Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan justeres bagklappen på bilen?

Af ask-alex.dk
Bagklappen betjenes ikke nær så ofte som dørene, men kan alligevel godt være udsat for slid eller løsnede og slidte hængsler. Det afsløres, når klappen ikke mere lukker helt pænt og tæt til ved alle kanter. Men især hvis du har skiftet en bulet eller rusten bagklap ud med en ny eller en bedre brugt, vil du så godt som altid skulle justere på den, før den passer helt perfekt.

Du skal bruge:

  • Fastnøgle
  • Evt. topnøgle, afhængig af boltenes placering
  • Rustløsner
1. Forberedelse:
Fjern eventuel gammel, fedtet rustbeskyttelse, så værktøjet ikke smutter og ødelægger boltene. Er boltene rustne eller i dårlig stand, kan du spraye dem med rustløser og vente nogle minutter, inden du skal i gang.


2. Justering af bagklappen: Se på bilen med bagklappen lukket, og find ud af, hvor det er, den ikke passer længere. Skal den justeres til en af siderne, længere frem eller tilbage, eller sidder den for højt, når den er lukket?


3. Åbn bagklappen, og find de bolte, der spænder den fast til hængslerne. Hængslerne sidder boltet fast til indersiden af motorrummet. Grunden til bagklappens dårlige pasform kan findes ved begge boltninger.


4. Når du har studeret bagklappens dårlige pasform, vil du have en ide om, i hvilken retning du skal justere den eller hængslerne. Løsn nu de bolte, der er nødvendige for denne justering akkurat så meget, at du kan lirke klappen eller hængslerne i den ønskede retning.


5. Stram boltene igen, når du mener at have justeret korrekt. Derefter lukker du bagklappen og undersøger, om den lukker korrekt. Var justeringen ikke helt nok eller i forkert retning, prøver du igen og bliver ved, indtil klappen lukker ordentligt.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.