• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2020 - Applus Bilsyn

Lav sol blænder bilister

Solen hænger lavt på himlen og blænder bilisterne.

Solen hænger lige nu så lavt på himlen, at den blænder sidst på eftermiddagen. Rens forruden for snavs og tjek lygterne, så andre bilister kan se dig. Solen hænger lige nu så lavt på himlen, at den blænder sidst på eftermiddagen. Rens forruden for snavs og tjek lygterne, så andre bilister kan se dig.

Applus Bilsyn

Lav sol blænder bilister
Mange bilister oplever i øjeblikket, at solen står ekstraordinært lavt på himlen et par timer før solnedgang og direkte ind gennem forruden.

- Så bliver man blændet, hvilket betyder, at man kan have svært ved at se trafikanter foran sig. En af de ting man kan gøre er at få tjekket, at bilens lys fungerer, så bilister, der kører i modlys, har bedre muligheder for at se en, siger kvalitetschef og teknisk ansvarlig hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Fjern snavs på forruden
Hold øje med lygtefejl i bilens elektroniske display, men gå også en tur rundt om bilen for at tjekke, at lyset virker overalt. Skift eventuelt sprungede pærer hurtigst muligt, lyder rådet fra Applus Bilsyn.

Sørg desuden for at få renset ruderne, både udvendig og indvendig. Efterårets regn og sand, som hvirvles op, når man kører, hæmmer hurtigt udsynet – også selv om man bruger vinduesviskerne.

- Når solen står frontalt på bilen, bliver snavs på forruden uigennemsigtigt. Så er det praktisk taget umuligt at orientere sig. Det er ikke bare ubehageligt, men også farligt, siger Paul Christensen.

Hyppig vask giver flere fordele
Så vask bilen løbende igennem vinteren, så der er frit udsyn bag rattet – også i modlys. Det er ikke kun godt for trafiksikkerheden. Hyppig vask fjerner også sand, salt og snavs, hvilket gør det sværere for rust at sætte sig.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.