• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2021 - BMW

Den nye BMW iX

Se prisen på den nye BMW iX, som kommer til efteråret.

Med BMW iX går ren elektrisk køreglæde hånd i hånd med teknologiske innovationer og en bæredygtig værdikæde. Med BMW iX går ren elektrisk køreglæde hånd i hånd med teknologiske innovationer og en bæredygtig værdikæde.

BMW

BMW iX blev afsløret som produktionsmodel i november sidste år. De første tekniske detaljer blev afsløret i marts måned - og nu kan BMW bekræfte endnu flere detaljer inklusive priser, som er gældende for lanceringen i november måned i Danmark.

BMW iX lanceres i to udgaver: BMW iX xDrive40 med 326 hk og en elektrisk rækkevidde på op til 425 km og BMW iX xDrive50 med 523 hk og en rækkevidde på op til 630 km.
De helt nye modeller bliver bygget på selskabets nye platform for fremtidens generation af BMW modeller – med fokus på nye fortolkninger af design, bæredygtighed, køreglæde, alsidighed og luksus.

Tekniske data og danske priser

 

BMW iX xDrive40

BMW iX xDrive50

Rækkevidde (WLTP)

Op til 425 km

Op til 630 km

Batterikapacitet, brutto og netto

76,6 kWh / 71 kWh

111,5 kWh / 105,2 kWh

Energiforbrug

19,4-22,5 kWh/100 km

19,8-23,0 kWh/100 km

Maks. DC-opladning

150 kW

200 kW

Ladetid ved maks. ladekapacitet, 10-80%

31 min.

35 min.

Ekstra rækkevidde v/10 min. DC-opladning

95 km

150 km

AC-opladning, 11 kW, 0-100%

Under 8 timer

Under 11 timer 

Ydelse

326 hk

523 hk

Drejningsmoment

630 Nm

765 Nm

0-100 km/t

6,1 sek.

4,6 sek.

Tophastighed

200 km/t

200 km/t

Pris i Danmark per 1. november 2021

719.500 kr.

929.500 kr.

"Fully Charged Edition"

850.000 kr.

1.060.000 kr.

 
”Fully Charged Edition” indeholder udover det omfattende standardudstyr blandt andet: Komfortadgang, Parking Assistant Plus, 4-zoners klimaanlæg, Heat Comfort Package, Driving Assistant Professional, BMW Live Cockpit Professional, BMW Natural Interaction, BMW Laserlys, Sky Lounge panoramaglastag, antracitfarvet tagbeklædning, Clear & Bold interiørdetaljer samt tonede ruder for solbeskyttelse.
 
Nyfortolkning af SUV’en
Med BMW iX går ren elektrisk køreglæde hånd i hånd med teknologiske innovationer og en bæredygtig værdikæde. Etisk udvinding af råmaterialer, brug af vedvarende energi i produktionen og omfattende brug af genanvendelige materialer danner grundlag for det fodaftryk, som den helt nye BMW iX efterlader sig.

BMW Group blev i 2020 kåret som verdens mest bæredygtige bilproducent af Dow Jones. BMW iX viser en tydelig forpligtelse til bæredygtighedsprincippet i hele værdikæden.
BMW iX måler 4.953 mm i længden, 1.967 mm i bredden og 1.696 mm i højden. Dermed er den omtrent lige så lang som en BMW X5 og har samme højde som en BMW X6. Bagagerummet er på 500 liter med dedikeret plads til opbevaring af ladekabler under det flade gulv. Hvis bagsæderne lægges ned, øges volumen til 1.750 liter. Der kan tilvælges anhængertræk, så bilen kan trække 2.500 kg.

Begge modeller har en elmotor på hver aksel og firehjulstræk som standard. BMW iX xDrive50 har ligeledes adaptiv luftaffjedring som standard.

Karakteristiske BMW dyder med letvægtsmaterialer
Selv om BMW iX bliver det nye teknologiske flagskib, betyder det ikke, at man har givet slip på den karakteristiske køreglæde, som kendetegner BMW. Karrosseristrukturen og designprincippet er perfekt gearet til at blande fremragende kørekomfort med sporty håndtering. Omfattende brug af aluminium og kulfiberforstærket plast (CFRP) resulterer i en materialeblanding, der øger bilens stivhed, samtidig med at vægten minimeres.

Genanvendte materialer
Baseret på den nye arkitektur, er BMW iX designet indefra og ud med BMW's sædvanlige høje fokus på materialekvalitet og bæredygtighed. For eksempel er læderindtrækket garvet med ekstrakt fra olivenblade, og størstedelen af sæderne, dør- og gulvpaneler samt midterkonsollen er produceret af genanvendt plastik. Gulvmåtterne bliver lavet ud af genanvendte fiskenet fra havet. Samlet set består hver BMW iX af cirka 60 kg genanvendt plastik. Med andre ord står bæredygtighed ikke i vejen for at skabe luksuriøse omgivelser, hverken for chaufføren eller nogen af de op til fire passagerer. 

Kabinen i BMW iX giver en fornemmelse af en eksklusiv lounge og Sky Lounge panoramaglastaget er det største glastag i en BMW til dato. Hvis lysindfaldet bliver for stærkt, vil taget automatisk dæmpe lyset gennem elektromagnetisk dæmpning.
De rigtige lydentusiaster anbefales at vælge Bowers & Wilkins Surround Sound System, som tager lydoplevelsen til et helt nyt niveau. De i alt 30 højttalere, hvoraf otte er gemt i nakkestøtterne på for- og bagsæderne, danner fundamentet for en ægte koncertoplevelse.
BMW IconicSounds Electric, som er standard, supplerer ligeledes lydbilledet med nye lydvarianter specielt udviklet til BMW iX i samarbejde med den verdensberømte filmkomponist Hans Zimmer.

Ny generation af BMW iDrive
BMW iX er den første model fra BMW Group, som er forberedt til 5G. Det åbner for hurtig kommunikation, trådløse opdateringer og nok datakraft til autonome egenskaber. 
Den nye generation af operativ- og infotainmentsystemet - BMW iDrive - får sin premiere i BMW iX. Sammen med BMW Curved Display, som er en 27 tommer stor trykskærm, filtrerer det nye iDrive informationerne på en intuitiv og brugervenlig måde - altid med føreren i centrum.

Lancering og Mere i vente
Den officielle lancering i Danmark er i november måned. Næste år får BMW iX-familien endnu et medlem - BMW iX M60 – bygget på ekspertisen hos BMW M GmbH. Denne model vil få over 600 hk og dynamiske egenskaber, som er bogstavet M værdigt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.