• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2022 - Applus Bilsyn

Flere lader bilen blive hjemme

Rekordhøje brændstofpriser får flere til at stille bilen.

Hver tredje bilejer stiller bilen derhjemme en eller flere dage om ugen for at spare penge. Det råd har to bilejere på Østergårds Allé i Valby også taget til sig. Hver tredje bilejer stiller bilen derhjemme en eller flere dage om ugen for at spare penge. Det råd har to bilejere på Østergårds Allé i Valby også taget til sig.

Applus Bilsyn
 
Spritnye tal viser, at andelen af bilister, der kører mindre på grund af de stigende brændstofpriser, er næsten fordoblet siden februar.

Mellem 17.39 og 17.49 kr. for en liter benzin og 14.89 til 14.99 for en liter diesel.

Sådan ser brændstofpriserne ud ude hos forbrugerne i disse dage, og de galoperende brændstofpriser – de højeste siden september 1982 ifølge DrivkraftDanmark.dk - gør ondt på bilisterne. 

Faktisk så ondt, at stadig flere bilister vælger at lade bilen stå hjemme i garagen, fremgår det af en helt ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.279 bilister.

Ifølge tallene indhentet i denne uge, svarer 33 procent - eller hver tredje bilist -, at de kører mindre på grund af de stigende brændstofpriser.

Det er en klar stigning sammenlignet med i februar, hvor Applus bilsyn gennemførte samme undersøgelse blandt 1.322 bilejere. Dengang lød samme tal på 18 procent af de adspurgte. 
Andelen af bilister som kører det samme som før Ukraine-krigen, der har været den væsentligste katalysator for de vilde prisstigninger, er i samme periode faldet fra 82 til 66 procent, viser de to undersøgelser.
 
Og den kan falde yderligere, hvis priser fortsætter deres himmelflugt, vurderer Applus Bilsyn.

- Alle bilejere får i øjeblikket kærligheden at føle, når de tanker bilen. Priserne stiger i øjeblikket nærmest uge for uge, og der er i prismæssig forstand ikke rigtigt noget sted at skjule sig som bilejer, bortset fra at køre mindre. Fortsætter benzin- og dieselprisen yderligere op, vil vi se endnu flere, der bogstavelig talt lader bilen stå i indkørslen, vurdere teknisk konsulent hos Applus Bilsyn, John Gantzhorn.

Parkering derhjemme er blevet populært
Og netop angående samme har synskæden også spurgt om, hvorvidt prisstigningerne resulterer i, at ”bilisterne parkerer bilen i garagen for at spare penge”. Ligeledes 33 procent svarer ja - de fleste en til tre dage om ugen -, hvilket er mere end en fordobling i forhold til i februar. Her svarede 85 procent, at dette ville være ”uforeneligt med mit eller min families transportbehov”.

- Realiteterne lige nu er, at der er historisk høje omkostninger forbundet med at køre bil, og så må man som bilejer gøre op med sig selv, i hvilket omfang man har lyst til eller praktisk set har mulighed for at spare på denne udgiftspost. Det vil være svært for mange familier, siger John Gantzhorn.
 
Prisen på en liter benzin er siden juni 2021 steget fra 12,79 kr. til 17,39 – eller 36 procent. Med udsigt til fortsat knaphed på olie og nye EU-olierestriktioner mod russisk olie og energi får bilisterne ikke noget forærende ved benzin- og dieselpumperne - nærmere tværtimod.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.