• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. april 2022 - Honda

Den helt nye Honda Civic

Den 11. generation af Honda Civic kommer senere i 2022.

Den 11 generation af Civic, der fås senere i 2022, er den sidste almindelige Honda model, der bliver elektrificeret efter CR-V, Honda e, Jazz, Jazz Crosstar og HR-V. Den 11 generation af Civic, der fås senere i 2022, er den sidste almindelige Honda model, der bliver elektrificeret efter CR-V, Honda e, Jazz, Jazz Crosstar og HR-V.

Honda

 
Den helt nye Honda Civic er udviklet til at sikre, at dens e:HEV (hybrid-elbil) drivlinje, styring og affjedring leverer den medrivende ydeevne, dynamiske respons og feedback, der altid har været i centrum for Civics appel. Resultatet er en bil, der kombinerer en udbytterig køreoplevelse med en meget konkurrencedygtig effektivitet og emissioner.
 
Den 11. generation af Civic, der fås senere i 2022, er den sidste almindelige Honda model, der bliver elektrificeret efter CR-V, Honda e, Jazz, Jazz Crosstar og HR-V. Bilen vil være udstyret med den mest avancerede udgave af mærkets prisvindende e:HEV full-hybrid drivlinje. Dette kombinerer et kraftfuldt litium-ion-batteri og to kompakte, kraftige elmotorer med en nyudviklet 2.0 liter Atkinson-cyklus benzinmotor, som opnår branchens bedste varmeeffektivitet på 41 % og har et direkte indsprøjtningssystem, der er optimeret til hurtigere og mere effektiv forbrænding og større drejningsmoment.  Ud over det direkte indsprøjtningssystem bidrager en række teknologier som f.eks. en aktiv katalysator med lav temperatur og et ændret design på indsugningsporten til at forbedre brændstoføkonomien, samtidig med at der opnås en specifik ydelse.
 
Resultatet af disse teknologiske fremskridt er et WLTP ‘Kombineret’ CO2 emissionstal på kun 108 g/km (WLTP), med en brændstoføkonomi på lige så imponerende 21,3 km/l. Denne enestående effektivitet kombineres med en maksimal effekt på 135 kW og 315 Nm maks. moment, hvilket sikrer, at den helt nye Civic er en overbevisende bil i C-segmentet.
 
Denne overlegne effektivitet og energistyring er opnået ved anvendelse af innovative nye teknologier. Den nyeste version af Hondas intelligente kraftenhed (IPU) er f.eks. 23 mm fladere og 1 kg lettere end tidligere udgaver, men med et højere celletal på 72 - det største, der er monteret på nogen af de nuværende Honda e:HEV-modeller. Den slanke IPU er placeret under bagsæderne og maksimerer den indvendige plads og anvendelighed.
 
En ny kraftstyringsenhed (PCU), der er placeret under motorhjelmen, muliggør hurtigere opladning og afladning af elektricitet, hvilket bidrager med yderligere 12 % forøgelse af udgangseffekten i forhold til tidligere e:HEV-udgaver. Forøgelsen af effekttætheden og outputtet fra PCU'en øger den elektriske udgang, så EV-kørsel  kan tage mere af belastningen, og håndteres af en ny højspændingsledning med aluminiumkerne. Ledningsføring i aluminium vil bidrage til en vægtreduktion på 40% i forhold til konventionel kobberledningsføring.
 
Den avancerede drivlinje skifter problemfrit mellem EV, hybrid og motordrev uden input fra føreren. Føreren kan vælge mellem fire køretilstande - Eco, Normal, Sport og en ny individuel tilstand - for at tilpasse bilens reaktion inden for motor og drivlinje, styring og display.
 
Denne medrivende fleksibilitet støttes af et enestående niveau af raffinement, hvor der lægges stor vægt på at eliminere uønsket støj og vibrationer. En sekundær balanceaksel og en krumtapaksel med høj stivhed  i forbrændingsmotoren sikrer jævn drift, mens uønsket motorstøj er blevet modvirket af den øgede isolering på indsugningsmanifolden og motordæksel . Ud over disse trin begrænser intelligent anvendelse af Active Noise cancellation  (ANC) (aktiv støjreduktion) yderligere  støj, der kan resonere i kabinen, mens Active Sound Control (ASC) (aktiv lydkontrol) øger de sporty toner af  den interne forbrændingsenhed.
 
Den enestående udgangseffekt suppleres af chassisets design. Civic e:HEV er udviklet med særlig fokus på styringsreaktion og feedback, hvilket øger førerens følelse af forbindelse til bilen. Forbedret stabilitet ved kørsel ligeud  og på ujævne vejoverflader er opnået takket være en 35 mm længere akselafstand og en 18 mm bredere bagsporvidde sammenlignet med bilens forgænger. Svingstabiliteten  og den generelle indgangsrespons er blevet yderligere forbedret med øget stivhed i karrosseriet og anvendelsen af kugleled med lav friktion og ændrede forreste støddæmpere; tilsammen forbedrer det den dynamiske fornemmelse.
 
For at øge køreglæden og reagere på en ny styringslogik, sikrer "styring i kurver", at forbrændingsmotorens funktion opretholdes ved kørsel om hjørner på snoede veje. Dette gør det muligt for bilen at levere øjeblikkelig acceleration, hvilket giver en virkelig dynamisk fornemmelse ved acceleration. På motorvejen giver det høje  moment  kraftig overhalingsacceleration ved høj hastighed, men med reduceret motoromdrejningsstøj, så du får en afslappet langturskørsel.
 
"Dette er den nyeste generation af vores brancheførende e:HEV-teknologi, som i sig selv er kulminationen på over 20 års erfaring med design, opbygning og forbedring af hybride drivsystemer", sagde Tomoyuki Yamagami, Large Project Leader for den helt nye Civic e:HEV. "Ved omhyggeligt at vurdere det brede udvalg af bruger-cases og driftsmiljøer har vi været i stand til at vælge en "helbils"-tilgang, hvilket gør det til en sjov, meget overbevisende og medrivende hybrid."

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.