• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. februar 2021 - Applus Bilsyn

Lav egen isopløsning

Sådan fjerner du hurtigt og let is på bilens forrude.

Med den rette gør det selv-isopløsning er det nemt og hurtigt at fjerne is på forruden om morgenen, forklarer Applus Bilsyn. Med den rette gør det selv-isopløsning er det nemt og hurtigt at fjerne is på forruden om morgenen, forklarer Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn


Det frysende vintervejr med ned til 10 graders nattefrost betyder, at biler, som står uden for om natten, dækkes af is på forruden. Og vil man gerne spare 10 minutter om morgenen på at få frit udsyn, så findes der en række enkle, effektive råd, forklarer ansvarlige for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn, Paul Christensen. 
 
Lav egen isopløsning
- Det hurtigste er at dække forruden med et overtræk, tæppe eller lignende, når man parkerer bilen. Det betyder nemlig, at is ikke kan dannes på forruden hen over natten. Har man ikke tildækket bilen, bør man begynde med at starte bilens aircondition og rette den varme luft mod forruden. Udover at varme bilen op fjerner det fugt og dug indenfor. 
 
- Endelig bør man bruge en isopløsende spray. Vil man spare penge, kan man selv lave sin egen blanding af 2/3 isopropylalkohol, husholdningssprit eller sprinklervæske og 1/3 koldt vand, som hældes i en dispenser. Effektivt og helt ufarligt, forklarer Paul Christensen, som anbefaler, at man desuden har en klud i baghånden, hvis dug på indersiden ikke forsvinder. 
 
Har man hverken forrudedækken, spray eller isskraber, er det bedste råd at varme bilen op med motoren. Varmt vand kan fungere som en nødløsning, men skal hurtigt skal tørres af bagefter, så det ikke sætter sig som ny is.
 
Brug ikke kogende vand
Dog må man ikke hælde kogende vand på forruden, selv om det måske kan lyde som en effektiv løsning. Nok fjerner opvarmet vand fra kogekedlen isen, men det kan nemt få katastrofale følger.
 
- Fordi temperaturen i forruden er under frysepunktet, vil en pludselig opvarmning som regel medføre en ekstra risiko for, at forruden revner. Så er det bedre at bevæbne sig med tålmodighed og stille og roligt varme bilen op, siger Paul Christensen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.