• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. oktober 2020 - Mazda

Mazda MX-30 er ankommet

Den elektriske Mazda med navnet MX-30 er landet.

Startprisen på de 240.000 kr. giver adgang til den meget veludstyrede basisversion, MX-30 SKY. Startprisen på de 240.000 kr. giver adgang til den meget veludstyrede basisversion, MX-30 SKY.

Mazda

Den elektriske Mazda med navnet MX-30 er nu landet hos de danske Mazda-forhandlere, hvor den kan opleves og prøvekøres. Mazda MX-30 er skabt til elbilkøbere, der ikke vil give afkald på det dynamiske design og den køreglæde, der kendetegner en Mazda.

Prismæssigt starter den ved 240.000 kr, og det er vel at mærke for en bil, der størrelsesmæssigt matcher en Mazda CX-30 og har et meget omfattende standardudstyr. MX-30 kan også privatleases til priser fra 3.195 kr.

Mazda MX-30 er udstyret med en elmotor med 145 hk, der er koblet til et lithium-ion-batteri på 35,5 kWh. Det giver en rækkevidde på 200 km ved blandet kørsel og 265 km ved bykørsel efter WLTP-normen.

Batteriet er valgt ud fra den betragtning, at det er mindre miljøbelastende og energikrævende at producere end et større batteri, og at det opfylder mange menneskers daglige transportbehov til og fra arbejde og fritidsaktiviteter. Samtidig er det lettere til gavn for bilens køreegenskaber.

Priser fra 240.000 kr.

Startprisen på de 240.000 kr. giver adgang til den meget veludstyrede basisversion, MX-30 SKY. Den har blandt andet adaptiv fartpilot, navigation, head-up-display i forruden, varmepumpe, Connected Services, 18” aluminiumsfælge og et omfattende sikkerhedsudstyr.

Betaler man 30.000 kr. mere, får man MX-30 i udstyrsvarianten COSMO, der har et endnu mere luksuriøst udstyr. Den har blandt andet adaptive full-led lygter, der kan blænde op og ned i segmenter, BOSE stereoanlæg med 12 højttalere, elektrisk indstilleligt førersæde med memory-funktion, varme i rat og forsæder samt en række udvidede sikkerhedsfunktioner.

Til MX-30 COSMO kan man uden merpris vælge mellem to unikke designretninger i interiøret: en lys, moderne retning kaldet Modern Confidence og en mørkere, mere klassisk retning kaldet Industrial Vintage.

Mellem de to udstyrsniveauer, Sky og Cosmo, er der i en begrænset periode en særlig First Edition-variant. Den er udstyret som en MX-30 SKY men har derudover interiøret fra en Cosmo samt udstyr som de adaptive full LED-forlygter, elektrisk indstilleligt førersæde og varme i forsæderne. MX-30 First Edition er prissat til 253.000 kr.

Privatleasing fra 3.195 kr. om måneden
Som alternativ til at købe en MX-30 har Mazda-forhandlerne et introduktionstilbud, hvor en MX-30 First Edition året ud kan privatleases til samme pris som en MX-30 SKY, nemlig fra 3.195 kr. om måneden.

Unikt design og et interiør med bæredygtige materialer

Fælles for alle MX-30-varianter er en formgivning med et reduceret antal linjer og kanter, der sammen med en coupé-agtig taglinje er med til at give Mazdas elbil et elegant udseende. Det er et indtryk, der yderligere forstærkes af de unikke ”freestyle”-døre, der takket være en stor åbningsvinkel giver let adgang til både for- og bagsæder.

Kommende ejere af en MX-30 kan også forvente en lækker kabine, der er en fornøjelse at opholde sig i. Indvendigt er der skabt en luftig atmosfære blandt andet ved hjælp af en ”svævende” midterkonsol. Mazda har specielt til MX-30 udviklet bæredygtige, miljøvenlige materialer til interiøret. Dørbeklædningerne er delvist beklædt med et blødt materiale fremstillet af genbrugte plastikflasker, og sæderne er betrukket med stof, der til dels består af genbrugt garn. Miljøvenligt forarbejdet kork pryder midterkonsollen.

Naturlig respons
Som enhver anden Mazda belønner MX-30 sin fører med en meget naturlig respons på input via rattet, speederen og bremsepedalen. Et af midlerne til at opnå dette er batteriet, der er integreret i karrosseristrukturen på en måde, så den generelle karrosseristivhed øges. Derudover har Mazda tænkt på, at lyden har betydning for førerens og passagerernes oplevelse af accelerationen og hastigheden. Derfor har Mazda elektronisk skabt et diskret lydbillede inde i bilen, der varierer alt efter, hvordan speederen betjenes.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.