• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. august 2022 - Mercedes

Skærme er de nye hestekræfter

Slagmarken i bilindustrien handler om softwareoplevelsen

Med 3D-billeder og video i realtid får brugerne mulighed for at få præsenteret indlevende og medrivende indhold. Med 3D-billeder og video i realtid får brugerne mulighed for at få præsenteret indlevende og medrivende indhold.

Mercedes-Benz Group Media

 
Danskstartede Unity indgår nyt partnerskab med Mercedes-Benz AG om at udvikle infotainment-systemdelen i Mercedes’ kommende operativsystem MB.OS, der udrulles fra 2024. Nye billeder af konceptbilen VISION EQXX viser, hvordan det ser ud. 
 
Den digitale og visuelle brugeroplevelse er i stigende grad blevet et konkurrenceparameter i kampen om at vinde bilkøbernes hjerter. Særligt for luksusbiler - og her spiller infotainment-systemet en afgørende rolle.
 
Derfor har Mercedes-Benz slået pjalterne sammen med danskstartede Unity, der er en af verdens førende virksomheder inden for 3D-indhold i realtid. Unity skal hjælpe Mercedes med at tage brugeroplevelsen til et helt nyt niveau, og vil leverer et infotainment-system, der bl.a. kan vise 3D-avatarer, der fungerer som en slags 'digitale butlere'-, et 3D-kort i realtid for bedre navigation, AR-teknologi og AI, der kan tilpasse bilens indstillinger efter førerens vaner og præferencer. 
 
Det nye infotainment-system skaber en helt ny forståelse af hele det digitale cockpit, instrumentbrættet samt passagerskærme og vil blive tilgængelig på tværs af alle Mercedes-Benz AG's biler.

 
Løfter sløret i VISION EQXX
Med 3D-billeder og video i realtid får brugerne mulighed for at få præsenteret indlevende og medrivende indhold. Unity og Mercedes-Benz AG løfter lidt af sløret for, hvordan det nye infotainment-system vil se ud, med billeder af den elektriske konceptbil VISION EQXX.

 
Mercedes: “Skærme er de nye hestekræfter” 
Tidligere på året lancerede Mercedes deres kommende operativsystem MB.OS, der skal styrke bilernes forbindelse til clouden og andre IoT-enheder, samt styrke områder som drivlinje, selvkørende kørsel, infotainment-systemer og komfort. 
 
“Skærme er de nye hestekræfter”, sådan lød det allerede tilbage i 2019 fra Gorden Wagener, der er Chief Design Officer hos Mercedes-Benz Group AG, og som mener, at den nye slagmark i bilindustrien handler om software oplevelsen. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.