• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2022 - Toyota

Toyota vinder Dakar Rally

Nasser Al-Attiyah vinder igen Dakar Rally for Toyota.

Det er anden gang, at Nasser Al-Attiyah vinder Dakar Rally som kører for Toyota. Det er anden gang, at Nasser Al-Attiyah vinder Dakar Rally som kører for Toyota.

Toyota
 
Toyota har vundet et af verdens hårdeste rally, Dakar Rally. Det blev en kendsgerning fredag eftermiddag efter to ugers og samlet over 4.000 km’s ørkenrace, da den pålidelige og potente GR DKR Hilux T1+ rallybil med Nasser Al-Attiyah bag rattet krydsede målstregen.

Dermed scorer Toyota hattrick, eftersom det også blev til sejre i 24-timers løbet på Le Mans i sommer, verdensmesterskabet i rally i november og nu altså sejren i Dakar Rally.
 
Sejren i det sagnomspundne Dakar Rally blev grundlagt allerede i de første dage af løbet, der både startede og sluttede i Jedda i Saudi Arabien. Toyota motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, og makkerparret Nasser Al-Attiyah og co-driver Mathieu Baumel førte løbet fra første færd og udbyggede føringen undervejs på ruten, der strakte sig over 8.000 km gennem den arabiske ørken. Knap halvdelen af strækning var transportkilometer, mens 4.261 km var decideret race.
 
Efter at have ført komfortabelt med næsten tre kvarter ned til nærmeste forfølger, kørte Al-Attiyah sikkert på 12. og sidste etape, så forspringet samlet set endte på 27 minutter og 46 sekunder. 71 af de 89 startende ørkenrallybiler gennemførte det, som af flere eksperter bliver kaldt for verdens hårdeste rally.
 
Vinderbilen er en særlig rallyudgave af Toyota pickup’en Hilux og har navnet GR DKR Hilux T1+. Det er en helt ny udgave af ørkenraceren med en 3.5-liters V6 twin-turbo benzinmotor, der er lånt fra den serieproducerede Toyota Land Cruiser 300 GR Sport. Motoren yder 400 hestekræfter og har et maksimalt drejningsmoment på 660 Nm og viste altså sit værd som en hårdtarbejdende, højt ydende, pålidelig og holdbar enhed, der satte det øvrige felt til vægs.
 
Det er anden gang, at Nasser Al-Attiyah vinder Dakar Rally som kører for Toyota. Senest var i 2019, mens det kun er blevet til lige ved og næsten de seneste par år med to andenpladser. Men i 2022 skulle det altså være igen.
 
”Det var et utroligt Dakar for os. Vi havde ikke vundet siden 2019 og er virkelig glade for at have opnået vores mål. Toyotas motorsportsteam har lavet et fantastisk arbejde i løbet af det seneste år med at få bygget den nye bil. Vi var meget på vagt under hele løbet, men oplevede ingen problemer, og ved nu, at vi har en virkelig fantastisk bil,” siger Toyotas Dakar-vinder, Nasser Al-Attiyah.
 
Han glæder sig allerede til næste års Dakar Rally, men vil lige bruge en uge til halvanden på at nyde årets sejr, inden han begynder forberedelserne til næste race.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.