• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. oktober 2022 - Ford

Bestselleren bliver elektrisk

Europas bedst sælgende varebil får nu sat strøm til.

Flere detaljer samt forventede priser vil blive offentliggjort tættere på lancering. Flere detaljer samt forventede priser vil blive offentliggjort tættere på lancering.

Ford

 
Ford Pro har i dag præsenteret Europas bedst sælgende varebil1 i en 100 % elektrisk udgave. Den elektriske varebil er ikke bare næste skridt på Fords elektriske rejse, men varebilen forventes samtidig at kickstarte overgangen til elektriske varebiler for erhvervsdrivende.

Der er gode ting i vente for kommende kunder til den elektriske E-Transit Custom. Med en rækkevidde på op til 380 km2 (WLTP) og en 125 kW DC-hurtiglader, er den elektriske varebil på mange måder et oplagt og sikkert valg, når den konventionelle varebil skal opdateres til en elektrisk udgave.
 
For at maksimere produktiviteten tilbyder den nye E-Transit Custom en klasseledende trækkapacitet på op til 2.000 kg3, en nyttelast på op til 1.100 kg og et 100 mm lavere lastehøjde, der sikrer endnu lettere adgang til varebilen. Uafhængig baghjulsophæng og klasseledende motorkraft tager desuden kundernes køreoplevelse til helt nye højder.

Den nye E-Transit Custom tilbyder derudover nye digitale løsninger og features, der er udviklet til at optimere kundernes arbejdsdag. For eksempel kan varebilens kabine med 5G-forbindelse med et snuptag forvandles til et mobilt kontor, hvor rattet omdannes til et ergonomisk bord og giver mulighed for at placere en bærbar computer eller blot at nyde frokosten. 
 
- Ford Pro og E-Transit Custom er med til at redefinere, hvad en varebil kan tilbyde kunderne – kunderne og deres virksomheder tages med andre ord ind i en ny digital tid. Kunderne er årsagen til, at den konventionelle Transit Custom er den mest populære varebil i Europa, og vi har i mere end 50 år lyttet til kundernes ønsker og behov. Den nye E-Transit Custom er designet og udviklet med henblik på at imødekomme kundernes behov. Nok er det en Transit til en helt ny tid, men det er fortsat en varebil, der kan klare det beskidte arbejde i dagligdagen, siger Jim Farley, CEO, Ford. 
 
Udover den elektriske drivlinje får kunderne også glæde af Ford Pro. En komplet samling af services, der holder kunderne i hånden ved at samle alle ydelser ét sted. Med andre ord får virksomhederne mere tid til at fokusere på deres forretning, mens Ford Pro hjælper med alt fra service, opladning, flådestyring, software og finansiering. Den enkelte varebilskunde får dermed optimeret brugen af deres varebil.
 
- Drevet af Fords digitale økosystem, Ford Pro, er E-Transit Custom en revolutionerende mulighed til de europæiske varebilskunder. Virksomheder, der bidrager med mere end fem billioner kroner til Europas økonomi, og E-Transit Custom vil give disse virksomheders produktivitet et tiltrængt boost i overgangen til elektriske varebiler, siger Ted Cannis, CEO, Ford Pro. 
 
Ford Pro har med stor succes lanceret den elektriske E-Transit
tidligere i år og allerede solgt flere end 8.300 enheder. Den nye E-Transit Custom er en af i alt fire elektriske varebilsmodeller fra Ford, der alle lanceres i Europa inden udgangen af 2024. Produktionen af E-Transit Custom sker i et joint venture med Ford Otosan på fabrikken i Tyrkiet og forventes at begynde i efteråret 2023. 
 
Elektrisk kraft med kompromisløs kapacitet
Den nye E-Transit Custom henvender sig særlig til mindre virksomheder, der ikke altid kan forudse deres ruter, som det oftes ses med større flåder, der er tilknyttet et depot. Varebilen er netop designet til disse kunder og vil med sin elektriske drivlinje og rækkevidde vise, at den er et sikkert valg, der kan opfylde virksomhedernes behov. 
 
- Arven efter Transit Custom er tung at løfte – Europas bedst sælgende varebil1 og den tredje mest solgte bil i Danmark i 2021. Den nye E-Transit Custom er et stort skridt fremad for vores kunder. Dens helt nye design, uovertrufne servicepakke og innovative brugeroplevelse, vil definere produktiviteten for vores kunder i den elektriske og digitale æra, siger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe. 
 
E-Transit Custom er med sit 400 volts batteri (74 kWh), der deles med Ford F-150 Lightning, større end batteriet på E-Transit og leverer som tidligere nævnt en rækkevidde på op til 380 km2. Det er over fire gange mere end det gennemsnitlige daglige kilometerforbrug hos en chauffør af en et-tons varebil, viser Fords Pros kundedata.
 
Kunder har mulighed for at vælge mellem to motorer med henholdsvis 135 hk (100 kW) eller 217 hk (160 kW) med et tilhørende klasseledende drejningsmoment på 415 Nm.
 
E-Transit Custom tilbyder, ligesom den elektriske Ford Mustang Mach-E, one-pedal drive. Her kan kunderne vælge udelukkende at anvende speederen under kørslen, da varebilen automatisk vil bremse, når foden løftes fra speederen. Det er dermed ikke nødvendigt at anvende bremsepedalen. One-pedal drive-systemet sikrer i den forbindelse regenerativ bremsning, hvor bilen automatisk opsamler bremseenergien og regenererer strøm.

Ford Pro Charging: Hjælper med overgangen til el
E-Transit Custom kunderne kan gratis drage fordel af de skræddersyede funktioner i Ford Pro E-Telematics 4i et år, der ved hjælp af live-opdateringer kan hjælpe de flådeansvarlige med overblikket over deres flåde, bilernes placering, bilernes effektivitet samt generelle tilstand.
 
Ford Pro Charging holder kunderne i hånden i overgangen til elektriske biler og giver for eksempel kunderne mulighed for at administrere opladningen, så de mest effektive måder og tidspunkter at oplade på i hverdagen identificeres. For eksempel hvornår på døgnet det er billigst at oplade sin varebil. For mindre virksomheder kan det være optimalt at gøre brug af offentlige ladestandere eller få installeret en ladestander hjemme, mens større flådekunder ofte har mulighed for at lade via depotopladning. I den forbindelse kan Fords specialister rådgive kunderne og finde frem til den ladeløsning, der passer til den enkelte virksomheds behov. 
 
E-Transit Custom er den første elektriske bil nogensinde, der anvender en ny varmepumpeteknologi hvor kabinen ved hjælp fra damp bliver enten opvarmet eller afkølet. Dette system er monteret som standard på alle varianter, og systemet leverer en forbedret energieffektivitet, der påvirker bilens rækkevidde mindst muligt. Det er desuden muligt at opvarme eller afkøle kabinen, inden arbejdsdagen begynder, og bilen skal ud på landevejen.
 
Hurtig opladning på farten 
Det er op til kunderne selv, hvordan de ønsker at oplade den elektriske varebil. For eksempel kan bilen oplade via den 125 kW DC-hurtigoplader, hvor den på 41 minutter kan lade 15-80 procent. Fords egne tests viser i den forbindelse, at en fem minutters hurtigopladning resulterede en rækkevidde på 38 km.
 
Vælger kunderne derimod at anvende den trefasede 11 kW AC-oplader, vil en fuld opladning været nået i løbet af 7,8 timer. Ved opladning vil det være muligt at spore den aktuelle ladetilstand ved hjælp af FordPass-appen5, så man med andre ord kan følge fra sofaen med telefonen i hånden, inden varebilen igen skal ud at køre.
 
Ford Pro-kunder kan få adgang til Blue Oval Charging Network, der med sine mere end 300.000 opladere, er Europas største ladenetværk. E-Transit Custom-kunderne får automatisk et 12-måneders gratis abonnement, der giver dem adgang til offentlig opladning via Blue Oval Charging Netværk. 
 
Med Ford Power-Up får E-Transit Custom kunderne færre ture forbi værkstedet, da det i stedet er muligt at give varebilen softwareopdateringer ved hjælp af den trådløse teknologi. Opdateringerne kan blandt andet forbedre bilens ydeevne, opdatere eksisterende funktioner eller tilføje helt nye funktioner og kan gennemføres på få minutter - for eksempel i løbet af natten, så kunderne undgår nedetid. En otte års garanti/160.000 km6 dækker desuden alle højspændingskomponenter, hvilket kan give kunderne ekstra ro i sindet. 

Designet til at levere en hidtil uset kundeoplevelse
For mange virksomheder er deres varebil ikke blot et transportmiddel. Ofte anvendes varebilen også til opbevaring af for eksempel værktøj og udstyr, men kabinen fungerer ofte også som et improviseret arbejdskontor. Den nye E-Transit Custom tilbyder kunderne et nyt og fleksibelt rat, der kan omdannes til et ergonomisk arbejdsbord, hvor man nemt kan sidde med en computer eller nyde sin frokost. 
 
Mobile Office er navnet på denne udstyrspakke, der desuden inkluderer LED-belysning, så man nemt kan skue op og ned for lysstyrken. I samme pakke medfølger desuden et ekstra lys i varebilens loft samt særlig opbevaring mellem sæderne, der kan rumme dokumenter og elektronik som for eksempel en telefon eller computer. 
 
Fords ’Delivery Assist’ feature hjælper leveringschauffører som for eksempel udbringer pakkepost, med at optimere deres tid ved at automatisere noget af processen ved hver levering, hvor bilen kortvarigt skal stoppe, inden den kort efter kører videre til næste levering. Når Delivery Assist er slået til, vil havariblinket automatisk tændes, mens vinduer vil lukke og dørene låses, når føreren forlader bilen7 hver gang varebilen sættes i parkerings-mode.
 
Med ’Digital Key’ slipper kunderne for at skulle huske nøglen, mens den flådeansvarlige slipper for at holde styr på alverdens fysiske nøgler, der skal uddeles til forskellige chauffører. Den digitale nøgle gør det nemt at give de relevante personer adgang til varebilen. 
 
Ligesom på Ford E-Transit får kunderne også gavn af den fede ProPower onboard-funktion, der blandt andet kan oplade værktøj og telefoner eller strømforsyne lamper – for eksempel for at oplyse arbejdsområdet på en byggeplads. Stikkontakter i kabinen kan levere op til 2,3 kW.
 
Sikkerhedssystemet, SecuriAlert-funktionen i FordPass Pro, kan være en ekstra tryghed for kunder, der for eksempel opbevarer værktøj i bilen. Her vil man få besked, hvis der registreres forsøg på at få adgang til bilen. Det er også muligt for kunder at give andre adgang til varebilen, selvom de ikke selv står foran bilen. Yderligere detaljer om de digitale sikkerhedsfunktioner vil blive delt tættere på lancering.
Ny platform – nyt niveau af kundefokus
Som tidligere nævnt er gulvet i E-Transit Custom gjort 100 mm lavere for at skabe nemmere adgang til varebilen, mens varebilens samlede højde nu er under to meter, hvilket giver adgang til endnu flere parkeringshuse og andre steder med højdebegrænsninger. 
 
E-Transit Custom tilbyder lastvolumer fra 5,8-9,0 m3 , mens den tilbyder op til 1.100 kg nyttelast. Varebilens maksimale lastlængde er på 3,450 mm. Der er mulighed for dobbeltkabine og kombi-karrosserityper – alle med mulighed for at vælge mellem kort eller lang akselafstand samt lavt eller højt tag.
 
E-Transit Customs udstyr indeholder flere avancerede førerassistancesystemer: Pre-Collision Assist, Lane Keeping System, Driver Alert, Cruise Control med justerbar hastighedsbegrænser, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert, parkeringssensorer og et 360 graders kamera7.
Den nye E-Transit Custom har en mere rummelig kabine med højteknologisk interiør, der imødekommer kundernes behov. For eksempel er hver varebil udstyret med en 13-tommer touchscreen med Fords avancerede SYNC 4 infotainmentsystem8, der er drevet af et nyt 5G-modem og taler sammen med Ford Pros services. 
 
Forbedring af oppetid og serviceomkostninger 
Ford forventer at den elektriske E-Transit Custom vil levere lavere driftsomkostninger sammenlignet med en tilsvarende diesel model – faktisk helt op til 40 procent lavere serviceomkostninger9. Udover lavere omkostninger vil kunderne desuden kunne drage fordel af den maksimere oppetid via Ford Pro Service FordLiive, når varebilens indbyggede modem er aktiveret. 
 
Produktionen af E-Transit foretages af Ford Otosan, som en del af et joint venture med Ford. Produktionen vil foregå på den nye fabrik i Tyrkiet og forventes at begynde i efteråret 2023.
 
Flere detaljer samt forventede priser vil blive offentliggjort tættere på lancering.

1 Europas bedst sælgende varebil i Østrig, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumænien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet og Tyskland.
 
2 Officielt homologeret rækkevidde (WLTP) vil blive offentliggjort tættere på lancering. En rækkevidde på op til 380 km offentliggjort rækkevidde (tilsigtet målværdi ifølge WLTP) kan opnås med et fuldt opladet batteri - afhængig af den eksisterende serie- og batterikonfiguration. Den faktiske rækkevidde kan variere på grund af forskellige faktorer (f.eks. vejrforhold, kørestil, ruteprofil, bilens tilstand, alder og lithium-ion-batteriets tilstand).

3 Den maksimale trækkapacitet afhænger af varebilens konfiguration samt last, tilbehør og antal passagerer i bilen. 
 
4 Ford Pro E-Telematics er tilgængelig på abonnementsbasis, underlagt aftale om Ford Smart Mobility vilkår og betingelser, og giver adgang til en række funktioner udover bilens tilstand, herunder placering og kortlægning, køreadfærd og brændstof/energiforbrug. Bilens chauffør kan via en app kommunikere med den flådeansvarlige. Flådekunder kan kontakte Ford Commercial Solutions Command Center på fcseu1@ford.com for at få oplysninger om Ford Telematics-produkter. Datatilgængelighed afhængiger af dataforbindelse og adgang til bilens data.
 
5 Tilsluttede tjenester og funktioner afhænger af netværkets tilgængelighed. Udvikling af teknologi/mobilnetværk/køretøjskapacitet kan begrænse funktionaliteten og forhindre betjening af tilsluttede funktioner. FordPass Pro-smartphone-app forbindelse kræver, at FordPass Connect er aktiveret i bilen. FordPass Pro-appen er kompatibel med Apple- og Android-smartphones og er tilgængelig fra Apple App Store og Google Play Store på 20 markeder i Europa.

6 Afhængig af hvad der indtræffer først. 
 
7 Førerassistentfunktioner er supplerende og erstatter ikke førerens opmærksomhed, dømmekraft og behov for at kontrollere bilen. Det erstatter ikke sikker kørsel. Se brugervejledningen for detaljer og begrænsninger.
 
8 Kør ikke, mens du er distraheret eller bruger håndholdte enheder. Brug stemmestyrede systemer, når det er muligt. Nogle funktioner kan være låst, mens varebilen er i gear. Ikke alle funktioner er kompatible med alle telefoner.

9 Baseret på en 3-årig eller 180.000 km periode. Sammenligning af planlagte og ikke-planlagte vedligeholdelsesartikler for en batterielektrisk vs. en lignende dieseldrevet varebil.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.