• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. november 2023 - De Danske Bilimportører

Bilsalg i stor stigning

Der var fart på bilsalget i oktober måned.

Bilsalget i oktober gik frem med 22 procent i forhold til 2022, hvilket hidtil er en af de største fremgange i år 2023. I samme periode blev salget af elbiler fordoblet. Bilsalget i oktober gik frem med 22 procent i forhold til 2022, hvilket hidtil er en af de største fremgange i år 2023. I samme periode blev salget af elbiler fordoblet.

De Danske Bilimportører
 
Der var fart på bilsalget i oktober måned, hvor der blev indregistreret 13.233 nye personbiler. Det var 2.387 flere end i oktober 2022 og svarede dermed til en fremgang på 22 procent. Oktober måneds fremgang gjorde oktober til endnu en måned i rækken med fremgang i bilsalget i forhold til 2022.
 
En anden bemærkelsesværdig udvikling var blandt elbilerne, hvor registreringerne blev mere end fordoblet med en udvikling på 100 procent. De opladelige biler, elbilerne og plug-in hybriderne, udgjorde 47 procent af personbilsalget i oktober.
 
”Vi er glade og tilfredse med udviklingen i bilsalget. I starten af året skabte særligt rentestigninger og inflation bekymring for bilsalget, men vi kan konstatere, at danskerne har stor appetit på nye biler – og særligt elbiler. Det er meget positivt for den grønne omstilling,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.
 
Giv danskerne laderet
Salget af elbiler giver et stort behov for ladestandere. Året 2023 har budt på stor fremgang for elbilerne måned for måned. I oktober 2022 opnåede Danmark en milepæl med 100.000 elbiler. I dag, godt et år efter, kører der over 176.000 elbiler på de danske veje. Udviklingen synes at fortsætte, hvilket skaber et stort behov for mere ladeinfrastruktur.
 
Ifølge Danmarks Statistik bor mere end 730.000 danske familier med bil i en bolig, hvor der ikke nødvendigvis er mulighed for fast parkering og etablering af egen ladeboks. Det er derfor vigtigt, at familierne sikres adgang til offentlige ladepunkter, da det er en væsentlig forudsætning for at sikre den grønne omstilling af bilparken. Derfor har De Danske Bilimportører foreslået at indføre ‘laderet’ for de mange danskere.
 
“Ønsket om flere elbiler i Danmark bliver vanskeligt at gennemføre, fordi der mangler ladestandere. Med vores forslag vil en borger med bopæl i fx en etagebolig, uden mulighed for egen parkering, kunne kræve af kommunen, at der skal opsættes ladestandere på offentlige parkeringspladser ved ejendommen” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.