• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2021 - Applus Bilsyn

Bilferie i Danmark

Vacciner giver flere danskere mod på bilferie herhjemme.

Skal du på bilferie, så få tjekket bilen og planlagt køreturen i forvejen. Det kan gøre rejsen noget nemmere. Skal du på bilferie, så få tjekket bilen og planlagt køreturen i forvejen. Det kan gøre rejsen noget nemmere.

Applus Bilsyn


Danskernes interesse for bilferie i Danmark vil vokse i de kommende uger og måneder, fortæller Risskov Bilferie. Trods kortere rejseafstand er det stadig vigtigt at tjekke bilen før afgang, påpeger Applus Bilsyn.
 
Danskerne tog i stor stil på bilferie herhjemme sidste år, og tendensen ventes at tage yderligere til i år i takt med vaccineudrulningen, fortæller landets største kør selv-feriearrangør, Risskov Bilferie. 
 
Overvældende interesse
- Historisk set har vi sendt rigtig mange kunder til især Tyskland, Kroatien, Østrig og Italien, men det blev der lavet om på sidste år, hvor vi oplevede en enorm interesse for ferie langs kysterne. Folk har i den grad fået øjnene op for Danmark, og i år forventer vi ekstra mange rejsende til Vest- og Nordjylland, Djursland, Langeland, Lolland og Bornholm. 
 
- Især de lidt ældre danskere er blevet mere modige, fordi det går stærkt med vaccineudrulningen. Interessen vil være støt stigende i takt med, at danskernes vaccineres færdig. Vi bliver i øjeblikket kontaktet af både ældre, yngre og naturligvis familier, som har lyst til at tage på bilferie herhjemme. Det er meget overvældende, siger Anders Bruun-Christensen, markedschef for Danmark hos Risskov Bilferie.
 
I ”normalår” sender Risskov omkring 300.000 kunder på bilferie, og heraf rejser en stor del til udlandet. Men i år forventer firmaet, at op mod halvdelen af kunderne til udlandet bliver hjemme. 
 
Forbered rejsen i god tid
At køre bil til Hvidesande i stedet for Verona og ikke til Split men Skagen er kilometermæssigt en noget mere overkommelig opgave. 
 
Alligevel bør man ikke undervurdere vigtigheden af at forberede bilen og familien på bilferie på dansk grund – køreturene stiller stadig krav til bilen og dens passagerer, påpeger Applus Bilsyn med syn af over 500.000 køretøjer årligt.
 
- Når vi kommer lidt længere hen og får højere temperatur, bliver det vigtigt at holde øje med temperaturmåleren på bilen. I den forbindelse er det vigtigt at have tjekket op på bilens kølesystem hjemmefra, så bilen ikke koger over. Herudover skal man kontrollere klimaanlæg og aircondition, bremser, motorolie, sprinklervæske og lys på bilen. Motorolie kan man selv skifte, mens kølesystem, klimaanlæg eller aircondition samt lys kan kræver en fagmand, siger Paul Christensen, chef for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn.
 
Spørgsmålet er, hvad der ellers er bilens akilleshæl, når man skal på bilferie? Og her kommer svaret fra en noget uventet kant.
 
- Overholder man sin serviceaftale, hvilket de fleste gør, så er man rigtig godt på vej. Men punkteringer og det at mange biler ikke har et rigtigt reservehjul, gør biler udsatte på dette punkt. 
 
- Og så overser mange vigtigheden af at holde pauser på køreturen, få strukket benene og sørge for vand og spise til børnene, hvilket kan give uro og konflikter under turen. 
 
Skal du på bilferie, så få tjekket bilen og planlagt køreturen i forvejen. Det kan gøre rejsen noget nemmere.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.