• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juni 2021 - Ford

Den sejeste Ranger til dato

En pickup med ekstremt gode off-road egenskaber.

Den nye Ranger Raptor Special Edition er udviklet til at være den ultimative Ranger-model. Den nye Ranger Raptor Special Edition er udviklet til at være den ultimative Ranger-model.

Ford


Fords bedst sælgende pickup, Ranger Raptor, lanceres nu i en rå og endnu sejere udgave – Ranger Raptor Special Edition. Den nye pickup, der er udviklet til off-road kørsel med høj hastighed, er mere kraftfuld end nogensinde før.
 
Den specialudviklede Ranger Raptor Special Edition (RES) kommer til Europa i efteråret, men det er muligt at få stillet nysgerrigheden allerede nu. Den nye pickup spiller nemlig en central rolle i lanceringsfilmen ’The Good, the Bad and the Bad-RSE’, som Ford netop har lanceret. Filmen er en actionfilm med stærk inspiration fra klassiske westernfilm, og her ser man Raptor Special Edition udfolde sig off-road sammen med flere andre af Fords Ranger varianter – blandt andre Ranger Stormtrak. Filmen kommer i forlængelse af den originale lanceringsfilm med Ranger Raptor, der er blevet set mere end fem millioner gange. 

- Den nye Ranger Raptor Special Edition understreger pickuppens ’bad-ass’-udtryk med dens unikke eksteriør og kabineoptimeringer, der er med til at gøre vores off-road performance pickup endnu mere unik og eftertragtet. Med filmen viser specialudgaven af Rangeren på bedste vis, hvad den har at byde på, siger Stefan Muenzinger, Manager, Ford Performance i Ford Europa. 
 
Ranger Raptor Special Edition er udviklet af Ford Performance til at være den ultimative Ranger-model. Hjulophænget er lavet sådan, at pickuppen nemt kan klare at køre off-road med høj hastighed, mens handling og komforten stadig er intakt. Pickuppen har en 213 hk dieselmotor med et drejningsmoment på hele 500 Nm*. Hestekræfterne fordeles hurtigt og effektivt gennem en 10-trins automatgearkasse – den samme, der bruges i Ford Mustang. 

Eksklusiv fra inderst til yderst
Den eksklusive Ranger Raptor Special Edition er tilgængelig i tre farver – Performance Blue, Conquer Grey eller Frozen White, og farverne gør de matte racerstriber med rød kontrastfarve på køleren, taget og bagklappen endnu mere tydelige. Racerstriberne er desuden også på siden af bilen, hvor de strækker sig fra de forreste døre og hele vejen op over de brede hjulkasser. Alt sammen er med til at forstærke pickuppens performancekarakter i endnu højere grad. 
 
Udover racerstriberne er også de forreste trækkroge røde, mens kofangerne, dørhåndtagene og signatur Ford-gitteret foran på bilen har en mat sort finish i stedet for de udvendige grå detaljer, der ellers er standard på den almindelige Ranger Raptor. 
 
Inde i pickuppen er Ranger Raptor Special Edition også blevet mere endnu mere sporty end originalen. Her er der røde stiklinger i rattet, omkring instrumentpanelet og i dørene. Lædersæderne ser ikke kun godt ud, men er optimeret, så du samtidig får al den støtte, du har brug for, når du kører i off-road. Et særligt Special Edition Raceway Grey instrumentpanel øger den eksklusive fornemmelse af kabinen.
 
En pickup med ekstremt gode off-road egenskaber
Ranger Raptor Special Edition gør uden tvivl off-road oplevelsen endnu bedre pga. sit unikke Ford Performance chassis, der netop er udviklet til at køre off-road med høj hastighed. Ved hjælp af FOX støddæmpere med ’Position Sensitive Damping’ får man ekstremt gode off-road egenskaber, mens affjedringen er mere moderat ved almindelig kørsel.
 
General Grabber AT3 All-terrain dæk sikrer, at dækkene har et maksimalt greb på løst underlag. 

Det unikke ’Terrain Management System’ giver føreren mulighed for at vælge mellem seks forskellige køreindstillinger, der gør det muligt for pickuppen at klare alverdens terræn. Blandt de seks køreindstillinger findes blandt andet ’Baja Mode’, der er opkaldt efter det berømte Baja Desert Rally, og som kan anvendes, når man ønsker at drage fordel af pickuppens fantastiske off-road performance.
 
For at sikre dens eksklusivitet kommer den nye Ranger Raptor Special Edition i et begrænset antal. De første biler forventes at komme til Europa i oktober, mens danskerne kan få fingrene i pickuppen i starten af 2022. Officielle danske priser vil blive offentliggjort tættere på lancering. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.