• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. december 2021 - Mazda

Nyheden Mazda2 Hybrid

I foråret 2022 lancerer Mazda en ny hybridbil Mazda2.

Mazda2 Hybrid er en kompakt men rummelig hatchback, der udelukkende leveres med en fuldhybrid-drivlinje. Mazda2 Hybrid er en kompakt men rummelig hatchback, der udelukkende leveres med en fuldhybrid-drivlinje.

Mazda


I foråret 2022 lancerer Mazda en ny hybridbil i minibilsegmentet. Mazda2 Hybrid er en kompakt men rummelig hatchback, der udelukkende leveres med en fuldhybrid-drivlinje, der giver lavt brændstofforbrug og reducerede emissioner.

Mazda2 Hybrid er en selvopladende hybrid med en trecylindret 1.5-liters benzinmotor og en elmotor, der leverer en samlet systemydelse på 116 hk. Det giver en accelerationstid fra 0-100 km/t på 9,7 sekunder og en tophastighed på 175 km/t. Takket være hybridteknologien kører Mazda2 Hybrid ved blandet kørsel mellem 25 og 26,3 km/l efter WLTP-normen med et CO2-udslip på mellem 87 og 93 g/km afhængigt af hjulmonteringen.

Ved igangsætning starter bilen automatisk i EV-mode. Det betyder, at den ved let acceleration drives rykfrit og støjsvagt frem af elmotoren, hvilket er perfekt til kørsel i byen. Herefter veksler hybridsystemet automatisk mellem benzin- og elmotoren for at give det lavest mulige brændstofforbrug. Når man slipper speederen eller træder på bremsepedalen omdannes den kinetiske energi til elektrisk energi, der lagres i batteriet til senere brug. Derudover kontrolleres og styres batteriet kontinuerligt af en motordrevet generator, hvilket eliminerer behovet for at lade systemet via en ekstern strømkilde.

Mazda2 Hybrid er en minibil i det såkaldte B-segment, men takket være en akselafstand på 2.560 mm er den rummelig og har et relativt stort bagagerum på 286 liter. Den har opnået de masimale fem stjerner i Euro-NCAP sikkerhedstest. 

Samarbejde med Toyota
Mazda2 Hybrid er det seneste resultat af det globale samarbejde mellem Mazda Motor Corporation og Toyota Motor Corporation. Modellen leveres af Toyota Motor Europe og kommer til at indgå i Mazdas produktportefølje i hele Europa sideløbende med den eksisterende Mazda2. 

Mazda2 Hybrid i Danmark
Leveringen af Mazda2 Hybrid forventes at begynde i marts 2022, og danske kunder vil kunne vælge mellem tre udstyrsniveauer: Indstigningsmodellen Mazda2 Hybrid Pure efterfulgt af Mazda2 Hybrid Agile og den topudstyrede Mazda2 Hybrid Select. Priserne kendes i skrivende stund ikke. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.