• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. januar 2022 - Toyota

Toyota hylder bordtennisspiller

Mirakuløs bordtennisspiller vinder umulig-sportspris.

Anders Lind modtager som vinder af Intet er umuligt-prisen 75.000 kroner af Toyota i sportsshowet Sport 2021. Anders Lind modtager som vinder af Intet er umuligt-prisen 75.000 kroner af Toyota i sportsshowet Sport 2021.

Toyota

Den 23-årige landsholdsspiller i bordtennis, Anders Lind, er netop blevet tildelt sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, i det årlige sportsshow, Sport 2021, der blev sendt på DR1 fredag aften.

Intet er umuligt-prisen, som Toyota Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag, gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handikap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.
 
Det er tirsdag morgen, og kalenderen viser marts 2021. Danmarksmesteren i bordtennis, Anders Lind, er på vej til træning i Brøndby og sidder i sin bil i overhalingsbanen på Motorring 3 ved København. Pludselig får en bilist i midtersporet på motorvejen hjertestop og kører ind foran Anders Lind, der ingen chance har for at undvige. Han brækker to ryghvivler i den voldsomme ulykke og får efterfølgende stillet et års genoptræning i udsigt. Målet og drømmen om OL i Tokyo brister.
 
Sceneskifte. Et halvt år senere i september står Anders Lind med bordtennisbattet i hånden ved europamesterskabet for hold. Smilet er stort, da han får hængt den tunge bronzemedalje om halsen velvidende, at han har haft en stor andel i, at holdet besejrede England i kvartfinalen og dermed sikrede sig de første EM-medaljer til et dansk herrelandshold siden 2009. Og velvidende, at dét, han på mirakuløs vis har gennemgået på bare et halvt år, burde være umuligt.
 
Men intet er umuligt. Det ved 23-årige Anders Lind om nogen efter et skelsættende 2021.
 
Mirakuløs bedrift hædret
Fredag aften blev hans mirakuløse sportslige og menneskelige bedrift hædret, da han modtog sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, ved det årlige sportsshow ”Sport 2021” på DR1.
 
”Jeg er rigtig glad og havde ikke regnet med det. Jeg synes, at de andre nominerede også har gjort nogle fantastiske ting, og jeg ville ikke selv kunne have valgt en vinder 
mellem os,” siger Anders Lind.
 
Håndboldspiller Mathias Gidsel og herrelandsholdet i fodbold var også nomineret til Intet er umuligt-prisen, men Anders Lind løb altså i sidste ende med den ærefulde hæderspris og modtog pris og gavecheck fra Toyota ved gallashowet på DR1. Han erkender, at det seneste år har været noget af en rutsjetur, men at han også har lært meget.
 
”Jeg har blandt andet lært, at ligegyldig hvilken situation man er i. Ligegyldig hvor usandsynligt og svært det ser ud til at være. Hvis bare man tror på det, så er der altid en chance for, at man kan opnå det. Så er intet umuligt,” lyder det fra Anders Lind.
 
Han arbejder lige nu sammen med resten af herrelandsholdet i bordtennis benhårdt på næste mål – VM i Kina til april.
 
Det er fjerde gang, at Intet er umuligt-prisen bliver uddelt. Bag sportsprisen står Toyota Danmark A/S, DIF og Team Danmark. Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og har i Danmark dannet et såkaldt Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der hver især jagter deres umulige.
 
Ingen begrænsning i mobilitet
Toyota sætter med sportsprisen endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige og forfølger allerede nu sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet.
 
For at det ambitiøse mål lykkes, og det umulige dermed opnås, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og serviceydelser, som gør det muligt for enhver – uanset om man er ung eller gammel, har et handikap eller ej – at bevæge sig frit omkring.
 
"De danske atleter og paraatleter på Team Toyota er alle levende eksempler på, at det rent faktisk kan lade sig gøre at opnå det umulige. Anders Linds mirakuløse bedrift er et ekstremt eksempel og meget inspirerende for mange. Det er fuldt fortjent, at han løber med hæderen i år,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.
 
Spillede afgørende rolle
Hos Team Danmark glæder man sig over den 23-årige bordtennisspiller som vinder af sportsprisen.
 
“Når der sker en tragisk ulykke, som den Anders Lind var ude for, så bliver sporten for en stund ligegyldig. Anders måtte kæmpe en hård kamp – både fysisk og mentalt – for at komme tilbage til sit almindelige liv og siden til sporten. Bare seks måneder efter ulykken var han klar til igen at svinge bordtennisbattet for Danmark. Og han spillede endda en afgørende rolle, da herrelandsholdet i september vandt EM-bronze. Det er i sandhed en præstation, der viser, at intet er umuligt,“ siger Peter Fabrin, der er adm. direktør i Team Danmark. 
 
Hos DIF beskriver man også Anders Lind som en fortjent vinder af Toyota-sportsprisen.
 
”Anders Linds 2021 kan vel bedst symboliseres med en rutsjebanetur af de helt helt store. Tænk sig at være på vej til træning i sin bil med OL i Tokyo som mål. Få minutter senere ligger du uforskyldt med brækket ryg i en dødsulykke på motorvejen og skal til at lære at gå og stå igen. Et halvt år senere står du på medaljeskamlen til EM for hold i bordtennis. Det er noget af en vild 2021-rutsjetur og jo nærmest en umulig præstation. Flot kæmpet Anders Lind. Du har fortjent prisen,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.    
 
Anders Lind modtager som vinder af Intet er umuligt-prisen 75.000 kroner af Toyota i sportsshowet Sport 2021 på DR1. Tidligere vindere af Toyotas Intet er umuligt-pris har været ishockeyspiller Lars Eller i 2018, bryder Rajbek Bisultanov i 2019, svømmer Jeanette Ottesen i 2020 og nu altså bordtennisspiller Anders Lind i 2021.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.