• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. marts 2022 - Skattestyrelsen

Husk at taste kørselsfradraget

Pendlere skal selv taste kørselsfradrag på årsopgørelsen.

Flere end 1,1 mio. pendlere skal igen i år selv taste kørselsfradrag på årsopgørelsen. Flere end 1,1 mio. pendlere skal igen i år selv taste kørselsfradrag på årsopgørelsen.

Skattestyrelsen
 
Skattestyrelsen minder om, at pendlerne for andet år i træk selv skal huske oplyse om fradraget, når årsopgørelsen åbner 14. marts. Flere end 1,1 mio. pendlere i hele landet gjorde i 2020 brug af kørselsfradraget.
 
Når årsopgørelsen åbner 14. marts, skal mere end 1,1 mio. pendlere i hele landet igen logge ind på TastSelv.dk og oplyse Skattestyrelsen om deres kørsel i 2021.
 
- Kørselsfradraget er det fradrag, der bruges oftest på tværs af hele landet, og det betyder en del i det samlede resultat af årsopgørelsen. Derfor lyder der også en klar opfordring til, at borgerne husker at indtaste deres oplysninger, så de får et korrekt fradrag, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.  
 
Det er muligt at få kørselsfradrag, hvis der er mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det gælder uanset, om man har skiftende arbejdssteder, eller hvordan man vælger at befordre sig, så længe der er tale om kørsel i forbindelse med et lønnet arbejde, hvor der betales AM-bidrag.
 
Kørselsfradraget udbetales ikke, men indregnes i årsopgørelsen. Fradragets værdi er ca. 26 pct., så hvis kørselsfradraget er 1.000 kr., sparers der ca. 260 kr. i skat.
 
For andet år skal pendlere selv oplyse kørselsfradrag 
Det er andet år i træk, at pendlerne selv skal indtaste deres oplysninger om kørselsfradrag i årsopgørelsen. På skat.dk hjælper en regnemaskine med måned for måned at vise det normale antal arbejdsdage, som en borger typisk har. Beregneren minder desuden om, at dage uden kørsel som fx ferie, sygedage og hjemmearbejdsdag ikke skal tælles med, så det bliver lettere at oplyse den faktiske kørsel korrekt.
 
- Sidste år introducerede vi et nyt system i TastSelv, hvor pendlerne selv skal oplyse om deres kørsel. Det er med til at give en mere præcis beregning. Helt konkret skal pendlerne oplyse tre ting: Hjemmeadressen, adressen på arbejdspladsen og antallet af dage, der er kørt. Så udregner systemet automatisk fradraget, siger Jan Møller Mikkelsen.
 
I forhold til 2019 har Skattestyrelsen registreret et fald på godt 40.000 pendlere, der helt er stoppet med at anvende kørselsfradrag i 2020.
 
Antallet af borgere, der benyttede sig af kørselsfradrag i 2021, kendes endnu ikke.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.