• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. november 2021 - Aiways

Første Aiways taxa i Danmark

Top-10 over de mest solgte taxaer i år tæller fem elbiler.

Dantaxi og vognmand Ali Darajihar netop fået den første Aiways U5 ind i Danmarks største flåde af elektriske taxaer. Det er samtidig den første Aiways taxa i Europa. Dantaxi og vognmand Ali Darajihar netop fået den første Aiways U5 ind i Danmarks største flåde af elektriske taxaer. Det er samtidig den første Aiways taxa i Europa.

Aiways

 
Den første elektriske Aiways U5 er netop afleveret til Dantaxi og taget i brug som taxa i Storkøbenhavn. Danmark er dermed det første land i Europa, hvor et taxaselskab har indlemmet Aiways i flåden af taxaer.

Bilen er er taget i brug af vognmand Ali Daraji fra Dantaxi efter at være blevet indrettet til taxabrug hos firmaet RTT i Søborg. Dantaxi råder i forvejen over en flåde bestående af 200 elektriske taxaer.
 
”Aiways U5 er på flere måder den ideelle taxa. Det er en høj SUV-type elbil, som det er nemt at komme ind og ud af, der er masser af plads på bagsædet og et meget regulært bagagerum. Præcis de kvaliteter man har brug for i en taxa, ” siger vognmand Ali Daraji 

Den danske lovgivning medfører, at stort set alle nye taxaer med plads til fire passagerer skal være enten elbiler eller hybridbiler. Top-10 over de mest solgte taxaer i år tæller da også fem elbiler, tre hybridbiler og to store vogne, der er undtaget for A++ kravet. 
 
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.