• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. juli 2022 - Volkswagen

Verdenspremiere på ny Amarok

Den nye generation Amarok lanceres i slutningen af året.

Den nye Amarok kommer med et karismatisk robust design, digitaliseret cockpit, 20 nye assistentsystemer og momentstærke, effektive motorer med op til 302 hk. Den nye Amarok kommer med et karismatisk robust design, digitaliseret cockpit, 20 nye assistentsystemer og momentstærke, effektive motorer med op til 302 hk.

Volkswagen
 
Volkswagen Erhvervsbiler har verdenspremiere på den nye Amarok. Allrounderen til både vej og terræn er designet og udviklet i Tyskland og Australien, og den produceres i Sydafrika.

Karismatisk design, intelligent koncept. Mere end 20 nye assistentsystemer, mobile onlinetjenester, på én gang effektive og momentstærke motorer, to typer firehjulstrækteknologier, skræddersyet tilbehør og det tydelige Volkswagen design-DNA gør den nye Amarok til en af verdens mest alsidige og afbalancerede pickupper. Amarok præsenteres med sloganet: "No matter what". Eller som vi siger på dansk: "Uanset hvad".

Den nye premium-pickup kommer på markedet i de første lande i slutningen af året.
 
Volkswagen Erhvervsbiler har solgt over 830.000 Amarok af første generation i Europa, Australien, New Zealand, Afrika, Nordasien samt Syd- og Mellemamerika. Nu kommer anden generation. Og den er ny hele vejen igennem. Men takket være Volkswagens design ser man straks, at det er en Amarok. Den er større og mere kraftfuld, karismatisk og atletisk.

”Med den nye generation har vi gennemgribende ændret Amaroks arketypiske design. Den er nu meget mere udtryksfuld og udstråler betydeligt mere styrke", forklarer Albert Kirzinger, chefdesigner for Volkswagen Erhvervsbiler. Den nye front på pickuppen, der fås i udstyrsvarianterne Amarok, Life og Style samt topversionerne PanAmericana (offroad-styling) og Aventura (eksklusiv styling), er et markant statement. Den stramme og meget lodrette motorhjelm er med sit umiskendelige Volkswagen-DNA særdeles udtryksfuld. Det samme gælder de horisontale, tværgående elementer i kølergrillen med de markante integrerede LED-forlygter, der er standard på alle versioner. Amarok PanAmericana og Amarok Aventura samt Amarok Style er udstyret med IQ.LIGHT-LED-matrixforlygter, der interaktivt oplyser kørebanen med noget nær dagslys i et umiskendeligt lysdesign.

Afhængigt af versionen fortsætter kølergrillen under de tværgående elementer i en vandret inddeling af fronten eller – på PanAmericana og Aventura – i et X-formet design. Amarok-logoet er præget ind over nummerpladeholderen.

Den nye Amarok kommer på markedet med en firedørs dobbeltkabine (DoubleCab) og todørs enkeltkabine (SingleCab). Et særligt karakteristisk kendetegn ved begge versioners silhuet er de halvrunde hjulkasser, der går igen fra forgængeren. I modsætning til mange andre pickupper danner hjulkasserne øverst en næsten lige linje i stedet for en bue – det er et typisk Amarok-designelement. Skærmene over de 21" store letmetalfælge udstråler styrke, og ved hjulkasserne er de beklædt med robust kunststof. Karrosseridesignet lader Amarok spille lidt med musklerne. Også set bagfra har den nye pickup et markant udtryk.

Under det store VW-logo er Amarok-modelbetegnelsen præget ind i så godt som hele ladeklappens bredde. De c-formede baglygter indrammer bagenden og strækker sig langt ind i den. På PanAmericana og Aventura er de udført i LED-teknik.

Den store akselafstand giver perfekte proportioner og offroad-egenskaber
Med sine 5.350 millimeter er den nye Amarok 96 mm længere end forgængeren.

Akselafstanden på 3.270 mm er 173 mm længere end forgængeren. Det giver mere plads, især på anden sæderække i dobbeltkabinen. Akselafstanden er dermed vokset betydeligt mere end den samlede længde. Og det giver kortere karrosserioverhæng. Resultatet er skarpere proportioner og forbedrede terrænegenskaber takket være bedre tilkørselsvinkel. Amarok med firehjulstræk (der er standard på flere markeder) har offroadegenskaber, der på perfekt vis suppleres af markant større vadedybde, der er nyttig, når strækninger med vand skal passeres. Den er på 800 mm i forhold til forgængerens 500 mm.

Eksklusiv Volkswagen kabine til professionelle opgaver Designteamet fra Volkswagen Erhvervsbiler har skabt en funktionel og eksklusiv kabine med intuitive betjeningselementer og digitale displays. Udvalget af displays omfatter digitale 8,0" instrumenter (Digital Cockpit, fra Style helt digital i 12,0") og en topmoderne touchscreen i tabletformat (10,0", fra Style som standard 12,0") til infotainmentsystemet.

Med Amarok har Volkswagen Erhvervsbiler skabt en blanding af digitale funktioner og ergonomisk udformede knapper og dreje-/trykknapper med intuitiv betjening. Fx betjenes infotainmentsystemets lydstyrke og firehjulstrækkets indstilling via drejeknapper. De både robuste og eksklusive detaljer er alt efter udstyrsniveauet indfattet i aluminium.

De eksklusive detaljer omfatter også yderligere udstyrselementer såsom lydsystemet fra Harman-Kardon, der er standard til Amarok PanAmericana og Amarok Aventura og ekstraudstyr til andre udstyrslinjer. Det fås kun til Amarok. Instrumentpanelet i læderlook med eksklusive kontrastsyninger er også standard til Amarok PanAmericana og Amarok Aventura. Sæderne passer også til placeringen i premium-segmentet: Føreren og forsædepassageren i Amarok tager plads i ergonomisk udformede sæder, der i de højere udstyrsniveauer kan indstilles elektrisk i mange retninger. DoubleCab-bagsædet byder desuden på plads og komfort til tre voksne på rejser. Sæderne i Style er som standard betrukket med ArtVelours, og i Amarok PanAmericana og Amarok Aventura er de betrukket med eksklusivt læder.

Rigelig plads i Cargo Boxen og op til 1,16 tons nyttelast
I den såkaldte Cargo Box er der også masser af plads bag i Double- og SingleCab. Som i forgængeren er der i bunden af ladet plads nok til en europalle på tværs mellem hjulkasserne. I SingleCab-versionen er der sågar plads til to europaller på tværs. Lasten fastgøres med øjer til ladets bund, der desuden kan lastes med op til 500 kg. Ligesom den høje belastningsevne er den maksimale nyttelast hævet fra ca. 1 to til 1,16 ton. Cargo Boxen kan desuden sikres med et elbetjent rollcover. Rollcoveret kan åbnes og lukkes på selve Cargo Boxen og i kabinen og fjernbetjenes via bilnøglen.
 
Det nye udvalg af tilbehør opfylder alle behov
De rejselystne vil glæde sig over muligheden for en tagbelastning på 350 kg – det er nok til et telt til fire personer, der vil kunne fås som tilbehør. Desuden vil der fra fabrikken eller i tilbehørsprogrammet kunne fås detaljer som op til 21" store letmetalfælge, All-Terrain-dæk (op til 18") og mange forskellige anhængertræk. Til Cargo Boxen vil der desuden kunne fås udstyr som en cykelholder, et multifunktionelt tagbøjlesystem, en manuel version af rollcoveret og mange forskellige udgaver af stylingbaren. Igen vil der også kunne fås en hardtop til ladet, der næsten kan forvandle pickuppen til en SUV med varerumsvolumen som en van. Offroadegenskaberne kan derudover optimeres yderligere med frontbøjle, bundskjold, øjer til bugsering samt en snorkel, der er monteret udvendigt på venstre A-stolpe til luftforsyning til motoren ved kørsel gennem vand.
 
Fem turbomotorer, der er individuelt afstemt efter forskellige markeder Der er udviklet fire turbodieselmotorer (TDI) og én turbobenzinmotor (TSI) til den nye Amarok. Alle fem motorer kombinerer effektivitet med højt drejningsmoment. På det afrikanske marked anvendes basismotoren: en 2,0-liters TDI med fire cylindere og 150 hk (110 kW). På mange markeder sørger en 2,0-liters firecylindret TDI med 170 hk (125 kW) for mere ydelse. Næste trin inden for TDI leverer Volkswagen Erhvervsbiler i form af en firecylindret motor med 2,0-liters slagvolumen og biturbolader – afhængigt af markedet yder den 204 hk (150 kW) eller 209 hk (154 kW). Den nye TDI-topmodel er udstyret med en 3,0-liters V6-motor. Afhængigt af markedet yder den 241 hk (177 kW) eller 250 hk (184 kW). Til de klassiske benzinmarkeder er der desuden blevet udviklet en 2,3-liters turbobenzinmotor med 302 hk (222 kW).

Ny 10-trins automatisk gearkasse og to 4MOTION-systemer
Fra en ydelse på 209 hk (154 kW) leveres alle udgaver af Amarok som standard med en ny 10-trins automatisk gearkasse, der betjenes via E-Shifter (by wire). Til udgaven med 204 hk (150 kW) fås denne automatiske gearkasse som ekstraudstyr. Den nye 10-trins gearkasse erstatter forgængerens 8-trins automatiske gearkasse. Desuden fås afhængigt af motoren en 6-trins automatisk gearkasse samt manuelle 5- og 6- trins gearkasser.
 
På mange markeder leveres Amarok som standard med firehjulstræk (4MOTION). Afhængigt af region og motor findes der to forskellige 4MOTION-systemer: ét med situationsafhængigt aktiverbart firehjulstræk og et med permanent firehjulstræk. Takket være drivlinjeteknikken mestrer den nye Amarok al slags terræn, og alt efter motorversion må den trække op til 3,5 tons.

Mere end 20 nye assistentsystemer fuldender komforten
"No matter what": Op til seks forskellige køreprofiler (Drive-indstillinger) hjælper føreren i mange forskellige situationer – fx ved kørsel på glatte underlag eller ved krævende offroadkørsel. En hel hær af assistentsystemer sørger for endnu mere komfort. Mere end 20 af disse systemer – fx den adaptive fartpilot ACC+ (overfører vejskilte via kamerascanning til den automatiske hastighedsregulering) og IQ.LIGHT-LED-matrixforlygter – er nyheder i Amarok og gør denne Volkswagen til en af de mest komfortable pickupper i verden.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.