• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. februar 2021 - Kia

Årets Campingtrækker 2021

Se hvilken bil, som blev Årets Campingtrækker 2021.

XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber - én af de førende i segmentet. Den er retningsstabil, også ved kurvekørsel. XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber - én af de førende i segmentet. Den er retningsstabil, også ved kurvekørsel.

Kia

Kias urbane crossover, XCeed, har fået stor ros og vundet indtil flere priser for sin evne til at kombinere de praktiske elementer fra en kompakt SUV med et sporty look og den engagerende kørsel fra en hatchback. Den populære XCeed er nu også kåret til Årets Campingtrækker 2021. 

Det er Dansk Camping Union, interesseorganisation for alle landets campister, der hvert år tester en lang række biler, og kårer ”Årets Campingtrækker”. Den årlige kåring har kørt næsten uden afbrydelser siden midten af 1990’erne, og har stor bevågenhed fra medlemmerne.
 
– ”Vi er der for campisterne, og der er ingen, der trækker sin campingvogn uden bil, og disse test er utrolig vigtige, så vores medlemmer ikke køber den forkerte bil”, siger DCU’s Landsformand Anne Vibeke Isaksen.

Årets Campingtrækker kåres over to dage, hvor en jury fordelt på både motorjournalister og campingentusiaster tester bilerne dels på almindelig vej og dels på øvelsesbane. 

Testfeltet på i alt 10 biler repræsenterede et bredt udsnit af markedet med forskellige biltyper, motoriseringer og prisklasser. Udover Kia XCeed var de øvrige modeller i kåringen; BMW X3, Ford Kuga, Land Rover Defender, Mercedes-Benz GLA, Opel Astra, Peugeot 2008, Toyota Rav4 Plug-in Hybrid, Volkswagen Golf, og Volvo V90. 
 
Hvert jurymedlem skal dele i alt 25 point ud, og mindst fem biler skal have point. Der må ikke gives samme antal point til flere kandidater, og hver bil må max få 10 point.

Pointfordelingen i top 5
Kia XCeed 39 point
Mercedes-Benz GLA 36 point
Volkswagen Golf 25 point
BMW X3 14 point
Ford Kuga 11 point

Kia XCeed, der løb med titlen som Årets Campingtrækker 2021, fik en flot bedømmelse af juryen, som i sin samlede vurdering af bilen skriver; ”XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber. Kia’en er én af de førende i segmentet og med god grund.

Retningsstabil, også ved kurvekørsel, og den klarer sig som campingtrækker over gennemsnittet for de højere biler. Plusser er derudover en yderst fornuftig pris, 7 års garanti, og en helstøbt og velafstemt drivlinje - en komplet bil.”
 
Kia XCeed er udover ny titelindehaver af Årets Campingtrækker også godkendt til ”Stærk med Træk”, som er DCU’s blåstempling af biler, der er velegnede til at trække en campingvogn.

Citater fra juryen:
Morten Bek:
”Spændingen stiger altid, når en ny bil for første gang skal køres med en campingvogn spændt på trækkrogen; det er uforudsigeligt, hvordan bilen vil køre med campingvogn, selv om den uden vogn bagpå har fremragende køreegenskaber. XCeed har som udgangspunkt både direkte og sikre køreegenskaber, og det er en fornøjelse, at det på ingen måde ændrer sig, når man spænder en campingvogn på den - og det gælder på både offentlig vej og ved banekørsel. Dertil et fedt design, en solid dieselmotor og fornuftige priser.”
 
Stefan Rosendal: 
”Her har Kia ramt noget, der virker. Retningsstabile egenskaber, og med præcis styrerespons tackles banens kegler uden medstyrende eller svajende tendenser – XCeed zik-zakker fornemt gennem øvelserne. På lande- og motorvej føler XCeed sig hjemme, og kombineret med lavt støjniveau og fast siddekomfort og en skarp pris kan jeg kun give XCeed mine varmeste anbefalinger. Det sportslige look – med en fin streg fra bagenden - appellerer til øjet! Godkendt til Stærk med Træk.” 
 
Frede Jacobsen: 
”Helt igennem en god bil med gode egenskaber på landevej og på banen. De 136 hk er “hjemme” alle sammen, så motoren trækker vældig godt. Helt fortjent, at XCeed tager titlen som Årets Campingtrækker 2021, og jeg kan kun anbefale den som familiens campingtrækker.”

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.