• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. marts 2020 - Volkswagen

Premiere på den nye Golf

Golf GTI og Golf GTE introduceres i Danmark til sommer.

Golf GTI og Golf GTE introduceres i Danmark til sommer. Golf GTI og Golf GTE introduceres i Danmark til sommer.

Volkswagen

Tre nye versioner af Golf, tre forskellige karakterer, tre effektive og højtydende drivlinjer – samme sportslige køreoplevelse, design og udstyrskoncept. Volkswagen har verdenspremiere på den nye Golf GTI, Golf GTD og Golf GTE.

Volkswagen opfandt for 44 år siden Golf GTI – et ikon blandt sportslige biler. I 1982 blev den efterfulgt af den første Golf GTD og i 2014 den første Golf GTE plug-in-hybrid.  De sportslige Golf GTI, GTE og GTD-modeller tilbyder en ekstraordinær sportslig køreoplevelse med drivlinjeteknologier, der favner bredt.

Golf GTI

8. generation af ikonet. Den nye Golf GTI er en rendyrket, effektiv kompakt hightechsportsvogn fra den digitale tidsalder
Turbobenzinmotor. GTI-motoren yder 245 hk. Den driver den legendariske kompakte sportsvogn.
Skift gear hurtigere. DSG med nyt shift-by-wire-gearskift og et mere udpræget sportsligt gearskiftemønster i Golf GTI
GTI-karisma. Åben stødfanger foran med GTI-wings og bikubeformet gitter, GTI-diffusor med afgangsrør i venstre og højre side
Motorsports-features. Sorte, skarpt optrukne sidepaneler danner en linje i samspil med frontspoilerkanten og hækdiffusoren
GTI-rat. Nyt multifunktionssportslæderrat med touch-betjening, perforeret læder og GTI-element i krom/rød

Golf GTE

En elektrificeret sportslig bil. Den nye performance-plug-in-hybrid kombinerer elektrisk bæredygtighed med masser af dynamik
Turbobenzinmotor plus elmotor. Den 245 hk stærke Golf GTE er nu oppe på samme ydelse som Golf GTI
Lokalt uden emissioner. Et batteri med 50 % mere energiindhold (13 kWh) øger den elektriske rækkevidde til ca. 60 km
Starter altid elektrisk. Performance-plug-in-hybriddrivlinjen i Golf GTE starter altid elektrisk og dermed uden emissioner
Forudseende hybridstyring. Den intelligente elektronik i GTE gør brug af GPS- og rutedata i reguleringen af drivlinjen

Golf GTD (markedsføres ikke i DK)
Den sportslige bil til de lange ture. Den nye GTD-motors høje effektivitet giver mulighed for meget lange rækkevidder
Turbodiesel. Tallene for den stærkeste Golf med TDI-motor er 200 hk og et drejningsmoment på 400 Nm
Dobbelt SCR-katalysator. Twindosing reducerer kvælstofilterne (NOx) fra TDI-motoren markant i forhold til motoren i forgængermodellen
Altid automatisk. Den nye Golf GTD lanceres med 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DSG) som standard

DEN NYE GOLF GTI, GOLF GTE og GOLF GTD
En bil bliver til et ikon, når design-DNA’et og karakteren bliver ved med at være genkendelig hen over årtier. Det er også vigtigt for et ikon at byde på nye ideer eller løsninger på tidens udfordringer. Ligesom Golf GTI. Gennem 44 år har Volkswagen generation for generation genopfundet dette ikon inden for sportslige, kompakte biler, selv om konceptet fortsat er det samme. Nu kommer ottende udgave af Golf GTI. Nyt design og ny konstruktion, konsekvent digitaliseret og opkoblet. En Golf GTI med fingeren på pulsen. Med udgangspunkt i Golf 1 fra 1976 er der for længst opstået en hel familie af bilmodeller.

I 1982 kom den første Golf GTD med en trykladet turbodieselmotor, og i 2014 blev den første Golf GTE med plug-in-hybriddrivlinje lanceret. Og derfor giver det god mening, at verdenspremieren på den nye Golf GTI også omfatter en ny Golf GTD og en ny Golf GTE. Tre Golf-modeller, tre forskellige karakterer, tre effektive og rene drivlinjer – men én design- og udstyrsfilosofi.

GTI. Her kommer den nye Golf GTI – en adræt, rendyrket, effektiv og hurtig kompakt hightechsportsvogn fra den digitale tidsalder med 245 hk.

GTE. Med en systemydelse på 245 hk er den nye Golf GTE nu lige så stærk som Golf GTI, og dens sportsligt opsatte hybriddrivlinje kombinerer muligheden for at køre op til ca. 60 km uden emissioner med fatastisk dynamik.

GTD. Den nye Golf GTD imponerer som en sportslig bil til de lange ture. Med en af de reneste dieselmotorer i verden – blandt andet takket være twin dosing. Her får man både 200 hk og meget lange rækkevidder. (GTD markedsføres ikke i DK)
Karakteristik GT-look

En dynamisk front. Designet af de nye, sportslige Golf-modeller afspejler rendyrket karisma. De standardmonterede IQ.LIGHT LED-Matrix-forlygter er placeret lavt og skaber et markant tværgående element sammen med kølergrillen. Op mod motorhjelmen sidder der en smal liste, der strækker sig hen over hele fronten – den er rød på GTI, blå på GTE og sølvfarvet på GTD. Alt sammen typiske kendetegn ligesom den røde kølergrill på den første Golf GTI. Når føreren nærmer sig bilen med nøglen og kørelyset automatisk tændes (ekstraudstyr) – tændes den røde, blå eller sølvfarvede linje af en LED-stribe i forlygterne.

For første gang fortsætter den lysende LED-stribe også ind i kølergrillen. Det giver et helt nyt og umiskendeligt lysdesign på fronten af Golf GTI, GTE og GTD. Fronten tilføres et markant og umiskendeligt look takket være det store, udelte kølegitter med bikubemønstret nederst i kofangeren, som er typisk for disse modeller, og som har sort indramning og markante wings i siderne. GTI-kendetegnene omfatter også tågeforlygterne – nu i X-form – som er integrerede i køleluftindtaget (ekstraudstyr).

En markant profil. Sidepartiet er iøjnefaldende på grund af de standardmonterede 18” letmetalfælge i designet ”Richmond”. Som ekstraudstyr fås 19” fælge til Golf GTI. Bremsesadlerne på de nye sportslige Golf-modeller er rødlakerede. På GTI og GTD sidder der desuden et emblem på forskærmene med de pågældende tre bogstaver. GTE har ikke disse emblemer, men har i stedet en ekstra klap i førersiden til opladning af batteriet. Alle tre modeller har sorte sideskørter, der løber over i frontspoileren forrest på bilen og i diffusoren bag på bilen, og GT-modellerne profil kan også kendes på en tagspoiler, der fører taglinjen længere bagud. Det mest markante designelement på sidepartiet er C-stolpen, som er karakteristisk for alle Golf-modeller. Den gør karrosseriet mere dynamisk i fremadgående retning og overfører den ikoniske grafik fra den oprindelige Golf og Golf GTI til nutiden.

En sportslig bagende. Golf 8 har et kraftfuldt skulderparti og et dynamisk design bagtil. Det nyder de sportslige modeller med deres standardmonterede LED-baglygter med dynamisk blinklys også godt af. Modelbetegnelserne GTI, GTE eller GTD er nu placeret i midten under Volkswagen-logoet i stedet for i venstre side som tidligere. Tagspoileren, der strækker sig langt bagud, og dens sorte indfatning ned mod bagruden får Golf GTI, GTE og GTD til at fremstå endnu lavere end de mindre stærke modeller. Forneden adskiller de nye versioner sig fra modelrækkens øvrige versioner med en sportslig diffusor. Derudover adskiller de sig fra hinanden med afgangsrørene til udstødningssystemet: GTI har et afgangsrør i venstre og højre side, GTD et dobbelt afgangsrør i venstre side, og GTE har ingen synlige afgangsrør.

INTERIØR – klassiske sportslige træk smelter sammen med hightech

Dynamiske kendetegn. Siden den første Golf GTI fik debut, har denne bil passet perfekt som et skræddersyet sæt tøj. Lige fra start skabte Volkswagen også nogle tydelige dynamiske kendetegn med de mange detaljer i kabinen: sportsrattet med tre sølvfarvede dobbelte eger og det lavt placerede Wolfsburg-logo, gearknoppen med form som en sort golfbold, GTI-sportssæder med skotskternet mønster og sorte sidestøtter – alt sammen er for længst blevet kult.

Ja til historien, ja til fremtiden. Selv om Volkswagen med ottende generation af Golf og dermed også GTI, GTE og GTD præsenterer et hidtil uset niveau af digitalisering og opkobling og dermed katapulterer bilerne langt ind i fremtiden, er mange af de oprindelige kendetegn stadig med ombord. Det tidligere sportsrat er nu blevet til et multifunktionssportslæderrat med touchbetjening og Travel Assist-knap, der gør, at de stærke Golf-modeller kan køre assisteret med op til 210 km/h. De tre sølvfarvede eger er bibeholdt, og i GTI er det midterste eger forædlet med en rød indvendig flade, mens dette område er blåt i GTE og sølvfarvet i GTD. Sportssædernes klassiske ternede mønster er også et klart must. Det nye ternede design hedder ”Scale Paper”, og de grå-sorte tern er udført med røde syninger i GTI, med blå syninger i GTE og med lysegrå syninger i GTD. Alle syninger og indfatninger er udført i rød, blå eller sort afhængigt af modellen.

Pulsen fra en ny tid. Når man åbner dørene, starter Innovision Cockpit op i Golf GTI, GTE og GTD. Det er en kombination af topversionen af det 10,25” store Digital Cockpit (digitale instrumenter) og et 10” infotainmentsystem. Den optiske og funktionsmæssige fusion af begge skærme skaber en ny, gennemgående digital arkitektur. Det ligeledes standardmonterede ambientelys leverer belysning af instrumenter og alle andre belyste områder i kabinen (instrumentpanel, dørbeklædninger, tilslutningsboks til smartphonen og fodbrønden) i et spektrum af 30 farver, der kan konfigureres frit. Golf GTI er som standard udstyret med en 6-trins manuel gearkasse, der betjenes med en gearstang, der har en nydesignet GTI-gearknop. Som ekstraudstyr fås GTI’en med en automatisk 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DSG). I GTE anvendes der en 6-trins DSG-gearkasse, som er udviklet specielt til hybriddrivlinjen. Modellerne med DSG er alle udstyret med et shift-by-wire-styret gearskift, mens selve DSG-gearvælgeren har en specifik udformning. Start-stop-knappen til drivlinjerne i de tre sportslige Golf-modeller er blevet en ekstra speciel effekt: Når dørene åbnes, pulserer den rødt, indtil motoren er startet.

På funktionssiden omfatter udstyret en sportsundervogn (kun GTI og GTD; 15 mm lavere), en differentialespærring på forakslen og en soundaktuator. I kabinen smelter topversionen af Digital Cockpit (flere forskellige skærmkonfigurationer) og det 10” infotainmentsystem sammen til Innovision Cockpit. Digital Cockpit har et farvemæssigt og grafisk tilhørsforhold til den pågældende model. Golf GTI, GTE og GTD adskiller sig også via den pågældende farve til modellen, når det gælder en lang række andre detaljer – ligesom det er tilfældet udvendigt på bilerne – rød til GTI, blå til GTE og sølvfarvet til GTD. Pedalerne er altid udført i rustfrit stål.

Tre forskellige drivlinjeteknologier

GTI med turbobenzinmotor. Den nye Golf GTI drives af en 245 hk stærk 2,0-liters turbomotor med direkte indsprøjtning (EA888 evo4). Det maksimale drejningsmoment ligger på 370 Nm. Den firecylindrede motor er som standard koblet sammen med en 6-trins manuel gearkasse (MQ350). Som ekstraudstyr fås en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DSG i form af DQ381).

GTE med plug-in-hybrid. Plug-in-hybriddrivlinjen i Golf GTE består primært af en 1,4-liters turbobenzinmotor (TSI i form af EA211) med 150 hk, hybridmodulet med elmotoren (115 hk) og en 6-trins DSG-gearkasse (DQ400e) samt et nyt litium-ion-batteri. Drivlinjen leverer en maksimal systemydelse på 245 hk og et maksimalt systemdrejningsmoment på 400 Nm. Den rent elektriske rækkevidde er blevet øget markant i forhold til forgængermodellen og ligger nu på ca. 60 km.

Den forøgede rækkevidde har Volkswagens ingeniører skabt ved hjælp af en forbedret aerodynamik på Golf og et 50 % højere energiindhold i batteriet, der nu er på 13 kWh. Den kan køre rent elektrisk med op til 130 km/h. Når batteriet er tilstrækkeligt opladet, starter Golf GTE altid i det 100 % elektriske E-Mode. Hvis energiindholdet i batteriet falder til under et bestemt niveau, eller hvis hastigheden overstiger 130 km/h, skifter drivlinjen til indstillingen Hybrid.

I Hybrid-indstillingen har føreren mulighed for at bevare batteriets ladetilstand via tre symboler på infotainmentsystemets skærm (via lighedstegn ”=”), øge den (pil opad ””) eller i stedet sænke den til et foruddefineret niveau (pil nedad ””). Det gør det eksempelvis også muligt at køre 100 % elektrisk og dermed uden emissioner i et byområde som afslutning på en længere køretur. For at sikre den ønskede mængde strøm på batteriet, når du når destinationen, tager batteristyringen også højde for vejforløbet og topografien på en forudseende måde, når navigationssystemets guidning er aktiv. Batteriets anvendelse tilpasses på grundlag af rutedata for at opnå en optimal elektrisk rækkevidde.

GTD med turbodieselmotor (markedesføres ikke i DK). Denne sportslige bil til de lange ture er udstyret med en 2,0 TDI-dieselmotor med 200 hk. Golf GTD-motoren (af typen EA288 evo) imponerer med et maksimalt drejningsmoment på 400 Nm; og TDI-motoren leverer allerede denne kraft ved meget lave omdrejningstal. Som alle turbodieselmotorer til den nye Golf er motoren til GTD også koblet sammen med to SCR-katalysatorer, der aktiveres efter hinanden (SCR = Selective Catalytic Reduction). Takket være dette nye twindosing-SCR-system med dobbelt AdBlue-indsprøjtning reduceres kvælstofilteemissionerne markant i forhold til forgængeren. Volkswagen lancerer Golf GTD med en 7-trins DSG-gearkasse som standard (DQ381).

DYNAMISK UNDERVOGN
Forbedret komfort og dynamik. Volkswagen har videreudviklet og perfektioneret undervognen på Golf GTI, GTE og GTD – kombinationen af en McPherson-foraksel og en multilink-bagaksel. For første gang anvendes der et nyt køredynamikreguleringssystem, den såkaldte køredynamikmanager. Ved hjælp af køredynamikmanageren aktiveres både XDS-funktionen og tværdynamikkomponenterne i de regulerede støddæmpere (DCC som ekstraudstyr). Det giver en markant forøget spredning mellem maksimal komfort og maksimal dynamik, og de køredynamiske egenskaber bliver endnu skarpere.

Den adaptive undervognsregulering DCC. Den adaptive undervognsregulering DCC reagerer kontinuerligt på kørebanen og kørselssituationen og tager eksempelvis højde for styre-, bremse- og accelerationsmanøvrer. Føreren kan selv få indflydelse på reduceringen af karrosseribevægelserne via den valgte køreprofilindstilling. I løbet af brøkdele af et sekund beregnes den nødvendige støddæmpning for hvert hjul, og de fire støddæmpere indstilles herefter. Dermed giver DCC til enhver tid den bedste kørekomfort og i samspil med køredynamikmanageren også en optimal køredynamik.

I den nyeste generation af DCC kan man justere indstillingerne i INDIVIDUAL i et bredere spektrum end i de faste indstillinger COMFORT, ECO og SPORT. Føreren kan indstille sin personlige køreindstilling meget præcist via en digital skyderegulator og gemme den. På den anden side af COMFORT frigøres karrosseriet mest muligt fra vejbanen, hvilket øger kørekomforten endnu mere. Over SPORT findes der et udvidet indstillingsområde med maksimal støddæmpning for at opnå så få karrosseribevægelser som muligt og dermed endnu mere direkte køreegenskaber – for en rendyrket GTI-, GTD- og GTE-følelse.

Golf GTI og Golf GTE introduceres i Danmark til sommer.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.