda, der for nylig blev hædret for at være den bilproducent, der på det seneste har gjort størst fremskridt med hensyn til at nedbringe CO2-udslippet fra sine bilmodeller, fortsætter i samme spor. Målet er at nedbringe forbruget og dermed også CO2-udleningen med 30 pct. i perioden 2008-2015. På Tokyo Motor Show, der begynder 24. oktober, vil Mazda vise nye, sparsommelige benzin- og dieselomotorer samt den lille sparegris Kiyora, der kører 32,25 km/l.

SKY-G-motor, SKY-D-motor og Sky-Drive-gearkasse
Den ny benzinmotor kaldes SKY-G. Sky står for Mazdas ønske om altid at have en blå himmel over os og G står for Gasoline, altså benzin. Den kommende SKY-G 2.0 har et bedre drejningsmoment end den nuværende benzinmotor, og den bruger 15 pct. mindre brændstof end den nuværende 2-liters model. SKY-D 2.2 vil have et forbrug, der er hele 20 pct. lavere end den 2,2-liters dieselmotor, der bruges i dag. Den ny Sky-Drive gearkasse sparer 5 pct.

Lille sparegris på podiet i Tokyo
Mazda, der er kendt for at bruge ret store motorer, selv i sin kompakte 3-serie, vil på Tokyo Motor Show vise, at man også kan lave små sparegrise. Den lille ny konceptbil, der skal på podiet, er døbt Kiyora, vejer 100 kg mindre end sammenlignelige biler, har en 1,3-liters benzinmotor af SKY-G-typen og kører - hold fast - 32,25 km på literen efter den japanske 10-15-målemetode. Mazda fortæller desværre ikke, hvad det svarer til efter Euro-målemetoden. Den er udstyret med en automastisk Sky-Drive gearkasse med 6 gear, stop-start-teknologi plus bremseenergi-genindvinding, formentlig strøm til batteriet.

Mazda vil også vise sin Wankel-hybrid Premacy Hydrogen RE Hybrid. Dens motor driver en generator, som producerer strøm til de elmotorer, der får bilen til at køre. en kan køre 200 km på en optankning og udleder kun vanddampe.


Relaterede artikler
Effektive benzinmotorer
Fiat er grønneste bilmærke
BMW går 24,4 km/l

Tips & Råd
Spar på brændstof og kørsel
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.