• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juni 2021 - De Danske Bilimportører

Grønne biler fortsat i fremgang

I maj måned stod de grønne biler for 27,8 % af bilsalget.

De grønne biler fylder stadig mere på de danske veje. I maj måned stod de grønne biler for 27,8 procent af bilsalget. De grønne biler fylder stadig mere på de danske veje. I maj måned stod de grønne biler for 27,8 procent af bilsalget.

De Danske Bilimportører

 
I maj måned blev der indregistreret 16.825 nye biler, hvoraf elbiler udgjorde 6,9 procent og plugin-hybridbiler udgjorde 20,9 procent. Det samlede antal nyregistreringer er 47,3 procent højere end sidste år, men kan næppe sammenlignes, da Danmark i perioden sidste år var hårdt ramt af effekterne af nedlukning.
 
”Bilsalget vidner om, at dansk økonomi grundlæggende er kommet stærkt tilbage efter corona-krisen. De grønne biler fortsætter deres fremgang, hvilket er et resultat af lavere afgifter samt et større udbud af grønne modeller fra bilproducenterne,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Selvom langt de fleste danskere kan oplade deres elektriske biler hjemme i garagen, stiller salget af elektriske biler store krav til oplademuligheder langs vejnettet og ved etageejendomme. I dag er der samlet set indregistreret 83.664 opladelige elektriske personbiler i Danmark, og vi forventer dette tal stiger til 1 mio. inden 2030.

”Allerede i dag med samlet set få elektriske biler i Danmark opleves flaskehalse ved offentlige ladestandere på store rejsedage. Med den stigning vi forventer i salget af elektriske biler, skal der investeres massivt og hurtigt i nye ladestandere, hvis den grønne bølge i personbilsalget skal fortsætte. Det kan ikke gå hurtigt nok,” siger Mads Rørvig.Bilsalget i maj sluttede godt af
 
I maj blev der indregistreret 16.825 nye personbiler, hvilket er en fin opgang på 47,3 procent sammenlignet med maj 2020, hvor der blev indregistreret 11.425 nye biler. Maj sidste år var dog også en ualmindelig ringe måned for bilsalget, der var kraftigt plaget af coronakrisen. 
Siden januar er der samlet set blevet indregistreret 76.240 nye biler i 2021. År-til-dato har vi dermed oplevet en lille vækst på 8,2 procent i forhold til samme periode i 2020, hvor der blev indregistreret 70.466 nye personbiler. 
De opladelige biler med flotte salgsandele
Med 3.524 nye plug-in hybrider fortsætter kombi-teknologien sin optur – både i absolutte og relative termer. I den forgangne måned blev der således indregistreret seks gange så mange plug-in’er som i samme måned i fjor. Den gang blev det til 586 nye plug-in hybrider.
Også når man kigger på salgsandele, gjorde plug-in’erne det fortrinligt i den forgangne måned. 20,9 procent af nyregistreringerne i maj var plug-in’er, hvilket er den højeste andel i Danmark over en hel kalendermåned til dato.
 
Med majs salg er det totale plug-in-salg for året oppe på 13.876 – det er 342,6 procent over samme periode sidste år.

 


 
Efter januar og februars lidt sløje elbilsalg, er der kommet mere gang i elbilsalget de seneste måneder. 1.153 nye elbiler kom ud at køre i maj, hvilket svarer til 6,9 procent af alle nye biler. Til sammenligning udgjorde elbilerne 3,3 procent af nyregistreringer i maj sidste år, hvor 374 elbiler fik plader på for første gang.
 
I årets første fem måneder er der i alt blevet indregistreret 5.153 nye elbiler. Det er en stigning på 78,8 procent i forhold til samme periode sidste år. Elbilerne har dermed udgjort 6,8 procent af nyregistreringerne år-til-dato, hvilket er en stigning på 2,7 procentpoint i forhold til de første fem måneder sidste år.
  
De opladelige biler udgjorde tilsammen 27,8 procent af alle nyregistreringer i maj 2021. I maj sidste år var andelen 8,4 procent.

 
I maj 2021 blev det til 732 nye alm. (ikke-opladelige) hybridbiler, hvilket er 66,4 procent flere end samme periode sidste år, hvor der blev registreret 440 nye alm. hybrider.
 
Samlet har 3.441 nye alm. hybrider fået plader på i de første fem måneder af 2021, hvilket er 12,0 procent flere sammenlignet med perioden i 2020, hvor 3.073 nye alm. hybridbiler blev indregistreret.
 
 
Fremgang til SUV’erne
Maj blev endnu en flot måned til SUV-segmentet, der fortsætter sin fremgang både absolut og relativt. SUV’erne var endnu engang det klart mest populære segment med i alt 6.776 nyregistreringer. Med en stigning på 9,3 procentpoint i forhold til samme måned i fjor udgjorde segmentet igen over 40 procent af det samlede bilsalg.
 
SUV’ernes vækst sker på bekostning af især lille- og mellem-segmentet, der oplevede nedgange på hhv. 3,9 og 3,0 procentpoint.

 
Det er fortsat de to mindste SUV-segmenter (lille og mellem), der udgør klart den største del af det samlede SUV-segment. I maj 2020 udgjorde de små SUV’er 39,9 procent af segmentet, imens mellemstørrelse-SUV’erne udgjorde 40,8 procent. I maj 2021 udgjorde de små SUV’er ”kun” 31,3 procent, imens mellem-SUV’erne stod for hele 47,1 procent af segmentet.
 
De to klasser er ofte på størrelse med alm. familiebiler, blot lidt højere.


 
Fortsat stabil fordeling mellem købs- og leasingandel
Efter lidt udsving i årets første måneder er fordelingen mellem købs- og leasingandelen nu tilbage på samme kurs som sidste år. I maj 2021 udgjorde privatleasinger således 12,5 procent af nyregistreringerne, erhvervsleasinger 34,1 procent, imens køb udgjorde 53,4 procent.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.