• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. december 2022 - Vejdirektoratet

Bropiller snart klar til første løft

Storstrømsbroen kommer til at bestå af 48 brodragere.

Her ligger brodragerne klar til at blive sejlet ud. Foto: Vejdirektoratet. Her ligger brodragerne klar til at blive sejlet ud. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
 
Mandskabet på Storstrømsbroen er godt i gang med forberedelserne til projektets næste store milepæl – at løfte den første præfabrikerede brodrager op på bropiller.
 
Inden for den næste måneds tid forventes den første præfabrikerede brodrager til Storstrømsbroen at blive sejlet ud og løftet op på to bropiller. Derfor arbejder broens mandskab nu målrettet på at få gjort bropillerne helt klar til løftet.

Projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, siger:
”Brodrageren er det element, som forbinder bropillerne og bærer selve kørebanen og jernbanen. Så når vi indenfor nær fremtid kan sejle den første ud, er der naturligvis tale om en markant milepæl for projektet. Samtidig er det en teknisk kompleks operation, som kræver de rette forhold med hensyn til vejr, vind og strøm.”

Op til udsejlingen af brodrageren arbejder mandskabet fra entreprenøren SBJV på at gøre bropillerne klar til løftet. Det betyder blandt andet, at der på toppen af hver pille bliver monteret et specialbygget løftetårn. Løftetårnet er nødvendigt for at hejse brodrageren op på plads.
Se processen i denne film

Projektdirektør Barry Crouchman, SBJV, siger:
”Når vi placerer det første af de 44 præfabrikerede brodragere er det en stor milepæl for projektet. Brofagene er ekstremt komplekse og meget store strukturer, som er et resultat af mange timers dedikeret arbejde fra alle på projektet. Vi har lavet meget grundige forberedelser til placeringen af den første brodrager, og jeg er overbevist om, at den omhyggelige detaljering, der er gået ind i lanceringen af den første, vil betale sig, når vi placerer resten af brofagene."
Vejdirektoratet og SBJV forventer, at kunne begynde udsejlingen af brodrageren i begyndelsen af december.
 
Storstrømsbroen kommer til at bestå af 48 brodragere. 4 bygges på landdæmninger på begge sider af Storstrømmen, mens 44 bygges i produktionshallen på Masnedø. Brodragerne til Storstrømsbroen er hver 73 meter lange, 24 meter brede og vejer cirka 4.000 ton.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.