• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. maj 2023 - BMW

BMW Concept Touring Coupé

Tidløs køreglæde med BMW Concept Touring Coupé.

Den eksklusive og traditionsrige bilfestival Concorso d’Eleganza Villa d’Este løb i år af stablen fra fredag den 19. maj og sluttede søndag den 21. maj. Den eksklusive og traditionsrige bilfestival Concorso d’Eleganza Villa d’Este løb i år af stablen fra fredag den 19. maj og sluttede søndag den 21. maj.

BMW
 
”Concorso d’Eleganza Villa d’Este” er en af verdens mest eksklusive og traditionsrige festivaler for klassiske og historiske biler. Eventen foregår ved Comosøen i Italien. Som en del af åbningsceremonien præsenterer BMW en konceptbil, som er håndbygget i kun et eksemplar.
 
Den historiske kontekst er den perfekte ramme for præsentationen af konceptbilen. Omgivet af klassiske biler er den en hyldest til den tidløse fascination af unikke biler - og af køreglæden og passionen, som har været dominerende gennem tiderne - og også vil være det i fremtiden.

Designafdelingen hos BMW har gentænkt den traditionelle karrosseriform på en elegant sportsvogn med et shooting brake-koncept som en hyldest til de klassiske biler gennem tiderne. 

Konceptbilens navn og proportioner har referencer til BMW 328 Touring Coupé, som vandt det legendariske racerløb Mille Miglia tilbage i 1940. Løbet betegnes stadig som verdens smukkeste langdistanceløb.

Shooting brake-konceptet er samtidig et link til de modelvarianter i BMW 02-serien fra begyndelsen af 1970’erne, som havde navnet ”Touring” i modelbetegnelsen. 
Under motorhjelmen på den baghjulstrukne model ligger den velkendte sekscylindrede rækkemotor fra BMW, som igennem årtier har sikret den rå og ægte køreglæde. 

Udvendigt design: Slående proportioner, eksklusive detaljer
Et af designhøjdepunkterne på BMW Concept Touring Coupé er dens skulpturelle bagende. Formen er skabt af tagets flydende konturer, der smelter sammen med de bagerste sidestolper og fremhæver bilens atletiske form.

Set fra siden genkendes den BMW typiske fortolkning af shooting brake-proportionerne. Den lange motorhjelm, den strømlinede taglinje og den kraftfulde bagsektion understreger sammen med det arketypiske Hofmeister-knæk bilens sporty elegance.
 
Dette understreges yderligere af den unikke lakering af bilen, som er specielt udviklet til konceptbilen med betegnelsen ”Sparkling Lario”. Med integrerede flager af blåt glas giver de gråbrune nuancer et unikt indtryk af dybde. Effekten fuldendes af sølv-bronze accenter og de specialdesignede nyrer på fronten. De eksklusive letmetalfælge på 20” foran og 21” bag matcher farveregisteret.

Indvendigt design: Håndværk på højeste niveau
Det indvendige design er inspireret af den for BMW sædvanlige førerorientering i kabinen med maksimal fokus på materialevalg, farvenuancer og finish. 

Interiøret opdeles horisontalt af to forskellige farvenuancer fra det italienske læderfirma Poltrona Frau. En mørkebrun tone foroven sikrer koncentrationen under kørslen, mens den nederste del med lysebrune farver giver følelsen af varme og komfort.

Håndværk af høj kvalitet karakteriserer også de tasker, der er designet eksklusivt til BMW Concept Touring Coupé fra det veletablerede læderfirma Schedoni i Modena, Italien. Det skræddersyede sæt består af to store og en lille weekendtaske plus en tøjpose, der passer til.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este
Den eksklusive event blev afholdt første gang i 1929 og bliver år efter år besøgt af kyndige bilentusiaster fra hele verden. Dette års festival starter fredag den 19. maj og slutter søndag den 21. maj.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.