• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. marts 2022 - FDM

Elbil er Årets Bil i Europa 2022

Kia EV6 løb mandag aften med titlen ‘Car of the Year 2022’.

Kia EV6 kan kalde sig Car of the Year 2022. Det er første gang, at den koreanske bilproducent løber med den prestigefyldte titel. (Foto: FDM/CotY) Kia EV6 kan kalde sig Car of the Year 2022. Det er første gang, at den koreanske bilproducent løber med den prestigefyldte titel. (Foto: FDM/CotY)

FDM

 
Kia EV6 løb mandag aften med titlen ‘Car of the Year 2022’. Den koreanske elbil vandt i et felt, hvor seks af syv biler var rene elbiler.
 
Kia EV6 er Car of the Year 2022. Det er første gang, at den koreanske bilproducent vinder den prestigefyldte titel, der blev uddelt mandag aften.
 
Normalt sker kåringen i forbindelse med åbningen af den store biludstilling i Genève i Schweiz, men på grund af Covid-19 er den igen i år aflyst, hvorfor kåringen skete ved en online-præsentation.
 
Det er 59. gang, at en jury bestående af europæiske biljournalister kårer ’Car of the Year’. FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er eneste danske jurymedlem, og han er godt tilfreds med årets kåring.
 
”Kia EV6 er en flot repræsentant for det niveau, elbiler har nået i 2022, og bilen er derfor en værdig vinder. Kia EV6 har da også allerede formået at blive en efterspurgt bil i Danmark, hvor bilkøbere i øjeblikket må imødese lange ventetider på den populære elbil,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Søren W. Rasmussen havde selv Hyundai Ioniq 5 som sin favorit. Den elektriske søsterbil til Kia EV6 blev i november kåret til Årets Bil i Danmark 2022. Når han ikke gav Kia EV6 topkarakter, skyldes det, at han ikke ville bringe begge søsterbiler til tops, og i den kamp var det altså Hyundai Ioniq 5, der trak det længste strå hos ham.
 
At Car of the Year 2022 blev en elbil lå i kortene. Seks af finalefeltets syv biler var rene elbiler. Kun Peugeot 308 fås, udover i el- og plugin-hybrid-udgave, også som benzin- eller dieselbil.
 
”De elektriske biler er hastigt på vej ud på vejene, og Car of the Year-kåringen viser tydeligt, at det er en udvikling, der kommer til at ske med forstærket fart i de kommende år. Jeg kan ikke forestille mig, at en benzinbil nogensinde igen kan blive Car of the Year,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Det er normalt 61 biljournalister fra Europa samt Tyrkiet og Rusland, der stemmer om Car of the Year. Grundet Ruslands invasion af Ukraine har organisationen bag Car of the Year imidlertid valgt ikke at tælle de russiske jurymedlemmers stemmer med i år.
 
Sådan fordelte pointene sig: 
Kia EV6: 279
Renault Megane E-Tech: 265
Hyundai Ioniq 5: 261
Peugeot 308: 191
Skoda Enyaq:185
Mustang Mach-E: 150
Cupra Born: 144

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.