• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. maj 2022 - Volkswagen

Den nye Volkswagen Amarok

Den nye Amarok: En prof on- og offroader med karisma.

Lige nu tester Volkswagen camouflerede prototyper af den nye Amarok på og uden for vejene. Lige nu tester Volkswagen camouflerede prototyper af den nye Amarok på og uden for vejene.

Volkswagen

I 2022 præsenterer Volkswagen Erhvervsbiler en helt ny generation af Amarok, der løfter niveauet i pickup-segmentet i kraft af suveræne off- og onroad-egenskaber, omfattende udstyrsniveau, store udvalg af assistentsystemer og flere drivlinjer.

Den nye Amarok er designet og udviklet i Tyskland og Australien og produceres i Sydafrika, men allerede nu er de første camouflerede modeller af den nye Amarok ude på vejene i Europa.

Volkswagens nye pickup er iklædt et design med premiumappeal, der er typisk for Amarok og alligevel er det redefineret. Her kombineres et kraftfuldt og karismatisk ydre med et eksklusivt interiør. Til trods for camouflagen kan man godt se, at dimensionerne har ændret sig: Med sin længde på godt 5.350 mm er den nye udgave minimum 100 mm længere end sin forgænger. Akselafstanden er forlænget med 175 mm og måler nu 3.270 mm, hvilket yderligere har forbedring af pladsforholdene i dobbeltkabinen. Herudover er nyttelasten løftet op til 1,2 ton. Og takket være flere motor-/gearkassevarianter er det nu muligt med en suveræn maksimal anhængervægt på 3,5 ton. Da den nye Amaroks akselafstand er vokset mere end dens samlede længde, er karrosserioverhængene blevet kortere, hvilket har positiv indflydelse på til- og frakørselsvinklen og således også på terrænegenskaberne. Amaroks offroadegenskaber er yderligere optimeret med en markant større vadedybde end forgængermodellen.

Afhængigt af den pågældende motor-/gearkassevariant og det pågældende marked vil det være muligt at vælge mellem én benzinmotor og op til fire forskellige dieselmotorer med 4 til 6 cylindre og en slagvolumen på mellem 2,0- og 3,0 liter – enten med baghjulstræk, firehjulstræk med tilkobling eller permanent firehjulstræk. Et alsidigt udvalg af prækonfigurerede køreprogrammer i flere trin understøtter også føreren – også i ikke-hverdagsagtige situationer. Med dette udstyr er du i den nye Amarok klædt på til at klare nærmest enhver udfordring, som du i fremtiden måtte møde på dine små og store eventyr i dagligdagen i din pickup. De mere end 30 assistentsystemer, hvoraf over 20 er komplet nye, sørger for øget sikkerhed i Amarok.

Et stærkt designstatement
Nok skjuler Volkswagens nye Amarok sig fortsat bag camouflage, men senere i år vil vi få et kraftfuldt og karismatisk design at se. ”Med den nye generation har vi foretaget en markant ændring af Amaroks arketypiske design. Det er nu blevet umiskendeligt mere udtryksfuldt og betydeligt mere suverænt,” forklarer Albert Kirzinger, chefdesigner for Volkswagen Erhvervsbiler.

Det nye frontdesign er et statement i sig selv. Det er markant med den oprette og meget lodrette motorhjelm med sit umiskendelige Volkswagen-DNA. Det er karismatisk med de horisontale øverste kølergrillribber og de elegant integrerede, smalle LED-forlygter, der er standard på alle versioner. Som ekstraudstyr tilbydes ”IQ.LIGHT – LED-matrixforlygter”, der understreger Amaroks hightech-look. 

De tværgående køleribbe og kølergrillen herunder smelter sammen enten i en vandret inddeling af fronten eller som et X-formet design ved topudstyrsvarianterne. Her er Amarok-modelbetegnelsen præget ind.

Et særligt karakteristisk kendetegn er videreført på den nye Amarok. På samme måde som på forgængermodellen er hjulkasserne også nu halvrunde; i modsætning til mange andre pickupper udgør hjulkassernes øverste afslutning en linje, der nærmest er lige, i stedet for en cirkelformet linje – et typisk Amarok-kendetegn. Skærmene over de op til 21” store letmetalfælge og All Terrain-dækkene, som for første gang er standard, er brede, hvilket bidrager til at give et kraftfuldt udtryk. Ladsektionens optiske forbindelse til C-stolperne er harmonisk integreret i bilens profil. Albert Kirzinger: ”'Den aerodynamiske stylingbar – en bøjle, der går hen over ladsektionen, og som fungerer som en optisk forlængelse af dobbeltkabinen til ladet – understreger de dynamiske og robuste proportioner i Amarok design.”

Den nye pickup fra Volkswagen Erhvervsbiler har også et markant designudtryk set fra bagenden. Den brede ladeklap indrammes af de standardmonterede LED-baglygter. Over ladeklappen er Amarok-modelbetegnelsen præget ind i så godt som hele ladeklappens bredde. Som det også var tilfældet ved forgængermodellen, er der også på ladet af den nye Amarok tilstrækkeligt med plads til, at en europalle kan stå på tværs mellem hjulkasserne, hvor den kan fastgøres ved hjælp af stabile øjer.

Designet til professionelle opgaver og langturskomfort
De intuitive betjeningselementer, det digitale cockpit og et infotainmentdisplay i tabletformat er detaljer, der understreger pickuppens premiumappeal og formår at få interiøret til at fremstå både funktionelt og eksklusivt. Til dette bidrager også et eksklusivt lydsystem, der fås som ekstraudstyr, samt overflader på instrumentpanelet, der er udført i et elegant læderlook, og dørbeklædninger med markante pyntesyninger. Den nye sædekonfiguration fuldender billedet af et interiør, der er passende for en pickup i premiumsegmentet. Med de nye sæder sikres det, at alle passagerer får den velkendte Volkswagen komfort. Både som fører og passager kan man i den nye Amarok tage plads på komfortable og brede sæder, der som ekstraudstyr også tilbydes med en 10-vejs elektrisk indstilling. Bagi i Amaroks dobbeltkabine er der desuden masser af plads på køreturen til tre voksne passagerer.

Amarok vil blive tilbudt i fem udstyrsvarianter: Indstigningsmodellen vil være versionen ”Amarok” efterfulgt af ”Life” og ”Style”. Som sidestillede topversioner vil Volkswagen Erhvervsbiler tilbyde ”PanAmericana” (offroadkarakter) og ”Aventura” (onroadkarakter).

Efterfølger til en succesmodel
Der er indtil videre solgt mere end 830.000 eksemplarer af Amarok i Europa, Sydamerika, Sydafrika og Oceanien. Volkswagens succesfulde premium-pickup er kendetegnet ved styrker som suveræne drivlinjer, høj nyttelast, konsekvent funktionalitet og et autentisk All Terrain-design. Med den nye generation forstærker Volkswagen Erhvervsbiler disse egenskaber. Den nye Amarok lanceres i slutningen af 2022 – i de første lande med dobbeltkabine og fire døre (DoubleCab) samt på enkelte markeder med todørs enkeltkabine (SingleCab).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.