• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. januar 2023 - Suzuki

Nyhed fra Suzuki

Verdenspremiere på Suzuki elbils-concept - Suzuki eVX.

Suzuki eVX er navnet på en conceptbil, der er forløber for en SUV el-bil, som kommer til Europa i 2025. Suzuki eVX er navnet på en conceptbil, der er forløber for en SUV el-bil, som kommer til Europa i 2025.

Suzuki
 
Suzuki benytter årets Auto Expo biludstilling i Indien til at præsentere conceptbilen eVX, der giver det første indtryk af en helt ny Suzuki elbil - en 100% elektrisk SUV. SUV-biltypen og biler med firehjulstræk er stærkt forankret i Suzukis DNA.

Gode eksempler er her Vitara, S-Cross og Jimny modellerne, der hver især har sat sit store aftryk i Suzukis historie. Og det er da også tydeligt, at conceptbilen både udtrykker, at her kommer en Suzuki SUV, at det er elbil og at den også vil kunne fås med træk på alle 4 hjul. 

Med en længde på 4,3 meter, en bredde på 1,8 meter og en højde på 1,6 meter placerer eVX modellen sig størrelsesmæssigt i samme klasse som Suzukis familie SUV S-Cross. Den nye elbil planlægges til salgsstart i Europa og Indien fra 2025 og Suzuki oplyser, at den udstyres med et batteri med en kapacitet på 60 kWh, hvilket vil give modellen en rækkevidde på ca. 400 km. 
 
Ved pressepræsentationen på Auto Expo udtalte Suzukis præsident Toshihiro Suzuki blandt andet, at han længe havde glædet sig til at afsløre Suzukis første globale elbil, og at Suzuki også fremover vil introducere mange initiativer, der er med til at reducere udledningen af drivhusgasser.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.