• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. oktober 2021 - Vejdirektoratet

Se fartgrænsen på kantpælen

Vejdirektoratet har anbragt et fartmærke på kantpælene.

Fartmærkerne på kantpælene er udstyret med reflekser og udformet med det sorte tal, der minder om almindelige, runde fartskilte. Fartmærkerne på kantpælene er udstyret med reflekser og udformet med det sorte tal, der minder om almindelige, runde fartskilte.

Vejdirektoratet

 
Siden sidste efterår har Vejdirektoratet testet en ny metode for at få flere trafikanter til at overholde den generelle hastighedsgrænse på 80 km/t på landevejene.

Helt konkret har Vejdirektoratet anbragt et lille fartmærke på kantpælene på seks udvalgte landeveje i Midt- og Vestjylland for at minde trafikanterne om hastighedsgrænsen.

Og forsøget fortsætter i resten af dette efterår, hvor det bliver undersøgt, om trafikanterne bliver bedre til at holde hastigheden, hvis de hele tiden bliver mindet om den.
 
”Vi har jo mange ulykker, der skyldes for høj fart og uopmærksomhed – ikke mindst på landevejene. Derfor vil vi gerne teste, om trafikanterne sænker farten, hvis de hele tiden bliver mindet om hastighedsgrænsen på 80 km/t.,” siger afdelingsleder Niels Skjøde Agerholm fra Vejdirektoratet. ”Det er et helt nyt redskab, som vi på denne måde prøver af, og jeg er spændt på at se resultaterne.”

Fartmærkerne på kantpælene er udstyret med reflekser og udformet med det sorte tal, der minder om almindelige, runde fartskilte. De er placeret på hver eller hver anden kantpæl i højre side af vejen.

De er anbragt på seks strækninger, hvor gennemsnitshastigheden ligger over 80 km/t.
Inspirationen til forsøget kommer fra Holland, hvor man længe har angivet den aktuelle hastighedsgrænse med meget korte intervaller på tavler langs vejen.

Forsøget afsluttes efter dette efterår, hvorefter Vejdirektoratet vil evaluere og vurdere, om der er grundlag for permanent anvendelse af fartmærker på kantpæle i åbent land.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.