• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. september 2021 - De Danske Bilimportører

Køberne fravælger elbiler

Plug-in-købere udfordret af rækkevidde og ladestandere.

I august måned 2021 udgjorde elbiler 19 procent, og plugin-hybrider 21 procent af de nyregistrerede biler i Danmark. I august måned 2021 udgjorde elbiler 19 procent, og plugin-hybrider 21 procent af de nyregistrerede biler i Danmark.

De Danske Bilimportører


Elbiler bliver primært fravalgt på grund af for kort rækkevidde og for få ladestandere. En ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøberere, der har anskaffet en plugin-hybrid bil indenfor de seneste to år. Kun 11 % af bilkøberne havde elbil som et alternativ til deres nye plugin-hybrid.
 
"Undersøgelsen bekræfter vores billede af, at mange danskere endnu ikke føler sig klar til at køre rent elektrisk. Hvis man har en årlig kørselv-ferie til Sydeuropa eller dårlige oplademuligheder ved bopæl eller arbejde, er der for mange danskere ikke tilstrækkelig tryghed til at køre rent elektrisk. Men da det er en politisk prioritet at flest mulige kilometer på vejene skal køres elektrisk, er plugin-hybrid-teknologien lige nu en god løsning for mange danskere i hverdagen”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.  

Billedet kan hurtigt ændre sig
Udviklingen går meget hurtigt i øjeblikket, både i forhold til antal solgte elbiler og opstilling af nye ladestandere rundt omkring i landet. Samtidig står plugin-hybrid biler til at få en afgiftsstigning til nytår.
 
“I takt med, at der udbydes flere bilmodeller i flere prisklasser og der kommer flere ladestandere, forventer vi, at andelen af solgte elbiler vil overstige antal solgte plugin-hybrider. Vi forventer også, at det vil få en effekt når plugin-hybrid-bilerne stiger i pris til nytår”, siger Mads Rørvig.

I august måned 2021 udgjorde elbiler 19 procent, og plugin-hybrider 21 procent af de nyregistrerede biler i Danmark. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.