• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. februar 2022 - Applus Bilsyn

Sådan sænker du udgifterne

Det bliver dyrere at tanke bilen i de kommende uger.

Ruslands angreb på Ukraine betyder, at manglen på olie forstærkes, hvilket får prisen på benzin og diesel til at skyde yderligere i vejret. Ruslands angreb på Ukraine betyder, at manglen på olie forstærkes, hvilket får prisen på benzin og diesel til at skyde yderligere i vejret.

Applus Bilsyn
 
Den russiske invasion af Ukraine medfører stigende oliepriser og dermed voksende benzin- og dieselpriser, forklarer Jyske Bank. Se hvordan du optimerer bilens brændstofforbrug.
Russernes angreb på Ukraine kommer til at kunne aflæses på tankstationernes priser, når bilister skal tanke op i de kommende uger og måneder.
 
Det forklarer Jyske Banks oliestrateg, Jan Bylov.
- Priserne på benzin og diesel kommer til at sige, fordi en geopolitisk konfrontation i Ukraine får olieprisen til at skyde i vejret. I øjeblikket går den et stykke over 100 dollars per tønde råolie, og det er meget højt, siger Jan Bylov og fortsætter:

- Oliefundamentalerne sandsynliggør en pris på cirka 90 dollars per tønde olie, og mit bud er, at alt over denne pris skyldes de geopolitiske uroligheder i Ukraine. Med en egentlig krig, som vi altså er vidne til nu, kan olieprisen godt komme op på 120 dollars per tønde råolie. Hvor meget brændstofpriserne så lander i er svært at forudsige, men de vil stige markant.

Brug mindre benzin og diesel: Sådan gør du
Med udsigt til stigende brændstofpriser giver det sikkert god mening for mange bilejere at se på, hvordan de kan optimere kørslen og herigennem sænke deres brændstof udgifter.
Det har Applus Bilsyn en række forslag til, og grundlæggende er der flere værktøjer at gribe fat i for bilisterne, påpeger virksomheden.

Billedtekst: En af måderne bilejere kan reducere brændstofforbruget og dermed spare penge, er ved at få kontrolleret motorens forbrænding. Er motoren forkert indstillet, kan det medføre, at bilen bruger ekstra benzin eller diesel, forklarer Applus Bilsyn.
 
- De fleste familier skal jo fortsat kunne bruge bilen til og fra arbejde, handle ind, hente og bringe børn og meget andet. Derfor kan det være svært at skrue ned for antallet af kilometer, man kører. Men ikke desto mindre kan man justere på en række mindre ting på bilen og i sin kørsel, som samlet vil betyde, at man skal tanke færre liter.
 
- Helt lavpraktisk taler vi om at få kontrolleret bilens grundlæggende indstillinger. Det vil sige, om motoren forbrænder optimalt, og dækkene er pumpet, så vejmodstanden er minimal. Et andet forslag er, at man sparer på sædevarmen og varmen i kabinen, da et tændt klimanlæg vil bruge 0,5-1 liter ekstra brændstof pr. 100 km, lyder et par af forslagene fra teknisk konsulent, John Gantzhorn.
 
Forslag der reducerer bilens brændstofforbrug
BILEN: Tjek og optimér dæktrykket, så du mindsker vejmodstanden. Fjern tagbøjler og cykelholder, der giver masser af vindmodstand, og fjern eventuel overskudsvægt i kabine og bagagerum. Brug gerne en motorvarmer der forbedrer brændstofforbruget.
 
KØRSEL: Kør i jævn hastighed, gerne vha. fartpiloten, og i højest mulige gear, fordi få motoromdrejninger forbrænder mindre. Kør forudseende, hold bl.a. afstand til forankørende, så du har få opbremsninger. Sluk elruder og sædevarme. Skip de korte ture, da en kold motor forbrænder ringere end en varm.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.