• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2021 - Volkswagen

Coop vælger e-Crafter

Coop Danmark vælger e-Crafter til kurerservice.

- e-Crafter kører med en 136 hk-elmotor og et 35,8 kWh-batteri, der giver en total rækkevidde på 173 km (NEDC). - e-Crafter kører med en 136 hk-elmotor og et 35,8 kWh-batteri, der giver en total rækkevidde på 173 km (NEDC).

Volkswagen

Den elektriske omstilling af erhvervslivets flåder af køretøjer er ved at blive løbet i gang. Coop Danmark er en af de virksomheder, der nu går forrest med bestillingen af 23 styk e-Crafter til kurerservice for Coop Mad.

Den elektriske omstilling af privatbilismen har for alvor taget fart de sidste par år som resultat af skærpede emissionskrav fra EU og en større bevidsthed om klimaforandringer og CO2-aftryk hos forbrugerne. Dette præger naturligvis også erhvervslivet, hvor landets virksomheder har stor fokus på at udvikle strategier til at reducere deres samlede CO2-aftryk. Alle led i virksomhedernes værdikæde kigges efter, og naturligt nok er der stor fokus på transport, der bidrager med næsten 40 %* af den samlede CO2-emission i transportsektoren, hvor personbiler står for de øvrige cirka 60 %*. Ud af de 40 % CO2-emission fra transportsektoren står lettere varebiler for de 12 %*, og zoomer man ind på vejene i byområder, udgør de lette varebiler 28 %** af transportsektorens CO2-emission.

Den type varebiler udgør et vigtigt led i logistikken for virksomheder som Coop Danmark. Her har man ledt efter et elektrisk alternativ til de dieseldrevne varebiler og har i Volkswagens e-Crafter fundet bilen, der opfylder kravene til varelevering i byområderne. 
”Coop har sat sig som mål at være den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet. Vores mål er, at CO2-udledningen skal være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv. At flytte en stor del af vores levering af varer direkte til døren over på elbiler er en af de måder, som Coop.dk MAD bidrager til at reducere Coops samlede klimabelastning.

Samtidig ser vi det som en konkurrencemæssig fordel på et marked, hvor nye aktører kommer til. Her er elbilerne med til at tydeliggøre for vores meget bevidste kunder, at vi er den bedste leverandør ud fra et klimaperspektiv. Endelig er det naturligvis en forudsætning, at bilerne er pålidelige og driftssikre, så vi kan levere varerne til tiden. Det er e-Crafter-varevognene absolut,” siger kommerciel direktør, Lars Rasmussen, Coop.dk MAD.
Coop har i første omgang fået leveret syv styk e-Crafter ud af en ordre på i alt 23 biler, der fordeles mellem tre vognmænd. Virksomheden Mover, der leverer fleksible logistikløsninger, administrerer og fordeler transportopgaverne ud på de 23 e-Crafter-varebiler, der skal køre i Storkøbenhavn. 

”Volkswagen Erhvervsbiler er naturligvis stolte af at kunne bidrage til den bæredygtige omstilling hos Coop. Med et samarbejde som dette sætter Coop handling bag ordene, og jeg glæder mig i den grad til at se bilerne flyde stille rundt i bybilledet med en glad chauffør bag rattet,” udtaler Ib Jakobsen, direktør for Volkswagen Erhvervsbiler.

e-Crafter kører med en 136 hk-elmotor og et 35,8 kWh-batteri, der giver en total rækkevidde på 173 km (NEDC). Bilen har en elektronisk begrænset topfart på 90 km/t. og kan lastes med op til 950 kg, og selv med læs ombord har e-Crafter en formidabel trækevne, da elmotorens 290 Nm-drejningsmoment er til stede, med det samme der trædes på speederen. e-Crafter kan oplades på flere måder, for eksempel ved en CCS-ladestation, hvor batteriet kan lades 80 % op på blot 45 minutter. Anvendes i stedet en AC-vægoplader med 7,2 kW ladekapacitet, vil batteriet være ladet 100 % op i løbet af 5 timer og 20 minutter. 

e-Crafter er det første skridt i Volkswagen Erhvervsbilers offensiv inden for e-mobilitet, og de kommende år vil byde på en stribe af forskellige banebrydende eldrevne varebiler. I 2022 introduceres ID. Buzz Cargo, der er udviklet specifikt som elbil og bygget på Volkswagens nye MEB-elbilsplatform. Bilen vil blive tilbudt med forskellige størrelser batterier med en rækkevidde på op til 550 km.


 
Ved leveringen af de første e-crafter varebiler deltog fra venstre side Jens Visholm (koncerndirektør i coop), Benny Engelbrecht (transportminister), Lars Rasmussen (kommerciel direktør i coop mad), Lærke Flader (dansk elbil alliance) og Ulrik Drejsig (koncerndirektør i Semler).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.