• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. november 2020 - Michelin

Nyt dæk fra Michelin

Dæknyhed fra Michelin sænker rullemodstanden markant.

Michelin e.Primacy kommer på markedet i foråret 2021 i 58 forskellige dimensioner fra 15” til 20”. Michelin e.Primacy kommer på markedet i foråret 2021 i 58 forskellige dimensioner fra 15” til 20”.

Michelin

Med det nye e.Primacy tager Michelin næste skridt på vejen mod at nedbringe klimapåvirkningen fra produkter og produktion. Det nye dæk har den laveste rullemodstand i sin kategori og kan dermed forbedre bilers brændstofeffektivitet og reducere CO2-udledningen. Michelin e.Primacy er designet til almindelige biler, SUV’er, hybridbiler og elbiler.

Michelin e.Primacy er det første dæk på markedet, som er EPD-anerkendt (Environmental Product Declaration). Beregninger viser, at den lavere rullemodstand kan spare bilister for 0,21 liter brændstof per 100 km. Det svarer til ca. 600 kr. i dækkets levetid. Dækket er mærket A for energieffektivitet og B for greb på våd vej. Det gør e.Primacy til et af de bedste dæk på markedet, da under 1 pct. af alle dæk præsterer en kombination af A i rullemodstand og A- eller B-egenskaber på våd vej.

Michelin e.Primacy understøtter også overgangen til el- og hybridbiler. Med sin lave rullemodstand øger dækket rækkevidden for eldrevne biler med anslået 7 pct. sammenlignet med dæk i samme kategori. Det svarer til 30 km for en elbil, der klarer 400 km fuldt opladet.

- Michelin e.Primacy er vores første dæk, hvor klima- og miljøpåvirkningen fra vugge til grav er tænkt ind i designet. Med hjælp fra ny teknologi har dækket den laveste rullemodstand i sin kategori, hvilket gør det mere miljøvenligt og billigt i brug. Samtidig leverer det optimalt på sikkerhed, vejgreb og holdbarhed - helt i tråd med det, Michelin altid har stået for, siger Scott Clark, Executive Vice President, Automotive, Motorsport, Experiences & bestyrelsesmedlem i Michelin Group.

Ud over at sætte nye standarder for rullemodstand og sikkerhed så bevarer Michelins nyhed sine gode egenskaber fra første til sidste kilometer. Selv efter 30.000 km lever e.Primacy op til den europæiske R117-standard for et nyt dæks bremseegenskaber på våd vej.

Michelin e.Primacy kommer på markedet i foråret 2021 i 58 forskellige dimensioner fra 15” til 20”. Dækket kan monteres på alle de mest populære biler på markedet, både biler med forbrændingsmotor og elbiler.

Michelin har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine fabrikker med 50 pct. i 2030 (baseline: 2010). Målet er at være CO2-neutral i 2050. Samtidig udvikler Michelin hele tiden nye metoder til at inddrage bæredygtige og genanvendte materialer i dækproduktionen. I 2030 vil et Michelin-dæk være 20 pct. mere energieffektivt end i 2010.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.