• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. oktober 2021 - Volkswagen

Det er tid til Taigo

Volkswagens nye coupé-crossover til priser fra 254.995 kr.

Den nye Taigo kan opleves ved Volkswagen-forhandlerne til december og kan købes til priser fra 254.995 kr. Den nye Taigo kan opleves ved Volkswagen-forhandlerne til december og kan købes til priser fra 254.995 kr.

Volkswagen

 
Volkswagens brede palet af SUV- og crossover-modeller suppleres nu med en ny model, der bærer navnet Taigo. Volkswagens første coupé-crossover stiller med et frisk og dynamisk design kombineret med et rummeligt interiør i høj kvalitet, der byder på mange hightech-løsninger.

Den nye Taigo lander i Danmark i slutningen af december til priser fra 254.995 kr., og i sommeren 2022 følger en indstigningsmodel til 234.995 kr.
Volkswagen har kontinuerligt udbygget udbuddet af SUV- og crossover-modeller de seneste år, og nu tilføjes den nye Taigo, der med sit dynamiske og karakterstærke design skiller sig ud i klassen for kompakte crossover-modeller.
 
Med introduktionen af Taigo har Volkswagen sammen med Polo og T-Cross et stærkt trekløver i en prisklasse, der er populær i Danmark. Taigo har samme frihøjde som en T-Cross, men den har et lavere og længere karrosseri og er højere og mere rummelig end en Polo.
 
Volkswagens designere har skruet ekstra op for den visuelle appeal med en Taigo, der forener et karismatisk, dynamisk og elegant designudtryk på en måde, der normalt har været forbeholdt modeller i højere prisklasser. Den dybe kølergrill og forlygter, der er forbundet med et lysende LED-bånd (hvis udstyret med IQ.Light), giver Taigo et udtryksfuldt frontdesign, og den faldende taglinje resulterer i en elegant coupé-lignende profil. Bagtil giver det mørktonede lygtebånd med LED-baglygter og en bred refleksstribe Taigo et sportsligt og eksklusivt designudtryk.

Når Taigo også bliver beskrevet med ord som coupé, kunne man også foranlediges til at tro, at der er gået på kompromis med bilens rummelighed og praktiske egenskaber. Men med en længde på 427 cm byder Taigo på glimrende plads til fem personer i kabinen, og bagagerummet på 440 liter er stort og lettilgængeligt via den store bagklap.
Det stilfulde interiør byder på høj kvalitet og hightech-løsninger såsom Digital Cockpit og online infotainmentsystemer, og den nyeste generation af assistentsystemer som Travel Assist gør enhver tur i Taigo komfortabel og sikker.

Modelprogrammet for Taigo består af fire udstyrslinjer og tre motorvarianter, der kommer med enten 5- eller 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DSG-gearkasse.

Priserne for Taigo starter ved 234.995 kr. for en 1,0 TSI med 95 hk og 5-trins manuel gearkasse, men denne udstyrsvariant introduceres først i løbet af sommeren 2022. Ved introduktionen af Taigo i slutningen af december starter modelprogrammet med en Taigo Life 1,0 TSI med 95 hk til en pris på 254.995 kr. Denne variant stiller med et omfangsrigt standardudstyr, der blandt meget andet omfatter Digital Cockpit med 20,32 cm display, 16” Belmodan letmetalfælge, læderbeklædt multifunktionsrat og elektrisk justerbare sidespejle med varme og klapfunktion. Taigo løfter også niveauet i denne prisklasse i forhold til assistentsystemer, hvor den kommer med parkeringssensorer for og bag, Park Assist, Lane Assist, Blind Spot-sensor og det avancerede Travel Assist, der gør Taigo delvist selvkørende.

Er ønsket mere motorkraft, tilbydes Taigo Life også med en 110 hk stærk 1,0 TSI med 6-trins manuel gearkasse til 264.995 kr., og med en 7-trins DSG-gearkasse løftes kørekomfort og pris til 284.995 kr.

Næste udstyrstrin i Taigo hedder Style, og for en merpris på 15.000 kr. i forhold til Taigo Life følger standardudstyr som 17” Aberdeen letmetalfælge, Sport-komfort-sæder, Ambientebelysning i interiøret, Køreprofilindstilling, XDS-differentiale og de avancerede IQ.Light-LED-Matrix-forlygter. Taigo Style fås med 110 hk 1,0 TSI-motor med 6-trins manuel gearkasse til 279.995 kr. og en 150 hk 1,5 TSI-motor med 7-trins DSG-gear til 319.995 kr. Med den stærke 1,5 TSI-motor følger sportslig præstation, og en Taigo Style 1,5 TSI når 100 km/t. på blot 8,3 sek. og har en topfart på 212 km/t.

Taigo tilbydes i en R-Line-version, der yderligere underbygger modellens dynamiske designudtryk. Taigo R-Line skiller sig ud med en frontkofanger, der er udstyret med markante luftindtag og stilelementer i højglanssort, der sammen med den brede og markante kølergrill og IQ.Light-LED-Matrix-forlygter giver et karakterstærkt design. Bagkofangeren har integrerede udstødningsrør med kromkant og en diffuser i højglanssort, og de flotte 18” Misano letmetalfælge fuldender Taigo R-Lines sportslige visuelle appeal. Interiøret byder på Sport-komfortsæder med R-Line sædeindtræk, og sammen med den sorte taghimmel og et instrumentbord med decorindlæg i en anodiseret mat grå farve rammer interiøret en fin balance mellem det eksklusive og sportslige.

Taigo R-Line tilbydes med 110 hk 1,0 TSI-motor med 6-trins manuelt gear til 295.995 kr. (DK-intro: sommer 2022), og med 7-trins DSG-gear er prisen 314.995 kr., mens topmodellen Taigo R-Line 1,5 TSI med 150 hk og 7-trins DSG-gear koster 334.995 kr.
 
Den nye Taigo kan opleves ved Volkswagen-forhandlerne til december.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.