• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2020 - Applus Bilsyn

Forbered bilen på vinteren

Kulde og fugt i de kommende måneder slider på bilen.

Vask bilen en gang om måneden, så du fjerner snavs, sten og salt, der slider på bilen. Tør snavs af ved døråbningen, hvor der ofte opstår rust. Vask bilen en gang om måneden, så du fjerner snavs, sten og salt, der slider på bilen. Tør snavs af ved døråbningen, hvor der ofte opstår rust.

Applus Bilsyn

Kulde og fugt i de kommende måneder slider på bilen. Se her hvordan du forbereder bilen og især undgår rust og flade batterier.

Selvom sne på vejene formentlig har lange udsigter, så kommer de kommende kolde måneder til at slide ekstra på bilen. Mere end halvdelen af alle rustskader opstår i vintermånederne.

Det forklarer Applus Bilsyn, der hvert år syner mere end 500.000 køretøjer og her får syn for, hvordan vintervejr slider på bilerne.

- Årsagen er blandingen af fugt og salt, og sne og is, når temperaturerne falder yderligere. Især ældre biler over seks år, som ikke har fået rustbeskyttet undervognen i lang tid, risikerer at ruste. Eksempelvis på grund af ubehandlede stenslag, som har slidt rustbeskyttelsen af, kan medføre rust, oplyser kvalitetschef hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Luft ud i bilen
Teknologisk Institut vurderer, at rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul, skader bilens sikkerhed. Applus Bilsyn tilbyder gratis rustkontrol og rustbeskyttelse via rustbeskyttelsesleverandøren Autodo.

- Biler og især bunden er mere fugtige fra december til marts. Åbn gerne bilens vinduer og få frisk luft ind, når det er muligt. Er gulvbeklædningen fugtig, bør man lufte og tørre den. Opvarm gerne garagen og vask bilen en gang om måneden. Det fjerner salt og snavs, som rusten ellers kan etablere sig bag, lyder flere råd.

Undgå flade batterier
Fugt i vejret og salt på vejene er imidlertid ikke det eneste, som bilejere skal tage sig i agt for. Koldt vejr rammer også bilens funktioner og kan bl.a. give startproblemer.

- Hovedparten af de gange hvor biler ikke vil starte i løbet af vinteren skyldes batterier, som er blevet afladet i kulden. Vær i øvrigt også opmærksom på, at kølervæsken på bilen er frostsikret til mellem 25 og 35 minusgrader, hvilket sikrer, at motoren kører optimalt i koldt vejr. Samtidig beskytter kølervæsken motorens kølesystem mod indvendig korrosion, tilføjer Paul Christensen.

Gummilister i døre og vinduer, der ikke er smurt i flere år, kan revne. Smør listerne med silikone og fjern utætheder ind til kabinen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.