• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. december 2020 - Kia

KIA udvider Ceed-familien

Nye benzin- og mild-hybrid motorer til KIA Ceed.

KIAs helt nye ”Smartstream” 1,5-liters T-GDi motor er konstrueret til at booste ydelsen og præstationerne, mens emissionerne samtidig reduceres. KIAs helt nye ”Smartstream” 1,5-liters T-GDi motor er konstrueret til at booste ydelsen og præstationerne, mens emissionerne samtidig reduceres.

KIA

KIA Motors har i dag præsenteret et nyt program af benzinmotorer og benzin-mildhybridmotorer til KIAs bestseller, Ceed-modelfamilien. Med fire karrosserityper og et større udvalg af motorer end nogensinde før tilbyder Ceed-modelprogrammet nu kunderne et større udvalg end nogen anden kompakt familiebil.

KIAs helt nye ”Smartstream” 1,5-liters T-GDi-motor (benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning) er konstrueret til at booste ydelsen og præstationerne, mens emissionerne samtidig reduceres. Den nye motor fås til alle fire Ceed-varianter som konventionel benzinmotor eller som den nye EcoDynamics+ -mildhybridmotor – inklusive GT-Line modellerne. Den erstatter den eksisterende 1,4 liters T-GDi-motor, som hidtil er blevet tilbudt til hele modelprogrammet. Det reviderede motorprogram omfatter også en ny 1,0-liters T-GDi EcoDynamics+ mildhybridvariant til Ceed og Ceed Stationcar.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtaler: ”Disse nye motorer understreger KIAs arbejde med hybridteknologi og koncernens strategi med hensyn til reduktion af CO2 emissioner i Europa, og de bidrager til yderligere vækst i vores salg af elektrificerede drivlinjer. Vi er særligt glade for at kunne lancere den nye 1,5-liters motor med de avancerede teknologier, der booster ydelsen og præstationerne, mens emissionerne samtidig reduceres.

”Det er vigtigt, at ejerne bliver glade for det, som elektrificeringen tilføjer til deres køreoplevelse og driftsomkostninger”, tilføjer Herrera. ”Ceed-familiens effektive nye program af benzinmotorer leverer bedre præstationer med færre emissioner, og prisen er fornuftig.

Ceed-modelfamilien består af Ceed hatchback, Ceed Stationcar, ProCeed shooting brake og den urbane crossover XCeed. Ceed-familien produceres på KIAs europæiske fabrik i Žilina i Slovakiet, og det er mærkets mest solgte modelrække i Europa. Fabrikken i Žilina producerer også den nye 1,5-liters T-Gdi motor efter en nylig investering på 70 millioner euro i forbedring af produktionslinjen.

Smartstream 1,5-liters T-GD
Den nye 1,5-liters T-GDi motor fås til alle fire modeller i Ceed-familien, hvor den kan kombineres med enten en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (7DCT). Med en ydelse på op til 160 hk ved 5.500 omdr./min. er den nye 1,5-liters T-GDi-motor 14 % kraftigere end KIAs udgående 1,4-liters T-GDi-motor (140 hk). Det maksimale drejningsmoment er også 4,5 % højere (253 Nm fra 1.500-3.500 omdr./min.).

Desuden har den nye motor fået KIAs nyeste motorinnovationer, der reducerer emissionerne og øger præstationerne. Disse innovationer omfatter mærkets CVVD-teknologi (Continuously Variable Valve Duration). Den ændrer motorens ventiltider med henblik på at forbedre præstationerne og samtidig reducere emissionerne. Et nyt udstødningssystem, som arbejder med lavtryk (LP-EGR), er aktivt ved lavere hastigheder, hvilket forbedrer brændstofeffektiviteten og emissionsniveauet yderligere, og benzinpartikelfiltre (GPF) reducerer motorens udledning af partikler.

Med den nye 1,5-liters T-GDi-motor kan KIA Ceed hatchback accelerere fra 0-100 km/t på 8,4 sek. (manuel gearkasse) eller 8,6 sek. (med 7DCT). For KIA Ceed Stationcar og ProCeed klares sprinten fra 0-100 km/t nu på 8,6 sek. (med 6MT) eller 8,8 sek. (7DCT). Men CO2-emissionerne for alle varianter udgør nu fra kun 125 g/km (WLTP ved blandet kørsel, 6MT) – det er 6,7 % mindre i forhold til den udgående 1,4-liters motor.
KIA XCeed-modeller med den nye motor kan nu accelerere fra 0-100 km/h på 9,0 og 9,2 sek. (med henholdsvis 6MT og 7DCT). Emissionsniveauet starter fra 136 g/km, hvilket er en reduktion på 6,2 % i forhold til den tidligere 1,4-liters T-GDi-model (145 g/km).

Ny 1,5-liters EcoDynamics+ benzin-mildhybriddrivlinje
1,5-liters T-GDi motoren er også udviklet til at kunne integrere KIAs EcoDynamics+ -mildhybridsystem. Drivlinjen leverer samme præstationer som ikke-mildhybridvarianter, mens emissioner og driftsomkostninger reduceres.

EcoDynamics+ -mildhybridsystemet er udviklet til at gøre forbrændingsmotorerne mere effektive ved hjælp af elektrisk kraft, der leveres og regeneres smidigt. Systemet supplerer motorens drejningsmoment med kraft fra et kompakt 48-volts litium-ion-polymerbatteri, og motorens ”standsetid” forlænges takket være en ny mildhybrid-startergenerator (MHSG).

MHSG er forbundet med motorens krumtapaksel via en rem, og skiftet mellem motor- og generatorfunktion sker ubemærket. Under acceleration leverer MHSG ekstra elektrisk kraft for at reducere motorens belastning og emissioner. Når bilen decelererer, kan MHSG under visse forhold skifte til ”generator”-funktionen, hvor den regenererer energi fra krumtapakslen til opladning af batteriet.

Den nye 1,5-liters EcoDynamics+ motor fås til alle fire modeller i kombination med en 7DCT.

Ceed-, Ceed Stationcar- og ProCeed-modeller med 1,5-liters EcoDynamics+-system og 7DCT opnår CO2-emissioner fra kun 126 g/km (WLTP ved blandet kørsel). Det svarer til en reduktion på 8 % i forhold til emissionerne fra den tidligere 1,4-liters T-GDi-motor med samme gearkasse.

XCeed EcoDynamics+-modeller med 7DCT har nu CO2-emissioner fra kun 135 g/km (6,9 % lavere end de tidligere 1,4-liters T-GDi XCeed-modeller med 145 g/km).

Den nye mildhybriddrivlinje fås desuden som noget eksklusivt i XCeed med KIAs nye 6-trins intelligente manuelle gearkasse (iMT), hvor emissionsniveauet er 134 g/km (WLTP ved blandet kørsel). KIAs iMT er et ”clutch-by-wire” system, som reducerer CO2-emissionerne, mens føreren har samme engagement som med en konventionel manuel gearkasse. I stedet for mekanisk betjening af koblingen foregår betjeningen af koblingen i iMT’en helt elektronisk. Den fungerer sammen med MHSG for at forbedre effektiviteten ved at standse motoren tidligere, når man ruller hen mod fx et lyskryds for at standse. ”Eco"-køreindstillingen giver også mulighed for at køre kortvarigt med standset motor, når man kører i påløb med hastigheder på op til 125 km/h. Motoren genstartes umærkeligt, når føreren træder på speederen, bremsepedalen eller koblingspedalen.

Ny 1,0-liters T-GDi EcoDynamics+ drivlinje til Ceed og Ceed Stationcar

En ekstra benzin-mildhybriddrivlinje introduceres også for første gang til Ceed-modellerne – et EcoDynamics+ system kombineret med KIAs populære Smartstream 1,0-liters T-GDi-motor.

Den nye drivlinje yder 120 hk og tilbydes til Ceed hatchback og Ceed Stationcar. Det er også første gang, at denne motor kombineres med en 7-trins DCT, hvilket resulterer i CO2-emissioner fra kun 123 g/km for begge modeller (WLTP ved blandet kørsel). Ceed 1,0-liters EcoDynamics+ kan accelerere fra 0-100 km/t på 11,2 sek., mens Ceed Stationcar klarer samme sprint på 11,3 sek.

Benzin, diesel, mildhybrid, GT: et større udvalg af drivlinjer
Den nye 1,5-liters motor og EcoDynamics+ systemet udgør en del af et større udvalg af drivlinjer til hele Ceed-modelrækken. Med fire forskellige karrosserityper, et udvalg af benzin-, diesel- og elektrificerede mildhybriddrivlinjer tilbyder Ceed-familien det største udvalg i segmentet for kompakte familiebiler.

Foruden de nye drivlinjer tilbydes Ceed fortsat med en række andre drivlinjer. Bilen fås også med en opdateret 1,0-liters T-GDi benzinmotor med 120 hk, som nu udleder mindre CO2. Desuden tilbydes Ceed-, Ceed Stationcar- og XCeed-modellerne* også med en EcoDynamics+ diesel-mildhybridvariant med 136 hk.

Ceed GT og ProCeed GT fortsætter som de højtydende modeller i Ceed-familien med en kraftfuld 1,6-liters T-GDi motor (204 hk) i kombination med 7DCT. Denne kombination fås også til XCeed.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.