• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. marts 2021 - Michelin

Michelin e.Primacy-dæk

Mere miljøvenligt Michelin-dæk klar til sommersæsonen.

Det nye dæk, der kom til salg i Danmark den 1. marts, er det første dæk på markedet, som er EPD-anerkendt (Environmental Product Declaration). Det nye dæk, der kom til salg i Danmark den 1. marts, er det første dæk på markedet, som er EPD-anerkendt (Environmental Product Declaration).

Michelin


Med 27 pct. lavere rullemodstand varsler det nye Michelin e.Primacy-dæk, som blev præsenteret i efteråret 2020, et mere miljøvenligt dækvalg for danske bilister. Nu er der præmiere på det nye sommerdæk hos de danske forhandlere som en optakt til årets skifte fra vinter- til sommerdæk.

I forlængelse af Michelins mål om at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra sine produkter og produktion præsenterede det franske dækfirma i november 2020 sommerdækket Michelin e.Primacy. 

Det nye dæk, der kom til salg i Danmark den 1. marts, er det første dæk på markedet, som er EPD-anerkendt (Environmental Product Declaration). Dermed får danske bilister, der i den kommende tid skal have nye sommerdæk på bilen, nu muligheden for at vælge et dæk med en mere miljøvenlig profil.

Michelin e.Primacy er designet til både almindelige biler, SUV’er, hybridbiler og elbiler og har den laveste rullemodstand i sin kategori. På den måde bidrager dækket til at forbedre bilers brændstofeffektivitet og reducere bilens CO2-udledning. 

Beregninger viser, at den lave rullemodstand kan spare bilister for 0,21 liter brændstof per 100 km. Det svarer til ca. 600 kr. i dækkets levetid. Samtidig er e.Primacy mærket A for energieffektivitet og B for greb på våd vej. Det gør dækket til et af de bedste dæk på markedet, da under 1 pct. af alle dæk præsterer en kombination af A i rullemodstand og A- eller B-egenskaber på våd vej. Endelig bevarer Michelins nye sommerdæk rigtig gode egenskaber helt ned til 1,6 mm dækmønster. Selv efter 30.000 km lever e.Primacy op til den europæiske R117-standard for et nyt dæks bremseegenskaber på våd vej.

Michelin e.Primacy kommer i 58 forskellige dimensioner fra 15” til 20”. Dækket kan monteres på alle de mest populære biler på markedet - både biler med forbrændingsmotor og elmotor. Derved understøtter Michelins nyhed også overgangen til el- og hybridbiler. Med sin lave rullemodstand øger dækket f.eks. rækkevidden for eldrevne biler med op til 7 pct.*. Det svarer til cirka 30 km ekstra for en elbil, der klarer 400 km fuldt opladet.Michelin har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine fabrikker med 50 pct. i 2030 (baseline: 2010). Målet er at være CO2-neutral i 2050. Samtidig udvikler Michelin hele tiden nye metoder til at inddrage bæredygtige og genanvendte materialer i dækproduktionen. I 2030 vil et Michelin-dæk være 20 pct. mere energieffektivt end i 2010. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.