• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juli 2021 - Vejdirektoratet

12 km motorvej klar på Fyn

Ny sekssporet motorvej med kørekomforten i top på Fyn.

Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når den er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V. Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når den er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

Vejdirektoratet

 
Sort klimavenlig asfalt og nye hvide long dot striber står i skarp kontrast på Fynske Motorvej mellem Odense V og Gribsvad. Strækningen er klar med seks spor og ny belægning til både pendlere og andre trafikanter, der tager turen over Fyn.
 
Asfaltbisser har siden midten af maj arbejdet på højtryk, og lastbiler med dampende varm asfalt har kørt i pendulfart for at få strækningen mellem Odense V og Gribsvad færdig til sommerens mange trafikanter. Fredag den 9. juli vil trafikanterne møde seks spor og en tilladt hastighed på 110 km/t.
 
”Vi er stort set i mål – vi kan i hvert fald aflevere 12 km motorvej, hvor der er god plads og kørekomforten er god. Asfalten, som vi har lagt på motorvejen, er klimavenlig, så den er med til at reducere CO2 udledningen fra trafikken. Striberne er en ny type, der ses bedre i mørke og vådt føre. Så vi er stolte af at kunne aflevere projektet, inden mange danskere drager afsted på sommerferie,” siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Udbygningen af denne del af Fynske Motorvej gik i gang i foråret 2019, og siden december 2020 har selve udbygningen stået færdig dog uden det sidste slidlag.

På Fynske Motorvej er der en årsdøgnstrafik på omkring 75.000 biler dagligt, dog med et lille fald under corona pandemien, og trafikken er ofte tæt specielt i myldretiden om morgen og eftermiddagen. 
 
”Det ekstra spor i hver retning skal sikre, at det bliver nemmere og mere sikkert at komme frem på den Fynske Motorvej,” siger Robin Højen Madsen.

Ikke helt i mål
Der udestår fortsat lidt restarbejder udenfor selve motorvejen bl.a. ny asfalt på samkørselspladsen ved Søndersøvej.

I 2022 skal der sættes støjskærme op flere steder på strækningen, så støjgenerne for borgerne tættest på motorvejen reduceres.
 
Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat på etapen mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når denne udbygning er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.