• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. september 2020 - De Danske bilimportører

Plug-in hybrid er populært

Plug-in hybrider har været den positive historie i 2020.

Indtil videre er der blevet indregistreret over 9.555 nye plug-in hybrider i 2020 svarende til en stigning på 305,0 procent ift. samme periode af 2019. Indtil videre er der blevet indregistreret over 9.555 nye plug-in hybrider i 2020 svarende til en stigning på 305,0 procent ift. samme periode af 2019.

De Danske bilimportører


Trods coronakrisen har danskerne købt opladelige plug-in hybridbiler i stor stil de seneste måneder - bare i den forgangene måned stod plug-in’erne for 14 procent af det samlede personbilsalg. Plug-in hybridsalget og de andre grønne biler går en afgørende tid i møde med offentliggørelsen af Eldrup-kommissionens første delrapport i den nærmeste fremtid. 
 
Plug-in hybriderne slog salgsrekord i både juni og juli. I august blev det ikke til en ny rekord, men det høje niveau fortsætter, og der blev indregistreret 655,8 procent flere plug-in hybridbiler end i august 2019. Elbilerne gjorde sig også positivt bemærket i den forgangene måned med et opsving på 199,4 procent flere indregistrerede køretøjer end i august 2019. I elbilernes ÅTD-regnskab er der nu indregistreret 5.216 elbiler, hvilket er 63,4 procent flere end i samme periode af 2019.  
 
Om personbilsaget i august siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:

”Elbilerne og plug-in hybriderne har klaret sig godt det sidste års tid trods coronakrisen. Andelen af både elbiler og plug-in hybridbiler i personbilsalget har konsekvent været højere de seneste tolv måneder end i de samme måneder i 2019, og august måned var ingen undtagelse. Udfaldet af de forestående afgiftsforhandlinger i Folketinget bliver skelsættende for det fremtidige salg af grønne biler.”
 
”Inden længe præsenterer Eldrup-kommissionen sine anbefalinger til nye bilafgifter, og vi ser frem til nogle spændende måneder, der kommer til at stå i bilafgifternes tegn. Vi håber, at politikerne øjner en mulighed for at gøre bilafgifterne grønnere. Vi foreslår en model, hvor man hovedsageligt betaler afgift efter, hvor energieffektiv og CO2-venlig ens bil er.”

”Med et nogenlunde stabilt personbilsalg de seneste par måneder, er det tydeligt, at vi snart har lagt Corona-krisen bag os. Danskerne er igen begyndt at købe biler, og vi håber politikerne med nye afgifter, vil gøre det mere attraktivt at vælge grønt, når der skal købes ny bil.”
 
Fortsat stabil salgsudvikling i august
Udviklingen siden juni måned peger på, at de kæmpestore månedlige salgsforskelle ift. sidste år, som vi oplevede fra marts til maj, er overstået. 
17.608 nye personbiler fik plader på i august 2020. Det er 5,8 procent færre end i august 2019. ÅTD-regnskabet lider samtidig under et betydeligt corona-efterslæb, og ved udgangen af august måned er der indregistreret 124.974 biler år til dato, hvilket er 20,7 procent færre personbiler end i perioden januar til august 2019.

 
”Med et nogenlunde stabilt personbilsalg de seneste par måneder, er det tydeligt, at vi snart har lagt Corona-krisen bag os. Danskerne er igen begyndt at købe biler, og vi håber politikerne med nye afgifter, vil gøre det mere attraktivt at vælge grønt, når der skal købes ny bil.”
 
”Inden længe præsenterer Eldrup-kommissionen sine anbefalinger til nye bilafgifter, og vi ser frem til nogle spændende måneder, der kommer til at stå i bilafgifternes tegn. Vi håber, at politikerne øjner en mulighed for at gøre bilafgifterne grønnere. Vi foreslår en model, hvor man hovedsageligt betaler afgift efter, hvor energieffektiv og CO2-venlig ens bil er.”
 
De tre mest populære mærker i august 2020 var hhv. Ford, Citroën og Peugeot. Fremgang til de opladelige alternativer
Salgsudviklingen for elbiler fortsætter de positive tendenser med 1.015 nyregistrerede elbiler i august måned, hvilket er 199,4 procent flere end i august sidste år, hvor der blev indregistreret 339 elbiler. I det totale personbilsalg udgjorde elbilerne 5,8 procent – det er en stigning på 3,2 procentpoint ift. juli måned.  
Elbilsalget i august har bidraget positivt til ÅTD-regnskabet, som ved månedens udgang ligger 63,4 procent over sidste års niveau på samme tidspunkt. I alt har 5.216 nye elbiler fået asfalt under dækkene i de forgangene otte måneder mod 3.192 elbiler i samme periode sidste år. 

 
”Elbilerne og plug-in hybriderne har klaret sig godt det sidste års tid trods coronakrisen. Andelen af både elbiler og plug-in hybridbiler i personbilsalget har konsekvent været højere de seneste tolv måneder end i de samme måneder i 2019, og august måned var ingen undtagelse. Udfaldet af de forestående afgiftsforhandlinger i Folketinget bliver skelsættende for det fremtidige salg af grønne biler,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.


 
Plug-in hybriderne har slået salgsrekord i både juni og juli. I august blev det ikke til en ny rekord, men det høje niveau fortsætter, og der blev indregistreret 655,8 procent flere plug-in hybridbiler end i august 2019. 

Udviklingen de seneste måneder har i høj grad været drevet af, at mange kunder har fået leveret deres nye Ford Kuga. Bare i den forgangene måned var mere end hver anden nye plug-in hybrid en Ford Kuga. I alt blev der indregistreret 2.464 plug-in’er i august, og plug-in salget udgjorde dermed 14,0 procent af det samlede personbilsalg.

Plug-in hybrider har været den helt store positive historie i et 2020, hvor coronakrisen har påvirket næsten alle afkroge af bilbranchen. Indtil videre er der blevet indregistreret over 9.555 nye plug-in hybrider i 2020 svarende til en stigning på 305,0 procent ift. samme periode af 2019. 
  
Salget af de alm. (ikke-opladelige) hybridbiler endte pænt over juli måneds niveau med 907 nyregistreringer i august måned. Ift. salget i august 2019 kom der hele 29,4 procent flere alm. hybrider ud på de danske veje i sidste måned. 
 
I ÅTD-regnskabet står de alm. hybrider noteret for 16,1 procent færre indregistreringer end sidste år på samme tidspunkt. Indtil videre har 5.580 alm. hybrider fået plader på i 2020, mod 6.648 i samme periode af 2019.
 
I den forgangene måned var Toyota, det bedst sælgende mærke af alm. hybridbiler med 673 nyregistrerede biler. Toyota efterfølges af Fiat og Hyundai med hhv. 88 og 67 solgte alm. hybrider i august.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.