• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. marts 2022 - Suzuki

Nyheden Suzuki Vitara S-Hybrid

Suzuki er gået all-in på benzinbesparende hybridteknik.

Den 3. april er Suzuki forhandlerne klar til premieren på Suzuki Vitara S-Hybrid, der introducerer et nyt selvopladende hybridsystem, hvor bilen også kan køre på strøm. Den 3. april er Suzuki forhandlerne klar til premieren på Suzuki Vitara S-Hybrid, der introducerer et nyt selvopladende hybridsystem, hvor bilen også kan køre på strøm.

Suzuki 

 
Suzuki er gået all-in på den benzinbesparende hybridteknik, som over de sidste par år er blevet standard i samtlige personbiler i modelprogrammet. Systemer, der spænder fra 12V mild-hybrid i Ignis og Swift modellerne til det kraftigere 48V system i Vitara og S-Cross, over et selvopladende Full Hybrid system i Swace til plug-in hybriden Across. Og nu er Suzuki så klar med det nye S-Hybrid system, der først får premiere i Vitara-modellen og til efteråret også tilbydes til den nye S-Cross model. 
 
Den nye Vitara 1,5 S-Hybrid model afløser den nuværende Vitara 1,4 48V Hybrid med automatgear. Under motorhjelmen ligger en energieffektiv 1,5 Dualjet benzinmotor med 102 hk, der arbejder sammen med en stærk elmotor på 33 hk, som får strøm fra et 140V hybrid-batteri. Og kræfterne sendes ud til hjulene via en ny automatisk gearkasse (AGS) med 6 trin, der også kan betjenes manuelt. 
 
Automatisk el-kørsel
Til daglig drives Vitara S-Hybrid af benzinmotoren, af elmotoren eller begge på samme tid. Det styres helt automatisk og afhænger af hastigheden, speeder-påvirkningen og opsamlingen af strøm på hybrid-batteriet. Ved acceleration og overhaling går elmotoren ind og leverer ekstra kræfter og ved kørsel med en konstant hastighed på op til 80 km/t vil benzinmotoren under bestemte forhold slukke, og bilen udelukkende køre på strøm. I praksis betyder det, at man især vil opleve at køre på strøm over korte distancer i byen og ved kørsel med lav belastning på landevej.
 
Automatisk opladning
S-Hybrid systemet er uden kabler, da bilen automatisk lader strøm på hybrid-batteriet under kørslen. Det sker hver gang der motorbremses eller når bilen nedbremses. Og når bilen køres med en konstant hastighed og lav belastning, udnytter elmotoren også benzinmotorens omdrejninger til at lade batteriet op. Det er derfor nemt at samle strøm op ved helt almindelig brug af bilen.
 
Længere på literen
Vitara S-Hybrid modellen kører efter den officielle WLTP-norm op til 18,9 km/l ved blandet kørsel, hvilket er ca. 30% længere på literen end en Vitara med automatgear fra før den fik hybridteknik. Det nye S-Hybrid system er især en fordel ved bykørsel og kørsel med lav hastighed, da det er her elmotoren kan gå ind og drive bilen på strøm. Det er også tydeligt at se i WLTP-opgørelsen for kørsel med lav hastighed. Den siger nemlig hele 21,3 km/l for Vitara S-Hybrid. 

Masser af udstyr til priser fra 289.990 kr.
Det nye S-Hybrid system introduceres til Vitara i 2 udstyrsvarianter - Active til 289.990 kroner og Adventure til 309.990 kroner. Det svarer til en merpris på kun 40.000 for automatisk gearkasse og S-Hybrid teknikken. Og typisk Suzuki kommer modellen med et rigtigt flot udstyrsniveau som standard. Begge versioner har fx automatisk gearskifte, automatisk nødbremse, blindvinkel-advarsel, aktiv fartpilot, LED lygter for og bag, multimediesystem, automatisk klimaanlæg, nøglefri betjening og alu-fælge. Og i Adventure versionen toppes der fx op med et stort el-betjent panoramasoltag, indtræk i læder/ruskindstof, parkeringssensor for og bag samt navigation.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.