• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. december 2022 - Bilbranchen

Reaktioner på regeringsgrundlag

Bilbranchen kvitterer for ambitiøst regeringsgrundlag.

Jeg vil gerne kvittere for, at den nye regering har lyttet til vores indspil på bilområdet udtaler Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør. Jeg vil gerne kvittere for, at den nye regering har lyttet til vores indspil på bilområdet udtaler Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør.

Bilbranchen

Den nye SVM-regering har præsenteret et modigt og ambitiøst regeringsgrundlag, der både løfter arbejdsudbuddet, fokuserer på erhvervsuddannelserne og vil øge ambitionerne på antallet af elbiler.
 
Partilederne Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede i dag regeringsgrundlaget for deres nye SVM-regering.
 
Regeringen har bl.a. mål om at øge den strukturelle beskæftigelse med 45.000 fuldtidspersoner i 2030. Og det er rigtig godt nyt for danske virksomheder, herunder ikke mindst virksomheder i bilbranchen.
 
På de overordnede linjer glæder jeg mig over, at vi har fået en regering med mod og vilje til at gennemføre de nødvendige reformer, der øger arbejdsudbuddet i Danmark. Det får vi brug for som samfund, hvor alene den grønne omstilling kræver mange flere hænder.
Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør
 
Det fremgår desuden af regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker en markant styrkelse af erhvervsuddannelserne sådan, at flere unge vælger erhvervsskolerne fremfor det almene gymnasium.
 
Regeringen vil investere i, at erhvervsskolerne har det rette udstyr, de rette lærerkompetencer og fokus på arbejdsmarkedets behov, herunder i forhold til den grønne omstilling.
 
Ambitionerne på uddannelsesområdet flugter meget fint med anbefalingerne fra DI, herunder Bilbranchen. Vi står i vores branche midt i en grøn omstilling og en digital revolution. Derfor har vi brug for opdaterede kompetencer på både værkstedet og i salgslokalerne samt bedre muligheder for at videre- og efteruddanne os gennem hele arbejdslivet.
Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

På transportområdet vil regeringen belyse effekterne af den nuværende bilbeskatning med henblik på at gøre den mere effektiv i lyset af teknologiudviklingen.
 
Regeringen vil desuden sætte yderligere handling bag fremme af nulemissionslastbiler med afsæt i puljen til drivmiddelinfrastruktur til tung vejtransport. Sidstnævnte skal både fremme omlægning af flåder, såvel som opsætning af ladestandere. Alle er tiltag og elementer, som Bilbranchen glæder sig over.
 
Jeg vil gerne kvittere for, at den nye regering har lyttet til vores indspil på bilområdet. Omkostningerne ved at producere elbiler står ikke til at falde i de kommende år, som var en af antagelserne bag de nuværende bilafgifter. Regeringen ønsker at se på området med henblik på at løfte ambitionerne for antallet af elbiler i Danmark i 2030, og det arbejde bidrager vi gerne til.
Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.