• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. oktober 2020 - Toyota

Toyota Yaris er i finalen

Toyota Yaris er nomineret til Årets Bil i Danmark 2021.

De øvrige nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2021 er udover Yaris, BMW 4-serie, Honda e, Renault Captur, Peugeot 2008, Seat Leon og VW ID.3. De øvrige nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2021 er udover Yaris, BMW 4-serie, Honda e, Renault Captur, Peugeot 2008, Seat Leon og VW ID.3.

Toyota

Den nye Toyota Yaris er en af de bedste, nye biler i Danmark – måske endda den bedste. Sådan lyder konklusionen fra de 22 danske motorjournalister, der netop har stemt Yaris i finalen ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2021. Dermed er kandidatfeltet barberet ned fra oprindeligt 26 til kun syv. Vinderen kåres sidst i november.

Når Årets Bil i Danmark 2021 skal kåres i slutningen af november, er den helt nye generation af en af de mest hyppige bilmodeller på de danske veje, Toyota Yaris, blandt de syv finalister i kampen om den prestigefyldte titel. Dermed kandiderer Yaris altså til at blive kåret som den bedste nye bil i Danmark her 21 år efter, at første generation af modellen blev introduceret og sikrede sig titlen som Årets Bil i Europa 2000.

I alt 22 motorjournalister fra forskellige danske medier, blogs og YouTube-kanaler har udvalgt syv blandt hele 26 kandidater til den store finale. Og et af valgene faldt altså på Toyotas mest populære bilmodel i Danmark, der blev introduceret for bare lidt over en måned siden.

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Toyota Yaris, er bl.a. bilens gode køreegenskaber udtrykt gennem et lavere tyngdepunkt, en fastere affjedring og en mere præcis styring. Derudover fremhæver flere motorjournalister også den nyeste og fjerde generation hybridteknologi, der i den nye Yaris byder på en trecylindret 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter og muligheden for at køre på ren el op til 135 km/t. Den effektive hybridmotor gør desuden, at hybridudgaven af Yaris gennemsnitligt kører op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Fremhæver det høje sikkerhedsniveau i Yaris

Endelig er det også blevet positivt bemærket, at alle udgaver af den nye Yaris som standard altid kommer med et af klassens højeste sikkerhedsniveauer takket være den innovative sikkerhedspakke med navnet Toyota Safety Sense generation 2,5.

Sikkerhedspakken rummer altid både automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere samt adaptiv fartpilot med køfunktion, så bilen sørger for at holde afstand til den forankørende – selv ved køkørsel.

Derudover er en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne til at beskytte fører og forsædepassager ved en eventuel sidekollission, ligesom en helt ny vejkrydsassistent sørger for, at bilen bremser, hvis man overser en fodgænger ved et højresving eller en modkørende bil ved et venstresving.

At sikkerheden i Yaris altid er i top blev blev for en måned siden bekræftet af organisationen Euro NCAP, der sikkerhedstester stort set alle nye biler og netop har haft den nye Yaris gennem de strenge test.

Med topkarakteren fem stjerner ud af fem mulige udmærkede Yaris sig i sikkerhedstesten og sætter helt nye standarder for sikkerheden i biler i den såkaldte miniklasse. Euro NCAP strammer ellers hvert år kravene til at opnå de maksimale fem stjerner, og det har derfor her i 2020 aldrig været sværere at score fem stjerner. Alligevel lykkedes det i overbevisende stil af den nye Yaris, hvilket også flere motorjournalister har bemærket positivt.

Har taget danskerne med storm
Yaris har været Toyotas mest populære model i Danmark de seneste fire år, og den helt nye generation har også taget danskerne med storm. Faktisk nærmer Toyota sig her en måneds tid efter den officielle lancering hele 3.000 solgte udgaver af den nye Yaris i Danmark.

De øvrige nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2021 er udover Yaris, BMW 4-serie, Honda e, Renault Captur, Peugeot 2008, Seat Leon og VW ID.3.

Den 22 personer store jury har nu godt en måned til at afgøre, hvem af de syv finalister, der skal løbe med den endelige titel som Årets Bil i Danmak 2021. Vinderen offentliggøres 25. november.

Toyota har tidligere vundet Årets Bil i Europa to gange, hvilket skete med titlen Årets Bil i Europa 2000 med første generation af Toyota Yaris og Årets Bil i Europa 2005 med hybridbilen Toyota Prius. Toyota har endnu en titel som Årets Bil i Danmark til gode.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.