• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. september 2009 - Audi

Audi e-tron

Også Audi viser elektrisk konceptbil i Frankfurt

Audi e-tron - Audis bud på en el-sportsvogn. Audi e-tron - Audis bud på en el-sportsvogn.

Audi
Audi e-tron
Også Audi præsenterer en elektrisk konceptbil på Frankfurt Motor Show: e-tron, en højtydende sportsvogn, som udelukkende er eldrevet. Fire motorer - to på forakslen og to på bagakslen - trækker hjulene og gør dermed konceptbilen til en ægte quattro.
Med 313 hk og et drejningsmoment på 4.500 (firetusindefemhundrede!) Newton-meter accelererer den 2-personers sportsvogn fra 0-100 km/h på 4,8 sek. og fra 60-120 km/h på 4,1 sek. Lithium-ion-batteriet har en anvendelig kapacitet på 42,4 kWh, hvilket er ensbetydende med en rækkevidde på ca. 248 km.

Konsekvent og holistisk strategi
Bilens præstationer er slet ikke det eneste bevis på den konsekvente og holistiske strategi. Designet viser med al tydelighed, at e-tron hører til blandt de ægte sportsvogne, og konceptet tager højde for virkelighedens betingelser for elbiler. Batteriets placering lige bag kabinen resulterer i et optimalt tyngdepunkt og en optimal vægtfordeling.

Kraft til hvert hjul efter behov
e-tron kan frit fordele det store drejningsmoment fra de fire elektriske motorer til hjulene efter behov. Denne såkaldte vektorisering resulterer i en imponerende dynamik og en agilitet og præcision i sving, som man ikke troede mulig.
I forbindelse med mange af de tekniske moduler har Audi taget nye - i nogle tilfælde revolutionerende - metoder i brug.
For eksempel opvarmes kabinen effektivt af en varmepumpe. Drivlinjen, elektronikken og batteriet styres af et innovativt termisk styresystem, som har en stor del af æren for, at bilen kan opnå den fine rækkevidde uden at gå på kompromis med interiør og komfort i topklasse. Bilens elektroniske systemer er koblet op til et netværk - car-to-x communication - og det åbner
helt nye muligheder for at optimere effektiviteten, sikkerheden og komforten.

Bred og markant tilstedeværelse på vejen
Bilens kaliber er tydelig for enhver ved første øjekast. Audi e-tron har en bred og markant tilstedeværelse på vejen. Bilens karrosseri ser næsten ud som om, det er hugget ud i ét stykke, og den lukkede bagende er kraftfuld og muskuløs. Den trapezformede singleframe-kølergrill dominerer fronten, og den er omgivet af to store luftindtag. Den øverste del af
kølergrillen munder ud i de flade lister fra de adaptive matrixforlygter med klart glas. Den højeffektive LED-teknik anvendes i alle bilens lygter - en æressag for Audi, som er førende i verden på det felt.
Forlygterne er kernen i det fuldautomatiske lys, som reagerer fleksibelt under alle forhold. Den nye teknologi genkender vejrforholdene og tilpasser lyset til for eksempel regn eller tåge. Teknologien bag det automatiske lys består af et kamera, der arbejder sammen med en hurtig computer, og som registrerer modkørende trafik, registrerer vognbaner og måler sigtbarheden - for eksempel i tilfælde af tåge.

Mål som en superbil
1,90 m bred, kun 4,26 m lang og 1,23 m høj – det er målene på en superbil. Akselafstanden på 2,60 m giver masser af plads mellem akslerne til mennesker og teknologi. På samme måde som i en sportsvogn med centermotor er kabinen i e-tron rykket langt frem mod forakslen, så der er plads til batterienheden, som vejer ca. 470 kg, inverteren og elektronikken foran bagakslen.

0-100 km/t på 4,8 sekunder
Fire asynkrone motorer med en samlet ydelse på 313 hk (230 kW) giver Audi e-tron præstationer som en højtydende sportsvogn. Konceptbilen kan accelerere fra 0-100 km/h på 4,8 sekunder., hvis det er nødvendigt, og fra 60-120 km/h på 4,1 sekunder. Drejningsmomentet overføres variabelt til hjulene afhængigt af kørselssituationen og vejbelægningen, hvilket er ensbetydende med fremragende vejgreb og eminente køreegenskaber.

Tophastigheden begrænset til 200 km/t
Tophastigheden er begrænset til 200 km/h, fordi elmotorernes strømforbrug øges uforholdsmæssigt meget, i takt med at hastigheden øges. I henhold til NECD-testen har bilen en rækkevidde på ca. 248 km ved blandet kørsel. Den gode rækkevidde er mulig takket være det integrerede koncept: teknologi, som er specielt tilpasset til det elektriske trækkoncept, kombineret med topmoderne batteriteknologi. Batteripakken har en samlet kapacitet på ca. 53 kWh, og den anvendelige kapacitet er begrænset til 42,4 kWh for at optimere batteriernes levetid. Audi anvender vandkøling til batterierne.

 


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.