• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juli 2021 - De Danske Bilimportører

Rekordhøj andel grønne biler

En flot juni måned sætter punktum for et grønt 1. halvår.

Juni bød på 20.271 nye personbiler. Plug-in’erne stod for 22,5 procent af salget, imens elbilerne udgjorde 11,2 procent. Juni bød på 20.271 nye personbiler. Plug-in’erne stod for 22,5 procent af salget, imens elbilerne udgjorde 11,2 procent.

De Danske Bilimportører


En flot juni måned sætter punktum for et grønt 1. halvår, hvor der blev indregistreret 18.430 nye plug-in hybridbiler og 7.424 nye elbiler. De mange nye opladelige biler kan mærkes på nye personbilers samlede CO2-udledning. 

I 1. halvår 2021 blev der indregistreret 25.854 nye opladelige biler i Danmark. Det svarer til, at 26,8 procent af alle nye biler kan oplades med strøm fra en ladestander. Til sammenligning udgjorde el- og plug-in hybridbilerne 9,3 procent af de nye biler i samme periode af 2020.  

”Sommeren er over os, og danskerne tilvælger i stigende grad grønne biler hos forhandlerne. Elbilsalget er fordoblet i 1. halvår 2021 sammenlignet med samme periode sidste år – og salget af plug-in hybrider er mere end firdoblet. Det stiller store krav til det danske ladenetværk, som stadig ikke er gearet til den fremtid, vi går i møde,” siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

CO2-udledningen fra nye biler i stort fald
De opladelige bilers popularitet bevirker en kraftig reduktion i den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye personbiler, der i henhold til de officielle emissionstal (WLTP) er faldet 24,4 procent på godt to år fra 136 gram CO2 pr. km. i 2019 til et foreløbigt gennemsnit på 103 gram i 2021.
 
”Vi er godt på vej med den grønne omstilling af personbilerne i Danmark. De nye bilafgifter fra sidste år og bilindustriens målrettede fokus på at få nedbragt CO2-udledningen fra nye biler slår nu virkelig igennem. Vi tror, at denne positive udvikling vil fortsætte,” siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig. 

Rekordhøj andel grønne biler i juni
Juni bød på 20.271 nye personbiler. Plug-in’erne stod for 22,5 procent af salget, imens elbilerne udgjorde 11,2 procent. Dermed udgjorde de opladelige biler 33,7 procent af nyregistreringerne i den forgangne måned, hvilket er den højeste andel, vi endnu har oplevet i Danmark.

”Den høje salgsandel af opladelige biler understreger, at udviklingen kun går én vej. Derfor er det godt, at alle Folketingets partier med Infrastrukturplan 2035 har sat fokus på ladestandere. Flere ladestandere er afgørende for, at vi kan ride videre på den grønne bølge i samme høje tempo og være med til nedbringe CO2-udledningen fra persontransporten” siger Mads Rørvig.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.