• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. september 2009 - SKAT

Snyd med traktordiesel

Hver femte bilist havde favet diesel i tanken ved razzia.

Det er fristende at putte farvet diesel uden afgift i pick up'en, men det er ulovligt. Det er fristende at putte farvet diesel uden afgift i pick up'en, men det er ulovligt.

SKAT
8 ud af 38 snød
Hver 5. personbil havde farvet diesel i tanken, da SKAT foretog en razzia for nylig. Landbrugsvirksomheder og maskinstationer over hele landet var målet for SKATs uanmeldte kontrolbesøg, hvor der var fokus på farvet diesel - traktordiesel også kaldet. 27 virksomheder blev besøgt og i alt 38 biler blev kontrolleret.

Forbedring i forhold til tidligere
"Vi har konstateret misbrug af farvet diesel i 8 biler og vi tog prøver i 2 andre biler, der skal analyseres nærmere. Det er stadig 8 for mange, men trods alt en klar forbedring i forhold til tidligere, hvor vi fandt fejl hos halvdelen af bilerne", fortæller Esben Skovgaard Jensen, der er afdelingsleder i SKAT.

Fradrag er i fare ved snyd
Ved misbrug af farvet diesel kan virksomheder se frem til en bøde på 5.000 kr. i førstegangs tilfælde. Ved gentagelser kan man risikere helt at miste fradraget for såvel indkøbsprisen som afgifterne på dieselen.
"Vi har siden 2008 gennemført en række målrettede kontroller og samarbejdet med branchen om tydeliggørelse af reglerne for at få misbruget nedbragt. Vores netop gennemførte kontrol viser klart, at denne indsats har virket. Men vi er ikke tilfredse med, at der stadig sker misbrug i hver femte kontrollerede bil, så derfor fortsætter vi kontrollerne", siger Esben Skovgaard Jensen.

Det er ulovligt at anvende farvet diesel i person- og varebiler samt lastbiler. Farvet diesel kan alene anvendes til fremstilling af varme, landbrugsrelaterede formål, til fiskefartøjer samt skibe i udenrigsfart.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.