• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. april 2021 - Applus Bilsyn

Camping i Danmark hitter i år

Campingferie i Danmark bliver særdeles populært i år.

-- I efteråret havde vi 22 procent flere nyregistrerede campingvogne sammenlignet med efteråret 2019 og den tendens fortsætter. -- I efteråret havde vi 22 procent flere nyregistrerede campingvogne sammenlignet med efteråret 2019 og den tendens fortsætter.

Applus Bilsyn

Lysten til at campere i Danmark vil kun vokse yderligere i de kommende måneder, forklarer Camping Outdoor Danmark, der melder om ekstra mange nyregistrerede campingvogne. Antallet af Tempo100-godkendelser til campingvogne er tredoblet.
 
Campingferie i Danmark bliver efter alt at dømme særdeles populært i år. Det vurderer brancheorganisationen Camping Outdoor Danmark i og med, at ekstra mange danskere for tiden skyder penge i en campingvogn.
 
- I efteråret havde vi 22 procent flere nyregistrerede campingvogne sammenlignet med efteråret 2019. Den tendens fortsætter. I år har vi haft 20 procent flere nyregistreringer sammenlignet med 2020, og det er på trods af nedlukningen i januar, som momentant satte en stopper for køb af nye campingvogne. I forhold til den interesse vi oplever, så vil endnu flere købe campingvogn i de kommende måneder. På grund af en øget interesse for bæredygtige ferier og selvfølgelig på grund af pandemien vælger mange flere i år at rejse ud på camping- og naturferie herhjemme, siger direktør Jens Brendstrup. 
 
Tre gange så mange får Tempo100 til campingvognen
Også hos Applus Bilsyn, der udfører Tewmpo100-attester og dermed godkender campingvogne til at køre op til 100 km/t, oplever man en stigning i antallet af udførte Tempo100-attester.
 
Landets største bilsynsvirksomhed har i løbet af i år godkendt 173 procent flere campingvogne til Tempo 100-mærket i Danmark sammenlignet med samme periode sidste år. Set i forhold til 2019 er der tale om en endnu større stigning. 
 
- Tallene indikerer, at der er tale om en ekstra stor interesse for camping lige nu. Den kan meget vel vokse yderligere frem mod sommerferien. Uden en Tempo100-godkendelse må en bil med campingvogn kun køre 80 kilometer timen. Kører man eksempelvis fra hovedstadsområdet til Nordjylland, så kan man altså i runde tal skære en time af transporttiden. Samtidig giver det at følge resten af trafikanterne på motorvejen en oplevelse af øget sikkerhed, fordi man undgår at blive overhalet med høj fart, siger chef for kvalitet og teknik hos Applus Bilsyn, Paul Christensen. 
 
Tjek dette før du kører i synshallen
Før man kører sin campingvogn til godkendelse i synshallen, er det en god idé at kontrollere campingvognen hjemmefra, forklarer Applus Bilsyn. 
 
Campingvognens dæk skal være under seks år gamle og have en L-mærkning, så de er godkendt til minimum 120 km/t. Dækkenes belastningsevne skal svare til bilens akseltryk, og så skal campingvognen have bremser og hydrauliske støddæmpere. Den skal også have en ISO-tilkobling, og har den ikke det, skal bilen være udstyret med et stabiliseringssystem. 
 
Ifølge Danmarks Statistik overnattede danskerne i 2019 i alt 8 mio. nætter på landets i alt 450 campingpladser. Herudover var der 2,5 mio. ’udenlandske’ overnatninger.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.