• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. april 2021 - Audi

Nyheder fra Audi

Audi viser 4 verdenspremierer på Auto Shanghai 2021.

På Auto Shanghai giver Audi et indblik i fremtidens konkrete innovationer med fire verdenspremierer. På Auto Shanghai giver Audi et indblik i fremtidens konkrete innovationer med fire verdenspremierer.

Audi

 
For første gang deltager AUDI AG på Auto Shanghai 2021 sammen med to partnere på en fælles messestand, og sammen med sine kinesiske partnervirksomheder FAW og SAIC præsenterer Audi hele fire verdenspremierer:
 
den spritnye konceptbil Audi A6 e-tron concept
den komplet opgraderede Audi Q5L
Audi A7L
en SUV-konceptbil med navnet Audi concept Shanghai, som stadig er dækket af maskeringsfolie 
 
Audi fortsætter konsekvent udviklingen af sin nye organisation i Kina. Klart fokus på elektrisk mobilitet, en ny fabrik til elbiler i Changchun og et nyt partnerskab med SAIC Motor Corporation – det er søjlerne for implementeringen af Audis fremtidige strategi i Kina. 
 
”Vi fremmer aktivt omstillingen i retning af bæredygtig mobilitet i Kina. Med den nye organisation skaber vi det perfekte fundament til det og implementerer en ny strategi for Audis forretning i Kina”, udtaler Markus Duesmann, administrerende direktør hos AUDI AG. 

I slutningen af 2020 annoncerede koncernen allerede grundlæggelsen af Audi FAW NEV Co. I fællesskab med den mangeårige joint-venture-partner FAW er Audi i øjeblikket i gang med at opføre en helt ny bilfabrik til den fremtidige generation af eldrevne modeller på basis af den nye elektriske platform PPE (Premium Platform Electric). De første serieproducerede biler til det kinesiske marked skal rulle af samlebåndet i Changchun i 2024. 

Audi udvider desuden sine aktiviteter i Kina med endnu et partnerskab. Samarbejdet med SAIC Motor Corporation begynder i år med produktionen på Shanghai Volkswagens fabrik i Anting/Shanghai. 

Werner Eichhorn, som er President hos Audi China, understregede følgende på pressekonferencen: ”I fællesskab med vores mangeårige partner FAW har vi gennem tre årtier opbygget vores forretning i Kina med stor succes. Sammen med FAW og vores anden samarbejdspartner SAIC går vi nu ind i en ny vækstfase med partnerskaber, som vil videreføre vores succes på Audis største marked.”

På Auto Shanghai giver Audi et indblik i fremtidens konkrete innovationer med fire verdenspremierer: 

Konceptbilen Audi A6 e-tron concept viser for første gang, hvordan en bil baseret på PPE-platformen, som udelukkende er forbeholdt elbiler, kan se ud. En elegant og dynamisk 4,96 m lang Sportback med et 100 kWh-batteri, der vil give en rækkevidde på over 700 km (i henhold til WLTP-standarden). Den fremtidige serieproducerede version vil blive bygget i Europa og i Kina og skal sælges over hele verden. Bilens 800 V-teknologi giver mulighed for ekstra hurtig opladning – det tager kun 10 min. at lade energi til 300 km.

Med den nye Audi Q5L, der præsenteres i Shanghai, fuldender koncernen faceliftet af modelrækken til nu også at omfatte versionen med lang akselafstand. Den succesfulde SUV vil også fortsat blive bygget på fabrikken i Changchun som led i joint-venture-samarbejdet FAW-VW.

Partneren SAIC Audi præsenterer to nye modeller på hjemmebanen i Shanghai – den ene af dem med elektrisk drivlinje, den anden med kraftfulde benzinmotorer. Den komplet nyudviklede Limousine-model Audi A7L fremvises som serieproduceret model, og produktionen af den vil allerede blive påbegyndt i løbet af 2021. Audi A7L skal produceres i Shanghai og er forbeholdt det kinesiske marked. Den kombinerer de sportslige gener fra A7 Sportback med den udprægede elegance fra en stor Limousine-model. Udstyrsomfanget til Audi A7L omfatter innovative teknologier som adaptiv luftaffjedring, bagakselstyring og det permanente firehjulstræk quattro.

SAIC Audi fremviser den anden model i det nye program, som stadig er dækket af maskeringsfolie – en SUV-konceptbil med navnet Audi concept Shanghai. Den serieproducerede version af den rent eldrevne, 4,87 m lange model vil blive afsløret i anden halvdel af 2021.

I 1988 påbegyndte Audi som den første premiumproducent lokal produktion i Kina som en del af joint-venture-samarbejdet FAW-Volkswagen. Frem til i dag er der blevet udleveret ca. 7 millioner biler til kunderne i Kina. Som led i joint-venture-samarbejdet FAW-VW producerer Audi allerede biler på fire lokationer i Kina – i Changchun, Foshan, Tianjin og Qingdao. I 2020 blev der solgt i alt 727.358 Audi biler i Kina – det svarer til en stigning på 5,4 % i forhold til året før – og i første kvartal 2021 udleverede Audi 207.386 biler til kunderne i Kina.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.